جايگاه مجلس کجاست؟
30 شهريور 1389 ساعت 10:37
روزنامه جهان صنعت: مجلسي که حتي توان مجاب کردن رييس دولت به ابلاغ قوانين مصوب کشور را هم ندارد در راس که سهل است در ذيل امور هم نيست. سخنان محمود احمدينژاد در اين مورد غيرواقعي نيست
تيترآنلاين - «جايگاه مجلس کجاست؟» عنوان نقد روز روزنامه جهان صنعت است كه در آن مي خوانيد:
امروز در ايران ديگر کمتر کسي است که اين سخن رييس دهمين دولت جمهوري اسلامي ايران را نشنيده باشد که مجلس را در صدر امور ندانست و قوه مجريه را قواي اول کشور اعلام کرد.
از زماني که اين سخن منتشر شد حتي دو آتشهترين طرفداران احمدينژاد که تريبونهاي مختلفي را هم در اختيار دارند نيز نتوانستهاند دليلي بياورند تا بر پايه آن از اظهارات او دفاع کنند و همه فعالان سياسي از اصولگرا و اصلاحطلب در مقام دفاع از منويات رهبر فقيد انقلاب برآمدهاند.
حال که به نظر ميرسد آتش تند منتقدان رييس دولت کمي فروکش کرده، شايد لازم باشد از نگاهي به اين موضوع بنگريم که تنها از سوي فرزند استاد شهيد مرتضي مطهري کمي تبيين شد.
به راستي اين مجلسي که فعلا داريم در راس امور است؟ بهتر از هر فعال و ناظر سياسي خود نمايندگان ميتوانند با وجدان بيدار به اين سوال پاسخ دهند.
کافي است به سياهه اقداماتشان براي استيضاح وزرا نگاهي بيندازند و فرجام آن را بررسي کنند. داغترين استيضاح هم مربوط به وزير جهاد کشاورزي است که هر بار به بهانهاي از اعلام وصول آن جلوگيري ميشود.
مجلسي در راس امور است که از ابزار نظارتي خود استفاده کند و در برابر گردنکشيهاي فراقانوني تمام قد بايستد تا از حقوق موکلين خود دفاع کند.
سرنوشت برنامه پنجم، لايحههاي بودجه، قانون هدفمندي يارانه و بسياري موارد ديگر نشان ميدهد اين مجلس به دلايل متعدد بارها از موضع خود عدول کرده تا حرف و سخن رييس قوه مجريه به کرسي بنشيند.
به راستي اگر دولتي غير از اين دولت و رييسي جز احمدينژاد بر سرکار بود باز هم تا اين حد با ساختارشکنيهاي اطرافيان رييس دولت مماشات ميشد؟ تجربه دولتهاي سابق نشان داده که هيچگاه مجلس تا اين حد مدارا نکرده است.
در اين سالها نه نامههاي سربسته موتلفه و نه نامههاي سرگشاده معدود نمايندگان منتقد راه به جايي نبرده و الحق و الانصاف که قوه مجريه قواي اول کشور شده است.
مجلسي که حتي توان مجاب کردن رييس دولت به ابلاغ قوانين مصوب کشور را هم ندارد در راس که سهل است در ذيل امور هم نيست. سخنان محمود احمدينژاد در اين مورد غيرواقعي نيست.
او هرچه خواسته تاکنون اجرا شده و کدام مورد است که دولت محترم نظري مغاير با مجلس داشته و در نهايت نظر بهارستاننشينان اجرا شده است؟
نمايندگاني که با گذر از پيچهاي سخت به صحن سبز پارلمان رسيدهاند در برابر استقلال مجلس مسوولند.
دير يا زود همه ما راهي دنيايي ميشويم که در آن هيچ گريزي نداريم جز راستگويي. نمايندگان مجلس به وجدان خود رجوع کنند و ببينند در آن سوي اين ديار اگر با بنيانگذار انقلاب مواجه شدند و او از آنها پرسيد با ميراث خونهاي ريخته شده چه کرديد آيا سربلند از حفظ دستاوردهاي انقلاب خواهند گفت يا اينکه مجبورند سر به زير بيندازند و راهشان را کج کنند؟
کد مطلب: 984
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcebe8oijh8v.9bj.html?984