تيترآنلاين - نقدينگي به سمت بازار مسکن پيش رفت - نسخه قابل چاپ

نقدينگي به سمت بازار مسکن پيش رفت

13 دی 1390 ساعت 20:14

نواسان‌هاي نرخ ارز تأثير نامناسبي در صنعت و توليد کشور دارد و موجب ورشکستگي توليد کننده و واردکننده مي‌شود


با چرخي در بازار تهران متوجه افزايش 20 درصدي قيمت مسکن با توجه به نوسانات شديد قيمت ارز و سکه خواهيد شدو مشاوران املاک در اين زمينه معتقد هستند که با اجراي فاز دوم قانون هدفمند سازي يارانه ها قيمت ها باز دستخوش تغيير خواهد شد. با توجه به نقدينگي که با آن مواجه هستيم ، اين نقدينگي به بازار مسکن پيش رفته و قيمتها هم افزايش پيدا کرده است و زمزمه اجراي فاز دوم اجراي قانون هدفمند سازي يارانه ها نيز مزيد بر علت شده است تا اين افزايش قيمتها ايجاد شود. 

به گزارش آريا، در همين زمينه عباسعلي نورا عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از وضعيت آشفته بازار سکه، اظهار داشت: : به نظر مي‌رسد در کشور جريان احتکار طلا رو به رشد است و عده‌اي در صدد احتکار ارز و طلا است؛ عدم برخورد با اين موضوع، چالش‌هاي اقتصادي بزرگي را براي کشور به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: بانک مرکزي با سياست‌هاي نادرست خود در عرصه سکه باعث شده است که به افرادي که در جامعه نقدينگي زياد دارند سود برسد و توده مردم از اين سياست‌ها آسيب جدي ببينند. 

نماينده مردم زابل،زهک و هيرمند در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از سياست‌هاي بانک مرکزي، تاکيد کرد: کار بانک مرکزي از اين حيث اشتباه است که نقدينگي عده‌اي خاص را به طلا تبديل کرده که پشتوانه نقدينگي کشور را خالي مي‌کند و از طرفي هم توده مردم هم از اين طلا نصيبي ندارند و تنها طبقه‌اي خاص با سرمايه‌هاي بالا در اين بازار و از اين خريد و فروش سود مي‌کنند. 

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: سياست‌هاي بانک مرکزي در بحث سکه جفا به توده مردم و حمايت از زياده‌خواهان است و آثار و تبعات اجتماعي زيادي را ايجاد کرده که خود اين تنش‌هاي اجتماعي باعث افزايش نرخ سکه شده و از طرف ديگر صف‌بندي‌هاي موجود براي خريدسکه باعث رشد طمع و ولع عده‌اي نيز شده است. 

نورا با تاکيد بر لزوم مبارزه با احتکار ارز و طلا افزود: به نظر مي رسد در کشور جريان احتکار طلا رو به رشد است و عده‌اي در صدد احتکار ارز و طلا هستند و اگر با اين موضوع برخورد جدي نشود چالش هاي اقتصادي بزرگي را براي کشور به دنبال خواهد داشت. 

وي افزود:دليل ندارد کسي که دستي در بازار واردات و صادرات ندارد يک دفعه يک ميليون دلار ارز پس انداز کند و سکوت در برابر اين اتفاقات خيانت به اين کشور است 

بر اساس اين گزارش، سيدمهدي صادق عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينکه نرخ ارز، سيگنال ورشکستگي به توليد کشور را مي دهد، اذعان داشت: بانک مرکزي قادر به انجام وظيفه خود يعني کنترل‌ نرخ ارز نيست. 

سيدمهدي صادق در گفت‌وگو با خبرگزاري خانه ملت تصريح کرد:‌ نواسان‌هاي نرخ ارز تأثير نامناسبي در صنعت و توليد کشور دارد و موجب ورشکستگي توليد کننده و واردکننده مي‌شود. 

نماينده مردم بندر کياشهر و آستانه اشرفيه در مجلس شوراي اسلامي با تأکيد بر اين که نرخ ارز بايد ثابت بماند، افزود: وقتي تسهيلات و وام‌هاي ارزي در اختيار توليدکنندگان براي تهيه مواد اوليه قرار مي‌گيرد، فروش جنس توليدي آن‌ها پس از افزايش قيمت ارز براي آن‌ها صرفه اقتصادي ندارد. 

به گفته وي در چنين شرايطي که نه توليدکننده مي‌تواند قيمت کالا را افزايش دهد و نه مواد اوليه را با قيمت ثابت خريداري کند، بازپرداخت وام‌ها و تسهيلات هم برايش دشوار مي‌شود 

وي ادامه داد: توليدکنندگان با توجه به نرخ ارز در زمان تحويل وام يا تسهيلات و تهيه مواد اوليه قيمت تمام شده کالا را محاسبه و قيمت تمام شده کالا را اعلام مي‌کنند که افزايش نرخ ارز موجب بالا رفتن مواد اوليه استفاده شده در کالا مي‌شود و فروش با همان قيمت براي توليد کننده صرفه ندارد. 

صادق يادآور شد: در چنين شرايطي که نه توليدکننده مي‌تواند قيمت کالا را افزايش دهد و نه مواد اوليه را با قيمت ثابت خريداري کند، بازپرداخت وام‌ها و تسهيلات هم برايش دشوار مي‌شود. 

اين نماينده مردم در مجلس با انتقاد از نحوه عملکرد بانک مرکزي در کنترل بازار ارز، گفت:‌ بانک مرکزي براي کنترل نرخ ارز کوتاهي مي‌کند و وارد ميدان نمي‌شود.


کد مطلب: 3867

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.vdmiw6dcegiaw.html?3867

تيترآنلاين
  http://titronline.ir