پاسخ دکتر مهدی تقوی به جوابیه بانک مرکزی
جهان صنعت , 3 آذر 1389 ساعت 17:26
جواب من به آقای بهمنی اشاره به اظهارنظر ایشان در مورد این بود که اگر اقتصاددانان وارد هیات عامل بانک شوند، کار را خراب میکنند. ادعاهای کارشناسی در مورد کاهش تورم، رشد اقتصادی بالا، ثبات اقتصادی و بقیه را باید آمار اقتصادی نشان دهند
تيترآنلاين - پاسخ دکتر مهدی تقوی به جوابیه بانک مرکزی : در پی انتشار گزارشی در روزنامه جهان صنعت تحت عنوان احتمال تغییر مصوبه جنجالی مجلس درباره بانک مرکزی، روابط عمومی این بانک به این گزارش پاسخ داد.
متن جوابیه بانك مركزي عینا منتشر می شود:
اظهارنظر جناب آقای دکتر تقوی در مورد استعفای رییس کل بانک مرکزی که به زعم ایشان اقتصاددان قلمداد نمیشوند، حاکی از ضعف استدلال صورت گرفته توسط ایشان میباشد. در این رابطه به جناب آقای دکتر تقوی توصیه میگردد، درباره سابقه تحصیلی و ترکیب مجمع عمومی در دیگر کشورهای جهان تامل و تحقیق بیشتری بفرمایند. این که مدرک تحصیلی ریاست کل بانک مرکزی چه باشد، تضمینی برای ارتقای جایگاه بانک و استقلال آن نمیباشد. آنچه در این میان اهمیت دارد، ارزیابی عملکرد بانک براساس آمار و ارقام و دادههای رسمی است. بیشک در امر مدیریت بانک مرکزی، تجربه کاری و آشنایی با نظام بانکی حائز اهمیت فراوانی است که این ویژگیها در کنار تحصیل آکادمیک ضامن موفقیت خواهد بود. نگاهی به عملکرد بانک مرکزی در دوره ریاست کلی جناب آقای دکتر بهمنی حاکی از تحقق دستاوردهایی است که آحاد جامعه از جمله اقتصاددانان کشور آن را تحسین مینمایند. کاهش بیسابقه نرخ تورم به سطح یک رقمی، ثبات مناسب در بازار ارز، تقویت ذخایر ارزی کشور و ارتقای آن به مرز بیسابقه و نیز ثباتبخشی به فضای اقتصاد کشور و تامین امنیت خاطر فعالان اقتصادی در این دوره، علیرغم وجود بحران شدید مالی جهانی و تلاطم بازارهای مالی در سایر کشورهای جهان، خود حاکی از توفیق بانک مرکزی در دوره تصدیایشان بر مسند ریاست کلی میباشد. تلاشهای ایشان از بدو تصدی ریاست کلی بانک مرکزی همواره در راستای استقلال بانک مرکزی بوده است. در عین حال ایشان همواره نسبت به تحقق اهداف بانک مرکزی که در قانون مطرح گردیده، اصرار داشتهاند.
نگاهی به عملکرد این بانک خود نشان میدهد که در عین کاهش بیسابقه تورم، بانک مرکزی حداکثر تلاش را در جهت تقویت بخش واقعی و ایجاد شرایط مناسب برای رشد اقتصادی به کار بسته است. اگر استقلال بانک مرکزی را در راستای تحقق اهداف مصرح قانونی آن بدانیم، بیشک عملکرد بانک در زمینه کنترل فشارهای تورمی، حفظ ارزش پول ملی و همزمان فراهمسازی بستری مناسب برای رشد اقتصادی در این دوره از مدیریت را چگونه میتوان به وابستگی بانک مرکزی تعبیر و تفسیر نمود. بانک مرکزی در تمامی ادوار نیم قرن گذشته و علیالخصوص در دوره ریاست کلی جناب آقای دکتر بهمنی به نقطه نظرات متخصصین اقتصادی کشور احترام ویژهای قایل بوده و همواره ارتباط سازندهای با اساتید و دانشگاهیان حوزه اقتصاد داشته است. از این رو لحن غیرحرفهای جناب آقای دکتر تقوی از سوی این بانک به عنوان نظر اقتصاددانان کشور تلقی نگردیده و به ایشان توصیه میگردد ضمن مطالعه و تحقیق بیشتر در خصوص موضوعات مربوط به بانک مرکزی و استقلال آن راههای مناسبتری را برای جلب توجه و مطرح کردن خویش در محافل علمی، اقتصادی و سیاستگذاری کشور دنبال نمایند.
پاسخ دکتر تقوی به جوابیه بانک مرکزی
در همین راستا دکتر مهدی تقوی استاد دانشگاه و اقتصاددان توضیحاتی را پیرامون جوابیه بانک مرکزی ارایه کرده که در پی میآید:
1- من از مداخله بانک مرکزی در بازار ارز برای پایین بودن قیمتدلار حمایت کردم (رجوع شود به روزنامهها در آن تاریخ)
2- جواب من به آقای بهمنی اشاره به اظهارنظر ایشان در مورد این بود که اگر اقتصاددانان وارد هیات عامل بانک شوند، کار را خراب میکنند.
این گفته ایشان، با توجه به اینکه کار بانک مرکزی کار اقتصادی است، توهین به اقتصاددانان و حکمی نادرست بود.
3- لازم نیست همه اقتصاددانان کشور با هر چه من مینویسم یا میگویم موافق باشند، هر کس نظر خود را میتواند داشته باشد
4- ادعاهای کارشناسی در مورد کاهش تورم، رشد اقتصادی بالا، ثبات اقتصادی و بقیه را باید آمار اقتصادی نشان دهند.
5- توجه کارشناس اقتصادی را به ضربالمثل زیر جلب میکنم:
مشک آنست که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید.
کد مطلب: 1354
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.n8zbjh8xe9bij.html?1354