شیوهنامه تحصیل شاغلان در دانشگاه مجازی ماه آینده ابلاغ میشود
عصر ارتباط , 12 آذر 1390 ساعت 20:44
طی سالهای اخیر، تحصیل در دانشگاههای مجازی افزایش یافت تا جایی که افراد بسیاری به دلیل مشغلههای کاری فراوان ترجیحشان تحصیل در این دانشگاهها بود
طی سالهای اخیر، تحصیل در دانشگاههای مجازی افزایش یافت تا جایی که افراد بسیاری به دلیل مشغلههای کاری فراوان ترجیحشان تحصیل در این دانشگاهها بود. آقای ابوالفضل حسنی، لطفا به عنوان مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بفرمایید این وزارتخانه برای توسعه این دانشگاهها چه برنامهای دارد؟
با توجه به اینکه بحث آموزشهای الکترونیکی به عنوان یک شیوه جدید با سابقه ششساله در کشور مورد استقبال قرار گرفته است، وزارت علوم تصمیم گرفت مقررات و نظامنامههای مناسبی را با توجه به زیرساختهایی که هماکنون در دانشگاهها وجود دارد تهیه کند.
یعنی بعد از شش سال وزارت علوم تصمیم به تدوین یک شیوهنامه گرفته است؟
این شیوهنامه در واقع برای افراد شاغل تدوین شده است.
مگر ورود این افراد به دانشگاه چه تفاوتی با ورود سایر دانشجویان دارد؟
دانشجویانی که کارمند، مدیر یا شاغل هستند برای ارتقای سطح علمیشان در این دورهها شرکت میکنند. ما با توجه به اینکه این افراد از صنعت برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه میشوند، گفتیم بهتر است آییننامه یا شیوهنامهای را برای ورود افراد تنظیم کنیم.
در این شیوهنامه مزیتی برای شاغلان در نظر گرفته شده است؟
تصمیم گرفتیم دانشجویان را از طریق کنکور سراسری گزینش کنیم و از طرفی چون افرادی که از صنعت وارد دانشگاه میشوند شاید نتوانند با این افراد رقابت کنند شیوه دومی برگزیدیم که نیاز به کنکور ندارد اما باید در کارشان حداقل سه سال سابقه داشته باشند.
در همان رشتهای که میخواهند تحصیل کنند؟
بله. ضمن اینکه این یک آزمون اختصاصی زیر نظر سازمان سنجش است که شیوهنامهاش را تا ماه آینده به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ میکنیم، برای رعایت این شیوهنامه که حداقلهای لازم را مدیر یا فرد شاغل باید داشته باشد تا بتواند از طریق آزمون متمرکز در دانشگاهها زیر نظر سازمان سنجش اقدام کند.
این سه سال سابقه کار برایشان امتیاز محسوب میشود؟
این افراد حق شرکت در آزمون اختصاصی دانشگاهها را دارند.
الان امکان تحصیل در چند رشته دانشگاهی به صورت مجازی وجود دارد؟
در خاطرم نیست اما گفتهایم برای کلیه رشتههایی که نظری هستند. یعنی بیشتر علوم انسانی و برخی از رشتههای فنی و علوم پایه که نیاز به آزمایشگاه ندارند میتوانند به صورت مجازی ادامه تحصیل بدهند.
وزارت علوم برنامهای برای توسعه دانشگاههای مجازی دارد؟
الان هم دولت در معاونت علمی ریاست جمهوری برنامهای برای افزایش 30 درصدی دورههای مجازی دارد و قرار است برای این منظور کمکهایی به دانشگاهها بکنند.
زمانی این بحث مطرح بود که چون عنوان فراگیر روی مدارک دانشگاههای مجازی قرار میگیرد این مدارک چندان قابل اعتبار نیست. در این خصوص چه نظری دارید؟
قبلا به این دلیل بود که از شیوهنامهها و آییننامههایی که در وزارت علوم موجود بود برخی از دانشگاهها توجیه نبودند و این منجر شد که افراد دانشجو فکر کنند اعتبار این شیوهها زیر سوال است. هر چیزی که وزارت علوم بر آن صحه بگذارد مطمئن باشید که مدرکش معتبر و واقعی است.
کد مطلب: 3668
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.p8xbjh8pv9bij.html?3668