تيترآنلاين - احمدی‌نژاد: یک خط بنویسم خداحافظ شما - نسخه قابل چاپ

احمدی‌نژاد: یک خط بنویسم خداحافظ شما

تجارت فردا , 16 مهر 1391 ساعت 9:53

برخلاف سال‌های گذشته امسال سفر محمود احمدی‌نژاد به ینگه دنیا نه‌تنها فضای انتقادی اصولگرایان علیه وی رای تعدیل نکرد، بلکه برخی از موضع‌گیری‌های ...


برخلاف سال‌های گذشته امسال سفر محمود احمدی‌نژاد به ینگه دنیا نه‌تنها فضای انتقادی اصولگرایان علیه وی رای تعدیل نکرد، بلکه برخی از موضع‌گیری‌های نرم وی به ویژه درباره ایالات متحده، موجب نارضایتی بخشی دیگر از اصولگرایان شد.

برخلاف سال‌های گذشته امسال سفر محمود احمدی‌نژاد به ینگه دنیا نه‌تنها فضای انتقادی اصولگرایان علیه وی رای تعدیل نکرد، بلکه برخی از موضع‌گیری‌های نرم وی به ویژه درباره ایالات متحده، موجب نارضایتی بخشی دیگر از اصولگرایان شد. در نیویورک نیز احمدی‌نژاد مانند هفت سفر پیش برای رسانه‌ها جذاب نبود و چهره‌هایی چون محمد مرسی و محمود عباس در راس توجه رسانه‌ها قرار گرفته بودند. اظهارات رئیس‌جمهور درباره امکان ارتباط با آمریکا نیز شوقی در طرف آمریکایی که این روزها به شدت در پی یافتن برگ برنده‌ای برای انتخابات است، برنیانگیخت. هرچند در روز بازگشت احمدی‌نژاد از واپسین سفر به سازمان ملل ده‌ها نفر از حامیان وی با پلاکاردهایی با شعارهای «خسته نباشی»، «احمدی‌نژاد زنده‌باد... مشایی پاینده باد» به استقبال وی آمده بودند، اما جای یکی از مشاوران در مراسم استقبال در چشمان محمود احمدی‌نژاد بسیار خالی به نظر می‌رسید. علی‌اکبر جوانفکر در میانه سفر رئیس‌جمهور برای گذران دوران محکومیت خود به اوین منتقل شده بود. احمدی‌نژاد پیش از این تاکید کرده بود که اعضای کابینه خط قرمز وی هستند. جوانفکر شاید به سبب ریاست ایرنا در جمع یاران کابینه قرار نمی‌گرفت، اما سمت مشاوره رئیس‌جمهور این چهره جنجالی را نیز در حکم ابواب جمعی پاستور قرار می‌داد. افسار پاره کردن یابوی چموش سکه و ارز نیز نارضایتی‌ها را دوچندان کرده بود. در این فضا نشریات اصولگرا نیز در ابتدای هفته حسابی از خجالت رئیس‌جمهور درآمدند. 

کیهان روز شنبه در سرمقاله خود با عنوان «چرا جدی گرفته نشد!؟» به قلم حسین شریعتمداری نوشت: «... وقتی رئیس‌جمهور محترم کشورمان درباره مذاکره مستقیم و نهایتاً برقراری رابطه با آمریکا ابراز تمایل می‌کند، استقبال اوباما و سایر مقامات آمریکایی از این پیشنهاد، طبیعی‌ترین واکنش مورد انتظار از سوی آنان است ولی نه فقط اوباما و دیگر مقامات آمریکایی از این پیشنهاد آقای دکتر احمدی‌نژاد کمترین استقبالی نکردند، بلکه با پیشنهاد ایشان برخوردی سرد و تقریباً بی‌تفاوت نیز داشتند و سوال این است که چرا!؟... پاسخ دشوار نیست و با پوزش از آقای احمدی‌نژاد باید گفت دولتمردان آمریکایی، پیشنهاد آقای احمدی‌نژاد را بدون پشتوانه تلقی کرده‌اند. چرا که آنها نیز به خوبی می‌دانند آقای احمدی‌نژاد اگرچه رئیس‌جمهور است ولی اتخاذ تصمیم درباره مذاکره یا رابطه با آمریکا در حوزه مسوولیت و اختیارات قانونی ایشان نیست...» 

رسالت نیز همان روز در سرمقاله خود با عنوان «مسیر پیشرفت؛ سازش یا مقاومت؟» به احمدی‌نژاد حمله و اعلام کرد: .... متاسفانه احمدی‌نژاد در حاشیه اجلاس سازمان ملل در گفت‌وگوهایی که با رسانه‌های آمریکایی انجام داد در خصوص رابطه با آمریکا مطالبی از سوی وی مطرح شد که با مواضع ملت ایران و رهبری معظم انقلاب همخوانی نداشت. وی در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست سخن از آمادگی ایران برای گفت‌وگوهای مستقیم پس از انتخابات آمریکا به میان می‌آورد. وی همچنین در دیدار با نخبگان آمریکایی بحث «برقراری روابط» و «ایجاد تفاهم» و «بهبود روابط بین دو کشور» را مطرح نمود... به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور در دام دیدگاه‌های «ساده‌لوحانه» و «مرعوبانه» در خصوص رابطه با آمریکا افتاده است. هرچند دفتر رئیس‌جمهور در نیمه هفته با تاخیری شش‌روزه یکی از گفت‌وگوهای وی را تکذیب کرد، اما همه منتظر بودند تا پاتک وی به حریفان را ببینند. همین امر هم سبب شد تا با اعلام برگزاری کنفرانس مطبوعاتی احمدی‌نژاد همه نگاه‌ها به پاستور معطوف شود. هرچند تصور می‌شد بخش عمده کنفرانس به ماجرای سیاست خارجی معطوف شود، اما سنگینی فشار قیمت ارز و طلا همه کنفرانس را تحت تاثیر قرار داد. احمدی‌نژاد نیز طبق معمول هفت سال گذشته زیرکانه همه بخش‌های کشور به جز دولت را مسوول فضای کنونی کشور معرفی کرد. از ادعای نقش داشتن یک خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی و نظامی در افزایش قیمت طلا و ارز گرفته تا رئیس مجلس و سایر ارکان نظام... کار به جایی رسید که برخلاف روال مرسوم مسوولان ارشد نظام وی برای نخستین بار از عدم فروش بخش عمده‌ای از نفت خام کشور و عدم دریافت پول بخشی از فروش نفت در اثر تحریم‌ها سخن گفت. وی باز هم از لیستی این بار ۲۲‌نفره خبرداد که مسوول بحران فعلی ارز هستند. روزنامه اعتماد بخشی از کنفرانس خبری احمدی‌نژاد را پوشش داده است. در بخشی از این گزارش آمده ‌است: «.... رئیس‌جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا برخی دستگاه‌های داخلی در حال ایجاد خلل و التهاب در بازار ارز هستند، گفت: یکی از نهادهای اطلاعاتی گزارش داده است که ۲۲ نفر در این التهابات سر‌حلقه هستند و تمام آشفتگی‌ها را آنها ایجاد می‌کنند. مشخص است که برای مقابله با اینها چه نهادهایی باید وارد عمل شوند. با موبایل با همدیگر تماس می‌گیرند و می‌گویند ۲۰۰ تومان بند از بالا، ۵۰۰ تومان بند از بالا. این کارها ربطی به اقتصاد ندارد، بلکه التهاب ایجاد کرده‌اند.» 

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دوم خبرنگار ایرنا درباره اینکه رئیس مجلس گفته است تحریم‌ها تاثیری در اقتصاد کشور نگذاشته است، نظر شما چیست، گفت: لابد تصمیمات ایشان تاثیر دارد. بعضی افراد در زمان خوشی هستند. من احترام زیادی برای ایشان قائلم، اما ایشان حتماً خبر دارند که چقدر فروش نفت کاهش پیدا کرده است و بانک مرکزی چه مشکلاتی در جابه‌جایی ارز دارد. این مصاحبه را خوانده‌ام و متن آن را در اختیار دارم و متاسفم که با یک خبرگزاری وابسته به نهاد نظامی این مصاحبه شده است و این خبرگزاری همه خبرهایش علیه دولت است در حالی که این خبرگزاری وابسته به یک نهاد نظامی و امنیتی نباید وارد این مسائل شود... از سیاست‌های دولت انتقاد می‌کنند اما همان کسانی که می‌گویند این دولت می‌خواهد دولت آینده را نیز در اختیار داشته باشد، در جای دیگر می‌گویند دولت می‌خواهد کارهایی کند که برای دولت بعدی مشکلات بیشتری ایجاد شود. احمدی‌نژاد در بخش دیگری از نشست خود با اشاره به سخنان لاریجانی درباره طرح هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: «از همان ابتدا که طرح هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد، مخالفت کردند، با اینکه دو ریال به جیب مردم برود، مشکل دارند. اینکه بیش از این درصد کمی از مردم از ۷۰ الی ۸۰ درصد یارانه‌ها استفاده می‌کردند و امروز با هدفمندی یارانه‌ها می‌خواهیم از جیب مصرف‌کنندگان بیشتر به آنها که کمتر مصرف می‌کنند پول بریزیم، انتقاد می‌کنند... همراه با بیرونی‌ها فریاد می‌زنند که دولت ناتوان است و همان سخنان را تکرار می‌کنند...» احمدی‌نژاد در بخش دیگری از این نشست خبری هم درباره مصاحبه روز گذشته لاریجانی با خبرگزاری فارس گفت: رئیس محترم مجلس به جای آنکه پنج صفحه مصاحبه کنند و دولت را متهم کند، باید کمک کند. با یک‌سوم این ارز می‌توانیم کشور را اداره کنیم به شرط اینکه همه کمک دهند و من فکر می‌کنم این اتفاق بیفتد چون ما چاره‌ای نداریم جز اینکه همه به هم کمک کنیم. در ادامه نشست خبری رئیس‌جمهور اعلام کرد مشی دولت در هفت سال گذشته، مشی روشنی است. دولت حداکثر تحمل ممکن را داشته است و آزادی نزدیک به مطلق برقرار بوده است. به نظرم کار وزیر ارشاد در‌باره شرق قطعاً اشتباه بوده است با این توضیح که ارزش‌های دفاع مقدس برای همه ملت ایران مقدس است چرا که متعلق به ملت است. اتهامی وارد شده ولی هنوز اثبات نشده است، در حالی که باید در دادگاه صالح و در حضور هیات منصفه این اتهام بررسی شود... البته یادتان باشد که این تصمیمات در غیاب من گرفته شده است. 

رئیس‌جمهور در پایان تصریح کرد: «متواضعانه، عاجزانه و برادرانه خواهش می‌کنم؛ الان وقت این نیست که کسی بخواهد حساب‌های خود را تصفیه کند. من کوچک‌تر از شما هستم، می‌گویم که اگر خیلی حضور من برایتان سخت است، یک خط بنویسم خداحافظ شما. اگر نه، دولت باید تا زمانی که هست با قدرت کار را انجام دهد.» 

این اظهارات نشان از آن دارد که محمود احمدی‌نژاد حسابی از دست مجلس اصولگرا و رئیس آن عصبانی است. بسیاری تصور می‌کردند که علی لاریجانی در نشست مطبوعاتی آخر هفته خود پاسخی به ادعاهای رئیس دولت بدهد، اما لغو این نشست برای بسیاری از ناظران واجد پیام‌های قابل توجهی بود. باید منتظر ماند و دید نمایندگان آیا محذوریت‌های رئیس را دارند یا آشکارا به پاسخگویی خواهند پرداخت.


کد مطلب: 5170

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.f8nbjh8z79bij.html?5170

تيترآنلاين
  http://titronline.ir