هاشمي رفسنجاني: هدف انقلاب اسلامی حکومت صرف نبود
17 اسفند 1389 ساعت 13:30
باید نسل جوان را درک کرد و به فکر آنها بود و هدف انقلاب اسلامی حکومت صرف نبود حال حاضر اخلاق در جامعه ما آسیب دیده و دروغ در سطوح رسمی و غیررسمی وجود دارد و تهمت و فریب و ریاکاری دیده می شود که مغایر با اسلام است
تيترآنلاين - آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی که در آیین گشایش نهمین اجلاسیه رسمی دوره چهارم این مجلس سخن میگفت با اشاره به انتخابات هیئت رئیسه جدید مجلس خبرگان رهبری که امروز برگزار میشود در بخشهايي از سخنان خود اظهار داشت: در طول ماههای اخیر در خصوص انتخابات هیئت رئیسه خبرگان در رسانهها غوغایی شد که همه چیز را تحت تأثیر قرار داد که این موضوع مضر است.
وی افزود: نباید اجازه داد نوعی تلقی اختلاف در خبرگان در جامعه سرایت کند و تصور من این بود که برای ریاست خبرگان اقدامات سازماندهی شده ناصواب صورت گرفته است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: دو سال پیش در انتخابات هیئت رئیسه از آیتالله مهدوی کنی خواستم که نامزد شود و حتی آقای طبسی مکرر با ایشان صحبت کردند که این مسئولیت را بپذیرند اما ایشان نپذیرفتند.
هاشمی رفسنجانی افزود: آن روز حقیقتا برای این ماندم که رفتاری فراجناحی را در این نهاد مقدس انجام دهم تا خبرگان برای همگان مایه امید و دلخوشی باشد.
وی ادامه داد: در مجلس خبرگان رهبری بیش از 80 مجتهد عادل و با صلاحیت حضور دارند که سرمایه خوبی برای نظام و کشور ما هستند و بروز تفرقه یا نمایش یک تفرقه در این مجموعه بسیار مضر است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در ماههای اخیر کارهایی صورت گرفت که احساس خطر کردم و به آقای امامی کاشانی گفتم که با آقای مهدوی کنی صحبت کند و ایشان پیشنهاد مرا به آقای مهدوی کنی مطرح کردند و گفتم که از آیتالله مهدوی کنی حمایت میکنم و قصدم این بود که مسئله را از این طریق حل و از تفرقه در خبرگان جلوگیری کنم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: آیتالله مهدوی کنی بحث کسالت و کهولت سن را مطرح کردند اما نظر ما این بود که هیئت رئیسه هم در مدیریت مجلس به ایشان کمک میکند و در زمان آیتالله مشکینی هم اینگونه بود اما جواب روشنی از آیتالله مهدوی کنی نرسید و ایشان مراعا کرده بودند.
وی اضافه کرد: اکنون نیز اعلام میکنم اگر آیت الله مهدوی کنی حاضر باشند مسئولیت خبرگان را بپذیرند قطعاً بنده نمیآیم تا این نهاد مقدس آسیب نبیند و هر یک از آقایان نیز که حاضر باشند میپذیریم و همراهی میکنم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش به ذکر نکاتی در خصوص حضورش در انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری پرداخت و گفت: بنده در هیچ موردی پیش و بعد از انقلاب نامزد پست و مقامی نبودم و پذیرش مسئولیتها بر اساس تکلیف یا فشار بوده است.
هاشمی رفسنجانی افزود: در انتخابات نهم شرایطی دیدم که تصمیم گرفتم دیگر در هیچ انتخاباتی شرکت نکنم اما مردم را به حضور پرشور در این صحنه ترغیب نمایم اما در انتخابات خبرگان اعضای جامعه روحانیت از جمله آقایان مهدوی کنی و یزدی نزد من آمده و اصرار کردند که وارد صحنه شوم.
وی اضافه کرد: دوستان نیامدن به صحنه انتخابات را مساوی با خطر میدانستند اما با این وجود خدمت آقا رسیدم و نظر رهبر معظم انقلاب را جویا شدم که ایشان از طریق آقایان طبسی و روحانی این پیام را رساندند و فرمودند حضور بنده در این صحنه تعین و واجب است.
"بنده تأکید داشتم که با وجود 80 نفر از آقایان در صحنه انتخابات حضور من واجب نیست اما با توجه به تأکیدات رهبری و فراهم شدن مقدمات کار پذیرفتم و به صحنه آمدم و نامزد انتخابات شدم که البته مانند انتخابات نهم بداخلاقیهایی هم دیدم اما محدودتر بود. "
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: بنده عاشق و شیفته هیچ پست و مقامی نیستم و فکر میکنم زمان آن است که تجربیات خود را مکتوب کنم و عشقم این است که خاطرات خود را مدون کنم اما هرجا لازم باشد تا نفس دارم در خدمت انقلاب هستم و از هیچ کاری دریغ نمیکنم.
هاشمی رفسنجانی در پایان نیز متذکر شد که با توجه به اعلام دفتر آیتالله مهدوی کنی مبنی بر نامزدی برای ریاست خبرگان، اکنون منتظر است که آیتالله مهدوی کنی رسما اعلام کند که وارد انتخابات میشود تا وی از کاندیداتوری کنارهگیری کند و انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری انجام شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تقدیر از مردم که با حضور هوشمندانه در راهپیمایی عظیم 22 بهمن امسال وفاداری خود را به نظام نشان دادند، اظهار داشت: در شرایطی که چشمهای بسیاری به ایران دوخته شده بود تا ببینند در شرایط فعلی مردم در 22 بهمن چه میکنند، اعلام وفاداری مردم به انقلاب و نظام بسیار خوب و به جا بود.
وی ادامه داد: ملت ایران افتخار پیشتازی حرکت ضد استکباری و ضد استبدادی و اجرای اسلام ناب محمدی را دارند و در تاریخ به نام این ملت ثبت شده و در بیداری دنیای اسلام مؤثر بودهایم و این نکته را نیز باید توجه کنیم همانطور که بدون علل محدثه انقلاب در نهضت پیروز نمیشدیم برای بقا و تکامل هم باید همه این عوامل بر صحنه باشند و غفلت از هر یک از آنها اشتباه است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: اسلام نباید بعد از 30 سال انقلاب اسلامی تنها منحصر به لفظ باشد بلکه باید مقید به اسلام باشیم و اگر مردم احساس کنند رفتار و شعارمان با اسلام واقعی زاویه دارد، دچار اشکال و تغییر میشوند.
هاشمی رفسنجانی افزود: در حال حاضر شاهد نوعی پریشان گویی و شیطان پرستی و عرفانهای کاذب هستیم که مردم را منحرف میکنند و هر جا هست باید آن را ریشهیابی و از طریق درست با آن مقابله کرد.
وی ادامه داد: باید نسل جوان را درک کرد و به فکر آنها بود و هدف انقلاب اسلامی حکومت صرف نبود بلکه باید به دنبال تحقق این شعار باشیم که حکومت اسلامی را به حکومت امام زمان (عج) متصل کنیم و در این مسیر نباید از جوانان غافل باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخلاق را رکن اساسی جامعه اسلامی دانست و گفت: در حال حاضر اخلاق در جامعه ما آسیب دیده و دروغ در سطوح رسمی و غیررسمی وجود دارد و تهمت و فریب و ریاکاری دیده می شود که مغایر با اسلام است.
هاشمی رفسنجانی افزود: در کشور ما خانواده آسیبپذیر شده و آمار طلاق افزایش و ازدواج کاهش یافته و موضوع دختران فراری که نمیخواهیم خیلی آن را مطرح کنیم، جدی شده است و وضعیت خیابانها نیز اخلاقی نیست و موضوعاتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خصوص در زمان جنگ مردم رعایت میکردند، رعایت نمیشود.
وی در عین حال گفت: اصلاح جامعه با زور و تهدید صرف امکان پذیر نیست و در اسلام تربیت در کنار مجازات دیده شده و باید مردم ابتدا تربیت و انسانهایی معتقد شوند و اگر انسانهای یاغی در چنین جامعهای خلاف میکنند، مجازات شوند.
"یکی ازکارهای مهم این است که تلاش کنیم اسلام به معنای واقعی باشد و مردم تحقق اسلام واقعی را در همه عرصهها ببیند و به آن علاقمند شوند و اعتلای جامعه به تربیت مردم در کنار مجازات خاطیان با هم دیده شود ".
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: تشیع نزد مردم عزیز است و آحاد ملت با وجود کوتاهیهای ما عاشق اهل بیت هستند و ولایت فقیه نیز رکن اصلی نظام ماست که امام با این پشتوانه انقلاب کردند و اکنون نیز مردم با ولایت فقیه مشکلی ندارند.
هاشمی رفسنجانی افزود: مشکل این است که افراد و نهادها زیاد از رهبری هزینه میکنند و اگر تخلف و در انجام وظایف ذاتی خود قصور میکنند از رهبری خرج میکنند اما رهبری متعلق به همه مردم است و امروز ایشان حرف آخر را میزنند.
وی ادامه داد: برخی که تصور میکنند با القاب و الفاظ میتوانند مشکلات را حل کنند تلاش دارند تا رهبری را در یک جریان محبوس کنند و ممکن است در کوتاه مدت از این کار خود سود ببرند اما در درازمدت با این کار به کشور و نظام و حتی به خودشان نیز ضربه میزنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم رکن مهمی در پیروزی انقلاب و حفظ آن هستند و ما نیز باید تلاش کنیم از بروز اختلاف در بین این مردم وفادار جلوگیری کنیم و مراقب باشیم مردم منسجم باشند و خطر تفرقه را جدی بگیریم.
هاشمی رفسنجانی افزود: اختلاف نظر وجود دارد و عامل تکامل است اما نباید به اصول و ارکان بازگردد و باید تاکتیکها مورد نقد و بررسی قرار گیرند و مهمترین وظیفه خبرگان ملت حفظ ولایت و شرایط ولایت و رابطه مردم با رهبری است.
وی ادامه داد: نباید بگذاریم آنچه حقیقتا به پای رهبری نباید نوشته شود به پای رهبری بنویسند و البته خود رهبر معظم انقلاب هم مراقب این موضوع هستند و مکرر توصیه و نصیحت میکنند و ما نیز باید بدانیم اگر عمود خیمه آسیب ببیند، خیمه برپا نخواهد ماند و ما باید این محوریت را با راهکارهای درست حفظ کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر عوامل محدثه و مبقیه انقلاب را از دست بدهیم، ارکان نظام متزلزل میشود و ما نباید اجازه دهیم چنین شود و باید مانع تفرقه شویم و مردم هم صلاحیت همکاری را دارند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی همدلی روحانیت با یکدیگر و پیوند روحانیت با دانشگاه را عامل مهمی در تداوم این انقلاب دانست و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو منبع مهم عظیم مکمل یکدیگر کار دشواری نیست و باید وحدت این دو نهاد تقویت شوند.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف ما در انقلاب این بود که در عصر غیبت برای نخستین بار حکومتی با معیار اهل بیت ایجاد شود و برای دنیا الگوی عملی داشته باشیم و نمیشود از جامعه گرفتار مشکلات و بداخلاقیها و اختلاف الگو ساخت.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان با تاکید بر اینکه الگوی عملی واقعی اسلامی برای حل مشکلات امروز دنیا کارساز است، گفت: اگر جایی مانند ایران با این ثروت عظیم و مردم هوشیار و متدین و روحانیت و دانشجویان ارزشمند و آگاه نتواند الگو برای دیگران شود حتما در مدیریت کارها نقص وجود دارد که باید آن را برطرف کنیم.
***
آيت الله محمدرضا مهدوي کني در جلسه امروز مجلس خبرگان رهبري با کسب 63 راي به عنوان رئيس مجلس خبرگان برگزيده شد. بر اساس اين گزارش، آيت الله اکبر هاشمي رفسنجاني رئيس پيشين مجلس خبرگان بعد از کانديداتوري آيت الله مهدوي کني از نامزدي رياست خبرگان انصراف داد.
کد مطلب: 2020
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.0d0iw6dxxgiaw.html?2020