احمد خاتمي: مردم دادشان از وضعیت نابسامان گرانیها در آمده است
15 ارديبهشت 1391 ساعت 20:56
وی گرانیها و عدم ثبات قیمت را برای اقتصاد کشور مضر دانست و گفت: مراجع تقلید، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مردم دادشان از وضعیت نابسامان گرانیها در آمده است
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: به همه مقدسات قسم طرح مسئله گرانی، طرح یک واقعیت ملموس دردناک جامعه است و نباید به این مسئله سیاسی نگاه شود.
به گزارش خبرگزاري ها، آيتالله سيداحمد خاتمي در خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران، به برگزاري مرحله دوم انتخابات مجلس نهم اشاره كرد و افزود: مرحله دوم انتخابات، تكميل عمل صالح 12 اسفندماه است كه امروز به انجام ميرسد؛ بخصوص در تهران كه 25 نفر از نمايندگان در انتخابات امروز مشخص ميشوند، در واقع انتخابات اصلي در تهران، امروز است.
وي با بيان اينكه "از اين پس بايد توجه ما به آينده باشد"، تاكيد كرد: مردم از كانديداها انتظار دارند كه عصر امروز و بعد از پايان انتخابات، پايان رقابتها و آغاز رفاقتها باشد. كساني كه وارد ميدان شدهاند و راي نياوردند، طبق منش اسلامي به كساني كه راي آوردهاند تبريك بگويند و به كساني كه راي نياوردهاند نيز به ديد برادر دلسوز نگاه كنند.
خطیب جمعه تهران اظهار داشت: در دوران رقابت های انتخاباتی به صورت طبیعی و غیر طبیعی کدورت هایی بوجود می آمد اما انتظار این است که بعد از برگزاری انتخابات کدورت ها پایان داده شود و مهر و محبت جای کدورت را بگیرد که در این قصه کاندیداهای منتخب کاندیداهای منتخب در خط مقدم قرار دارند که شایستگی خود را نشان داده و مبشر وحدت در جامعه باشند.
خاتمي به افراد راهيافته به مجلس نهم توصيه كرد: دو چيز وظيفه اصلي نمايندگان است؛ اول اينكه قانونگذاري شفاف و كارآمد باشد.
وی تاکید کرد: قابل قبول نیست که مردم از تلویزیون ببینند که در صحن علنی مجلس درباره طرح یا لایحه ای بحث می شود اما نماینده ای با موبایل صحبت کرده و حواسش نیست و وظیفه قانونگذاری را ساده انگاشته است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: وظيفه دوم نماينده، نظارت است. نمايندگان بايد دقت كنند قانوني كه تصويب شده است، اجرا ميشود يا نه. البته بايد توجه داشت كه نظارت به معني مچگيري نيست. اما نمايندگان بايد قاطعيت و انعطاف داشته باشند و كاري كنند كه شاهد اتفاقاتي مانند تخلف 3 هزار ميلياردي نباشيم.
وي در ادامه توصيههاي خود به نمايندگان مجلس گفت: نمايندهها بايد بدانند كه وظيفه آنها كار اجرايي نيست. فرماندار و مديركل عوض كردن در حدود اجرايي قوه مجريه است نه قوه مقننه. نمايندگان بايد كمك كنند، اما اين كمك بايد در محدوده قانون و با توجه به اصل تفكيك قوا باشد.
خطيب اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به وجود برخي بداخلاقيها در كشور اظهار كرد: در كشور دو مساله بسيار مهم وجود دارد يكي از آنها در عرصه فرهنگي، مساله بداخلاقيهاي موجود در جامعه است كه موجب شده همه به آن اعتراض كنند. مقام معظم رهبري هم در همين تريبون از اين بداخلاقيها گلايه كردند.
آیت الله خاتمی افزود: هر کس در فضای سیاسی است بداخلاقی ها را می بیند و اینکه بی حساب حرف می زنند، بی حساب تهمت می زنند و در برخی رسانه ها و سایت ها می بینیم که بی حساب تخریب می کنند اما همه باید کمک کنند که این وضعیت خاتمه یابد.
خاتمي همچنين، از وجود گراني در كشور انتقاد كرد و گفت: گراني مشكل عمده ديگر كشور است. به همه مقدسات قسم ميخورم كه طرح مساله گراني طرح واقعيت ملموس و دردناك جامعه است و نبايد به آن انگ سياسي زد. اين وضعيت در شان جمهوري اسلامي ايران نيست. مسئولان بايد توجه داشته باشند كه گراني مذكور عوارض بسيار بدي دارد.
وی گرانیها و عدم ثبات قیمت را برای اقتصاد کشور مضر دانست و گفت: مراجع تقلید، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مردم دادشان از وضعیت نابسامان گرانیها در آمده است.
آیت الله خاتمی افزود: اينها مردمي هستند كه شايسته هرگونه خدمتند. رسول خدا و علي(ع) هم اين مردم را نداشتند. وقتي مردم در انتخابات بيش از 64 مشاركت ميكنند يعني شايسته خدمت هستند و دولت و مجلس بايد تلاش كنند كه اين مساله زودتر سامان پيدا كند.
اين عضو هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري در ادامه، به برخي اختلافات مسئولان و بازتاب آن در رسانهها در هفته گذشته اشاره كرد و گفت: اختلاف سليقه در 33 سال گذشته هميشه وجود داشته است و اين يك مساله طبيعي است كه اگر درست مديريت شود به خير كشور است. در اينگونه اختلافها بايد عادلانه قضاوت كرد. قرآن در اين مورد ميفرمايد نهادهاي قانوني بايد وارد صحنه شوند و با ورود نهادهاي قانوني دعوا تمام شود. رهبري در مورد اختلافات فصلالخطاب هستند. اگر اختلافات با دخالت نهادهاي قانوني حل نشود، با تدبير ايشان حل خواهد شد. البته مردم از مديران عاليرتبه كشور انتظار دارند كه الگوي وحدت باشند.
خاتمي تصريح كرد: اختلافات بين مديران بايد در جلسات خصوصي حل شود نه اين كه به رسانهها كشيده شود. مديران بايد اختلافات خود را دوستانه برطرف كنند، در غير اين صورت رهبري اختلافات را خاتمه خواهد داد، اما اين نحوه برخورد رسانهاي سبب شادي دشمن و رنجش دوستان است.
وي همچنين، با اشاره به نامگذاري سال جاري با عنوان "حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني" اظهار كرد: حدود 45 روز از آغاز سال جاري گذشته است، اما همه آنچه كه مردم در رسانهها ميبينند، دعوا و مسائل فرعي است و اين مساله اصلي، در اختلافات آقايان گم شده است. توليد ملي تنها راه نجات كشور است؛ چراكه اشتغال ايجاد ميكند و جواب دندانشكني به تحريمها ميدهد. ملت انتظار دارد به جاي پرداختن به مسائل فرعي به موضوعات اصلي پرداخته شود.
امام جمعه موقت تهران در بخش ديگري از سخنان خود، ياد و خاطره استاد شهيد مرتضي مطهري را گرامي داشت و وي را شهيد خالص انقلاب و مبارزه با التقاط توصيف كرد و گفت:اين هفته به احترام اين بزرگمرد اسلام، هفته معلم نامگذراي شده است كه مناسبت بسيار خوبي است. معلمان به معناي عام، نقش عظيمي در سازندگي ملت دارند و معلمي صالح است كه صالح ميپرورد و ستون فقرات فرهنگ نهادهاي فرهنگي و بويژه آموزش و پرورش است.
خاتمي با اشاره به تصويب سند تحول بنيادين آموزش و پرورش اظهار كرد: اين سند از كارهاي اساسي بود و بايد همه كمك كنند كه به انجام برسد چراكه اين مساله بسيار مهم است.
وي همچنين از مسئولان خواست كه مشكلات معيشتي معلمان را حل كنند تا اين قشر جامعه دغدغهاي به جز تعليم و تربيت نداشته باشند.
امام جمعه موقت تهران همچنين با اشاره به قرارگرفتن روز كارگر در هفته گذشته يادآور شد: اگر قبل يا بعد از انقلاب به وضعيت كارگران نگاه كنيد ميبنيد كه از آغاز پيروزي انقلاب بيشترين ارزش براي كارگران بوده است و بخصوص امسال كه با توجهات رهبري به نام سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني نامگذراي شده است، اساسيترين نقش را دارند.
خاتمي در مورد برخي وقايع جهاني در هفته گذشته نيز، به تكرار قرآنسوزي اشاره كرد و گفت: در مورد مساله قرآنسوزي و اهانت آن كشيش خبيث آمريكايي به قرآن، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفته است كه اين اقدام منعكسكننده ارزشهاي ملت و دولت آمريكا نيست و سوال من اين است كه اگر چنين است، چرا با اين اقدام برخورد نشده است؟ قرآن به گردن مسيحيت و يهوديت حق دارد، چراكه اگر قرآن نبود تا بهحال اينها به جز يك مشت حرف خرافه چيز ديگري نداشتند. دولت آمريكا بدانند مردم، آمريكا را شريك اين جنايت ميدانند.
وي خاطرنشان كرد: آنهايي كه تحمل يك اظهارنظر در مورد هولوكاست را ندارند و هر كس را كه به اين مساله معترض است به زندان مياندازند، حالا چطور به كتاب مقدس مسلمانان اهانت ميكنند؟
وی بر همین اساس از همه مسلمانان آزاده جهان خواست که در برابر این جنایت بایستند و تودهنی محکمی به عوامل و حامیان آن بزنند و از این موضوع غفلت نکنند که اگر امروز ساکت بنشینند در آینده شاهد گسترش جنایات و اهانت به مقدسات خواهیم بود.
خاتمي در ادامه گفت سوال من اين است كه چرا جامعه مسيحيت كشور در اين مورد ساكت است؟ البته از نمايندگان اقليت كه اين اقدام را محكوم كردهاند تشكر ميكنم. جامعه مسيحيت جهان و همينطور مسيحيان كشور بايد به اين اقدام اعتراض كنند و اعتراض خود را به گوش جهانيان برسانند.
خطيب اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به حوادث مصر در هفتههاي گذشته نيز اظهار كرد: هوشياري انقلابيون ستودني بوده است. پاسداران انقلاب در مصر نميگذارند كه نااهلان انقلاب مصر را مصادره كنند و بايد احتياط كنند كه دو هفته آينده كه انتخابات رياست جمهوري در مصر برگزار ميشود، رئيس جمهوري انتخاب شود كه حامي اسلام و در عينحال، ضداستكبار و صهيونيسم باشد. مردم مصر دقت داشته باشند كه عوامل رژيم سابق مصر كه در جنايتهاي رژيم نامبارك سهيم بودهاند، در شان انتخاب نيستند.
خاتمي تصريح كرد: ما به همان صلابتي كه از مظلومان فلسطيني حمايت ميكنيم، از مردم مظلوم بحرين نيز حمايت ميكنيم. هفته گذشته برخي حكمرانان متحجر منطقه گردهم آمدند و از حكمرانان بحرين حمايت كردهاند. وی تصریح کرد: پرونده حکام بحرین سیاه و جنایت بار است و به زودی ملت بحرین پیروز می شوند و آن روز، روز رسوایی و ذلت آل خلیفه و حامیان این رژیم است.
خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه این هفته به طرح موضوع "ایمان و یقین به وعده های خدا" پرداخت و گفت: یکی از وعده های خداوند این است که مومنان را تنها نمی گذار و یار و مددکار آنهاست اما به شرط آنکه مومنان تقوا را رعایت و صبوری کنند و به یاری دین خدا بشتابند.
آیت الله خاتمی با اشاره به نظر مقام معظم رهبری درباره صبر، از صبر به عنوان مقاومت در برابر شر آفرین و فسادزا و انحطاط آور تعبیر کرد و در یک کلمه صبر را هزینه کردن برای دین خدا تعریف کرد.
وی تصریح کرد: دین مداری در طول تاریخ هزینه داشته و دارد و خواهد داشت و عنصر پیروزی ملت ایران بر رژیم ستمشاهی نیز صبوری بود و امروز در انقلاب های کشورهای عربی که بیداری اسلامی لقب گرفته نیز شاهد عنصر مقاومت و صبر هستیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با تاکید بر اینکه بی تردید نتیجه صبوری و مقاومت، پیروزی و نصرت الهی است تاکید کرد: در 33 سال گذشته دشمنان از هر اقدامی که می توانستند علیه ایران اسلامی انجام دهند دریغ نکردند ولی در پناه عنصر صبر و تقوای مردم ما، ناکام ماندند و به فضل خدا از این پس نیز ناکام خواهند ماند.
کد مطلب: 4612
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.z8ebjh8pw9bij.html?4612