علي مطهري: اگر هر دو طرف محاكمه ميشدند كار به اين جا نميكشيد
28 بهمن 1389 ساعت 14:50
همه آزادند تا نظر خود را ابراز كنند، ولي متاسفانه يكسري كاسههاي داغتر از آش وجود دارند كه كار را خراب ميكنند
تيترآنلاين - يك نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر ما از ابتدا عدالت را مقياس قرار ميداديم و براساس عدالت رفتار ميكرديم كار به 25 بهمن و غيره نميكشيد.
علي مطهري صبح امروز با حضور در كنگره حزب مردم سالاري ضمن اين كه وجود احزاب قوي براي كشور را يك ضرورت خواند، اظهار داشت: ما نبايد اين را پنهان كنيم كه براي بحث قدرت، « حزب » تاسيس ميكنيم.
وي با بيان اين كه ميان قدرت طلبي و قدرت پرستي تفاوت است، گفت: قدرت طلبي در ذات خود مذموم نيست بلكه اين قدرت پرستي است كه مذموم است.
وي اظهار كرد: كسي نبايد بگويد من دوست ندارم رييس جمهور شوم چرا كه به هر ترتيب اگر بحث قدرت را براي استمرار عدالت، آزادي، اخلاق، معنويت و حاكم كردن اسلام بخواهيم، اين خود يك امر ممدوح تلقي ميشود. البته در اين بين استثنائاتي نيز وجود دارد مثلا كسي مثل علامه طباطبايي ميگويد من رسالت ديگري دارم ولي به طور كلي نبايد فكر كنيم كه قدرت امر نكوهيدهاي است.
مطهري « حزب » را اتاق فكر سياسي دانست و تصريح كرد: احزاب وظيفه دارند افراد صالح را براي به دست گرفتن مسئوليتها به جامعه معرفي كنند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: اگر به تركيب دولتها نگاهي بكنيم ميبينيم كه در همه دولتهاي پس از انقلاب، روش ويژه و معقولي در انتخاب افراد وجود نداشته است. افراد دوستان دوران تحصيل و سربازي خود را وزير و مشاور ميكنند و كمتر بوده كه ما بتوانيم ادعا كنيم كه انتخاباتهاي صورت گرفته بهترين انتخابها بوده و به همه نخبگان جامعه توجه شده است بنابراين افراد فرصت طلب و ناشايست پستها را اشغال ميكنند كه اين خود ناشي از نبود احزاب قوي است.
مطهري افزود: در اين بين مردم تقصير ندارند چرا كه نميتوانند خودشان دنبال فردي بگردند. بايد اتاق فكري وجود داشته باشد تا افراد صالح را به جامعه معرفي كنند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه تجربه تاسيس حزب در ايران چندان موفق نبوده است، گفت: حزب جمهوري اسلامي حزبي بود كه از هيجان پيروزي انقلاب استفاده كرد و شناخته شد، ولي به هر ترتيب به دستور امام(ره) منحل شد.
وي افزود: شهيد مطهري و حضرت امام (ره) مخالف اين بودند كه موسس حزب روحانيون باشند. ولي شهيد بهشتي و آيتالله هاشمي رفسنجاني بر اين موضوع اصرار داشتند و امام(ره) را قانع كردند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه با ابراز اميدواري از اين كه حزب مردمسالاري بتواند در جهت آرمانهاي انقلاب اسلامي حركت كند، گفت: آرمانهاي ما در يك كلمه پياده كردن اسلام در جامعه بوده است حال اگر بخواهيم اين آرمانها را ريز كنيم بايد گفت كه برقراري عدالت اجتماعي و اقتصادي و قضايي از جمله اين آرمانها بوده است.
وي با اشاره به حوادث اخير رخ داده در كشورمان گفت: اگر ما از ابتدا عدالت را مقياس قرار ميداديم به چنين مشكلاتي بر نميخورديم از همان ابتدا تخلفات و كارهايي انجام شد كه اگر ما بر اساس عدالت رفتار ميكرديم كار به 25 بهمن و غيره نميكشيد.
مطهري گفت: در ابتدا عدهاي ادعاي تقلب و مردم را به حضور در خيابانها و آشوب دعوت كردند. بايد از همان ابتدا راه قانوني پيگيري ميشد. افرادي هم در مناظرههايي كه داشتند با نوع رفتارشان زمينه فتنه را آماده كردند حال اگر هر دو طرف محاكمه ميشدند كار به اين جا نميكشيد. يك طرف امام حسين(ع) و يك طرف يزيد شد.
وي با تاكيد بر اين كه اگر ما عدالت را پياده نكنيم وجدان جامعه آرام نميگيرد، گفت: من از همان ماههاي اول گفتم كه همه اينها بايد با هم به طور همزمان محاكمه شوند. اگر چه جرم برخي سبكتر و برخي سنگينتر است اما هر كس كه مجرم بوده بايد مجازات شود تا به هر ترتيب جامعه احساس كند كه عدالت برقرار ميشود. در اين صورت جامعه آرام خواهد شد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي آزادي تفكر و بيان حق تعيين سرنوشت و حاكميت مورد توجه قرار دادن مفهوم دموكراسي استقلال و عدم خود باختگي به فرهنگهاي بيگانه را از جمله عوامل مهم در شكلگيري انقلاب خواند و خاطر نشان كرد: مساله توجه به جايگاه روحانيت و نقشي كه روحانيت و رهبري انقلاب دارد نيز بايد در اين راستا حائز اهميت قلمداد شود و همچنان رهبري بايد بر دوش روحانيت باشد.
به گزارش ايسنا، علي مطهري با اشاره به آنچه در مقاطع انتخاباتي مبني بر نظر يك مسول خاص بر كانديدايي مطرح ميشود، گفت: همه آزادند تا نظر خود را ابراز كنند، ولي متاسفانه يكسري كاسههاي داغتر از آش وجود دارند كه كار را خراب ميكنند.
وي در ادامه با بيان اين كه احزاب بايد ارزشها را در موازات هم مورد توجه قرار دهند، گفت: نبايد اين طور باشد كه حزبي مساله استقلال فرهنگي را مطرح كند اما از عدالت باز بماند. جامعه كامل نيز جامعهاي است كه به همه ارزشها با هم و در موازات هم اهميت دهد. همانقدر كه بر آزادي تاكيد ميكنيم بايد روي استقلال و عدالت نيز تاكيد كنيم تا انشاءالله يك جامعه متعادل داشته باشيم.
کد مطلب: 1912
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.z8zbjh8ow9bij.html?1912