تيترآنلاين - گرانفروشی در بازار به بهانه نوسانات ارزی - نسخه قابل چاپ

گرانفروشی در بازار به بهانه نوسانات ارزی

25 دی 1390 ساعت 15:12

تغییر قیمت ارز به هرحال، اگرچه در ظاهر تنها چهارراه استانبول، بانکها و صرافی ها را در بر می‌گیرد اما نوسانات آن، بخش اعظمی از جمعیت ایران را دربر می‌گیرد و هیچ کس از این نوسانات در امان نبوده و نخواهد بود،


اگرچه دولت تلاش دارد تا با تدابیری، بازار ارز را کنترل کند و از امروز هم تدابیر سخت‌گیرانه‌ای را برای خرید و فروش ارز در بازار و صرافی‌ها در نظر گرفته است اما به نظر می‌رسد اتخاذ دیرهنگام این تدابیر، اثر منفی خود را در سبد کالایی مصرف مردم گذاشته است.

به گزارش مهر، روزها پشت سر هم گذشت و سیاست‌های ارزی کشور کار را به جایی رساند که امروز افزایش نرخ‌ کالاهای اساسی به خوبی در سبد هزینه‌ای مردم مشهود است تا جایی که حتی بازرسی‌ها و بگیر و ببندها نیز دیگر جواب نمی‌دهد و افزایش نرخ ارز، اثر خود را در قیمت کالاها در سطح عمده‌فروشی و خرده‌فروشی گذاشته است. 

بازار ملتهب است و برخی خودسرانه افزایش قیمت را اعمال کرده‌‍اند، در این میان البته به گفته سیدجواد تقوی، معاون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، بازرسان مطابق روال عادی مشغول به بازرسی هستند و اجازه تخلفاتی همچون گرانفروشی را نمی‌دهند. 

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: اجازه افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان داده نشده و اگر افزایشی رخ داده است، حتما با آن برخورد می‌شود و اجازه نخواهیم داد که مردم از گرانفروشی‌ها متضرر شوند. 

اما به نظر می‌رسد، لجام بازار گسیخته است و قیمت تا اندازه زیادی بالا رفته است، البته این افزایش قیمت در مورد تمامی کالاها فراگیر نیست بلکه بیشتر در مورد برخی کالاها مشهود است که مواد اولیه تولیدی آنها وابسته به خارج کشور است و واردات آنها با ارز فعلی، بسیار گرانتر از گذشته تمام می‌شود. 

خانه‌ها باز به انبارهای کوچک تبدیل شد 
مردم هم البته دل نگران از افزایش قیمت کالاهای پرمصرف سبد کالایی خود، در شرایطی قرار گرفته‌اند که پیش‌بینی بازار برای آنها مقدور نیست و باز هم به سمتی رفته‌اند که حداقل کالاهای پرمصرف مورد نیاز خود در ماههای آینده را به صورت عمده خرید کرده و در منزل نگهداری کنند. 

در این میان، ورود تقاضای غیرواقعی به بازار می‎تواند مطابق با قوانین اقتصادی و بازار، تهدیدکننده باشد و خود عاملی برای افزایش قیمت به شمار آید؛ این البته آثار سوئی است که افزایش نرخ ارز و واکنش دیرهنگام از سوی مسئولان برای مدیریت آن، در بازار رقم زده است، اما اینکه مقصر اصلی این جریان کیست، سئوالی است که مردم باید در مورد آن قضاوت کنند. 

به همین دلیل، نوسانات در بازار و آشفته‌شدن وضعیت خرید و فروش در بازار عمده‌فروشی و خرده‌فروشی است که مردم به طور طبیعی تشخیص می‌دهند که اکنون باید کالاهای مورد نیاز خود برای ماههای آینده را ذخیره‌سازی کنند تا از نوسانات قیمتی در امان بمانند. 

یکی از خرده‌فروشان و سوپرمارکت‌داران سطح شهر در این رابطه به مهر می‌گوید: امروز وقتی مشتری برای خرید جنسی به بازار مراجعه می‌کنند، ممکن است یک نرخ از سوی فروشنده بشنود و فردا اگر باز هم برای خرید همان جنس بیاید، نرخ دیگری را از زبان همان فروشنده بشنود؛ بنابراین همین موضوع آثار روانی دارد و سبب می‌شود مردم به صورت عمده خرید کنند. 

نوسانات ارز برای 70 میلیون ایرانی
وی می‌افزاید: شرایط ما نیز برای خرید از عمده‌فروشان به این صورت است. اگر توان مالی داشته باشیم باید حتما خریدهای چند ماه آینده خود را نیز صورت دهیم و حتی اگر بتوانیم برای بعد از عید نیز خرید می‌کنیم؛ چراکه نوسانات نرخ ارز مشخص نمی‌کند آینده بازار چگونه باشد. 

تغییر قیمت ارز به هرحال، اگرچه در ظاهر تنها چهارراه استانبول، بانکها و صرافی ها را در بر می‌گیرد اما نوسانات آن، بخش اعظمی از جمعیت ایران را دربر می‌گیرد و هیچ کس از این نوسانات در امان نبوده و نخواهد بود، چه آنهایی که رو به خرید و فروش در بازار ارز آورده‌اند و چه آنهایی که کنار نشسته‌اند و تنها نظاره‌گر هستند.


کد مطلب: 3957

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.tdmiw6d1egiaw.html?3957

تيترآنلاين
  http://titronline.ir