تيترآنلاين - داستان نمي‌نويسم تا در وزارت ارشاد خاك بخورد - نسخه قابل چاپ

داستان نمي‌نويسم تا در وزارت ارشاد خاك بخورد

21 آذر 1389 ساعت 15:31

صدور مجوز ، يكي از مشكلات جدي در زمينه نشر كتاب است كه گرچه مسئولان وزارت ارشاد از كوتاه‌شدن زمان آن سخن گفته‌اند اما تاكنون، اتفاق خوشايندي نيفتاده


تيترآنلاين - صدور مجوز ، يكي از مشكلات جدي در زمينه نشر كتاب است كه گرچه مسئولان وزارت ارشاد از كوتاه‌شدن زمان آن سخن گفته‌اند اما تاكنون، اتفاق خوشايندي نيفتاده و همچنان داستان‌ها و ترجمه‌ها، ماهها و سال‌ها در قفسه‌هاي ارشاد خاك مي‌خورند و منتشر نمي‌شوند. كارهاي جمال ميرصادقي، داستان‌نويس پيشكسوت، از جمله اين آثار است.

به گزارش تيترآنلاين ، جمال ميرصادقي، در گفت‌وگو با خبرگزاري ميراث فرهنگي به اين‌كه تاكنون به پنج عنوان از كتاب‌هايش، مجوز انتشار نداده‌اند اشاره و بيان مي‌كند: «آسمان رنگ رنگ» رماني است كه از دوسال پيش تاكنون در وزارت ارشاد و در انتظار مجوز نشر باقي مانده؛ البته چندماه پيش تماس گرفتند و گفتند مواردي بايد اصلاح شود و من نپذيرفتم و از انتشار آن صرف‌نظر كردم.»

نويسنده رمان «درازناي شب» از عدم انتشار مجموعه داستان‌هايش خبر مي‌دهد و مي‌گويد: پيش از انقلاب سه مجموعه داستان با عناوين«چشم‌هاي من خسته، مسافرهاي شب، شب‌هاي تماشا و گل زرد» منتشر شده بود و قرار بود، تجديد چاپ شود؛ من اين سه مجموعه را بازخواني و بازنويسي كردم و به ارشاد سپردم؛پس از مدت‌ها گفتند: "در صورتي با انتشار داستان‌ها موافقت مي‌كنند كه اصلاحاتي انجام و صفحاتي حذف شود"، بگذريم از اين‌كه تعداد صفحه‌ها، كم نبود؛ با اين وجود موافقت كردم و تنها 20 داستان از مجموعه سه كتاب را انتخاب كردم و نام «سپيده‌دمان» را براي آن برگزيدم. بار ديگر اين مجموعه را كه قرار است، انتشارات نيلوفر منتشر كند به ارشاد سپردم اما هنوز هيچ تماسي با من گرفته نشده است.»

جمال ميرصادقي از جمله كساني است كه به پژوهش در زمينه داستان و داستان‌نويسي هم پرداخته است. او از جمله نخستين افرادي است كه به‌طور مدون به شرح و بسط عناصر داستاني پرداخته و علاقه‌مندان داستان‌نويسي را، چه به‌طور مستقيم و از طريق كلاس‌هاي آموزشي و چه غير مسقيم و از راه كتاب‌هاي پژوهشي، راهنمايي كرده است.

«پيشكسوتان داستان كوتاه جهان»، عنوان كتابي پژوهشي در اين زمينه است كه از سوي نيلوفر منتشر مي‌شود؛ كتابي كه ماهها بلاتكليف مانده است.

« زنان داستان‌نويس نسل سوم» يكي ديگر از كتاب‌هاي جمال ميرصادقي است كه پس از ماهها، هنوز موفق به گرفتن مجوز از ارشاد نشده است. او داستان‌نويسان را در سه گروه زماني، جاي مي‌دهد و مي‌گويد: « محمدعلي جمال‌زاده، صادق هدايت، صادق چوبك، ابراهيم گلستان و سيمين دانشور، نسل نخست داستان‌نويسان بودند. كساني چون هوشنگ گلشيري، احمد محمود، علي‌محمد افغاني، محمود دولت‌ابادي و خود من كه در فاصله سال‌هاي 1332 تا انقلاب اسلامي، ظهور كردند و قلم زدند، نسل دوم داستان‌نويسان را دربرمي‌گيرند.»

نويسنده رمان «اضطراب ابراهيم»، سال‌ 57 تا به امروز را متعلق به سومين نسل داستان‌نويسان مي‌داند و مي‌گويد:« در اين دوره، نويسندگان زن بسياري شروع به نوشتن كردند و تاثير به‌سزايي بر داستان‌نويسي ما گذاشتند. زويا پيرزاد، گلي ترقي، منيرو رواني‌پور و ... از جمله اين افرادند. از اين‌رو كتاب مستقلي را با عنوان « زنان داستان‌نويس نسل سوم» گردآوري كرده و مجموع 66 داستان در آن گنجاندم. كتابي كه در صورت گذشتن از هفت‌خوان ارشاد در 741 صفحه و از سوي انتشارات مرواريد در اختيار علاقه‌مندان قرار مي گيرد.»

«راهنماي رمان‌نويسي» كتاب ديگري از جمال ميرصادقي است كه در قفسه‌هاي صدور مجوز ارشاد خاك مي‌خورد.

جمال ميرصادقي همچنين از نگارش دو رمان و يك مجموعه داستان ديگر خبر مي‌دهد. «آثاري كه تا بهتر شدن شرايط به ناشر سپرده نمي‌شوند. "مگر ديوانه‌ام كتابم را به ناشر بدهم تا او هم به وزارت ارشاد بسپرد و ماهها و سال‌ها خاك بخورد."


کد مطلب: 1480

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.v8zbjh8e79bij.html?1480

تيترآنلاين
  http://titronline.ir