مصرف نانهای کپکزده سرطانزا است
15 شهريور 1390 ساعت 16:36
زمانی که نانها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایهها را دور بریزیم
وزارت بهداشت اعلام کرد: مسمومیتهای سرطانی یا سرطان زایی از عوارض مصرف نانهای کپکزده است و حتی مصرف این دامها برای دام نیز اشتباه است زیرا باعث تولید سموم خطرناکی می شود که در نهایت وارد چرخه غذای انسان میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، رضا مورکیان، کارشناس مواد آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد کپک زدگی نان اظهار کرد: بعد از اینکه نان از تنور یا فر بیرون آمد یکسری کپک روی آن قرار میگیرد و اگر نانها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار داده شوند، رطوبت و دمای هوا مواد مغذی را برای رشد کپک ها تامین میکنند و به راحتی کپک ها روی آنها رشد کرده و ریشهدار میشوند هر چند ممکن است این کپکها بر سلامتی انسان تاثیری نداشته باشند.
رضا مورکیان افزود: زمانی که نانها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایهها را دور بریزیم چرا که سموم تولیدی از کپکها میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز سرطان شود. در واقع بروز سرطان میتواند از عوارض مصرف این نانها باشد.
وی با تاکید بر اینکه خطرات بیشتر ناشی از کپک نان نسبت به سموم ناشی از کپک زدگی آرد و مغذیجات است، یادآور شد: در مرحلهای که بخشی از نان کپک زده است باید کل نان را دور ریخت چرا که بقیه نان نیز در حال کپک زدن است در حالی که قابل رویت نیست.
این کارشناس در خصوص روش نگهداری نان ها در مقابل کپک ها گفت: نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد و در قطعات مناسب بسته به میزان مصرف بعدی، بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری شوند تا در فریزر منجمد شده و در مصرف بعدی مورد استفاده قرار گیرند.
وی نگهداری نان داخل یخچال را سبب بیات شدن زودرس نان و غیرقابل استفاده شدن آنها دانست و تصریح کرد: همچنین کپک ها در محیط یخچال میتوانند رشد کنند بنابراین بهترین روش برای نگهداری نان به مدت طولانی نگهداری در فریزر است.
وی همچنین گفت: گاهی نانهای اضافه داخل سفرههای خانگی به خصوص سفرههای پلاستیکی نان دچار کپک زدگی میشوند که این کپکها قادر به تولید سموم یا مایکوتوکسینهایی از جمله آفلاتوکسینها است که مصرف مستقیم آنها برای انسان خطرات جدی در پی خواهد داشت.
مورکیان با بیان اینکه بعضی از افراد نان های کپک زده و ضایعات نان را به نان خشکیها که نهایتاً به مصرف دام می رسد تحویل میدهند،
وی خاطرنشان کرد: این سموم کپکی یا قارچی نان کپک زده در بدن دام، سموم خطرناکی را تولید میکنند که نهایتا وارد چرخه غذایی انسان میشود. بنابراین توصیه میشود نان کپک زده در هر شرایطی دور ریخته و از مصرف آن برای دام و انسان جداً پرهیز شود.
کد مطلب: 3082
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.v8xbjh87w9bij.html?3082