تيترآنلاين - تورم 10 و 12 درصدي اعلام بانک مرکزي را واقعي نمي دانيم - نسخه قابل چاپ

تورم 10 و 12 درصدي اعلام بانک مرکزي را واقعي نمي دانيم

16 اسفند 1388 ساعت 19:15

تهيه کننده : مريم زنگنه

در شرايطي که قيمت مرغ در يک هفته 1000 تومان گران شده است و به کيلويي 3300 تومان رسيده است، بايد از دولتمردان پرسيد که چگونه نرخ تورم را محاسبه مي کنند.


مهندس نظري جلالي معاون روابط کار وزارت کار و امور اجتماعي از فعاليت کميته تخصصي تعيين حداقل دستمزد سال آينده کارگران خبر مي دهد. وي در کمال شگفتي نظر مي دهد که جامعه کارگري از حداقل دستمزد در سال 88 رضايت دارد!
اما کافي است آقايان دولتي گاهي در اين سايت هاي خبري نظراتي را که براي اخبار مي آيد هم مطالعه کنند. اغلب نظرات توسط کارگراني نوشته شده است که از وضعيت دهشتناک زندگي خود خبر مي دهند.
يکي نوشته بود چقدر خوب است آقايان سري هم به محله هاي جنوب شهر بزنند تا ببينند چگونه کارگران با سيلي صورت خود را سرخ نگه داشته اند. آنها اغلب دستمزدهايي بين 270 تا 350 هزار تومان دارند.

درد و دل کارگران

يک کارگر شاغل در شرکت توليدي پلاستيک شاهين در اين باره مي گويد: دولت در مسايل اقتصادي آن گونه که به کارمندان اهميت مي دهد به کارگران توجه نمي کند.
حسين خراج مدعي شد: در حالي که هزينه زندگي يک خانواده متوسط معادل 600 هزار تومان در ماه است، درآمد بيشتر کارگران از 400 هزار تومان بيشتر نمي شود، براي همين هميشه هشت ما گروي نه ماست.
وي افزود: اين وضع در حالي ادامه دارد که کارمندان در کنار دريافت همين حداقل حقوق از حمايتهاي اقتصادي دولت بهره مند هستند.
خراج گفت: از روي آوردن کارگران شاغل و بازنشسته به اضافه کاري و مشاغل دوم و سوم مي توان دريافت که اين گروه از جامعه برخلاف قشر کارمند از قدرت اقتصادي کمتري برخوردار هستند.
اين کارگر گفت به عنوان مثال کارگران برخلاف کارمندان از مزاياي خدماتي چون سبد کالا در ماه رمضان و سفرکارت محروم بوده اند و اين در حالي است که دولت تأمين کننده و ارايه دهنده اين خدمات بوده است.
وي افزود: از آنجا که نمي توان پذيرفت که وضع کارمندان دولت از وضع کارگران بدتر است، کارگران حاضر هستند تا براي کارفرماي دولتي کار کنند.
خراج خواستار آن شد تا در کنار افزايش منطقي حداقل دستمزدهاي سال 89 ، شوراي عالي کار بتواند دولت را مکلف کند تا از کارگران نيز مانند کارمندان دولت حمايت اقتصادي کند. 

يک کارگر اصفهاني نيز در مورد پايين بودن دستمزدهاي سال 88 مي گويد: با 10 سال سابقه و اضافه کاري مزد دريافتي من در نهايت ماهانه 500 هزار تومان است که هميشه بخش عمده آن بابت بازپرداخت وام و بدهي هزينه مي شود.
اصغر بهروزپور کارگر شرکت احيا سپاهان افزود: هر ماه پس از کسر بدهي از حقوق، پولي که باقي مي ماند آنقدر کم است که مجبورم براي گذران هزينه هاي زندگي خانواده پنج نفره خود از دوست و آشنا پول قرض کنم.
اين کارگر گفت: به دليل مشکل مالي حتي مجبور به فروش اتومبيل خود شده ام و به همين دليل در حال حاضر نمي توانم از طريق مسافرکشي محل درآمد دومي براي خود دست و پا کنم.
بهروزپور با بيان اينکه در هيچ ماهي بدون قرض کردن نتوانسته است هزينه هاي خانواده پنج نفره خود را پرداخت کند؛ افزود: امثال من براي زندگي کردن مجبور هستند که به تمامي نيازهاي خود نگاه حداقلي داشته باشند.
وي گفت: با توجه به هدفمندشدن يارانه ها در صورتي که دستمزدهاي سال 89 به صورت منطقي افزايش پيدا نکند، معلوم نيست که چگونه خواهم توانست از عهده هزينه هاي زندگي برآيم. 

همچنين رئيس هيأت مديره کانون هماهنگي شوراهاي اسلامي کار استان تهران تعيين حداقل مزد را موضوعي قابل اهميت دانست و گفت: تورم 10 و 12 درصدي اعلام بانک مرکزي را واقعي نمي دانيم.
ناصر برهاني افزود: از دولت مي خواهيم که دستمزد واقعي براي کارگران تعيين کنند.
وي گفت: در شرايطي که قيمت مرغ در يک هفته 1000 تومان گران شده است و به کيلويي 3300 تومان رسيده است، بايد از دولتمردان پرسيد که چگونه نرخ تورم را محاسبه مي کنند.
اين مقام کارگري با اعلام حمايت از الحاق سازمان تأمين اجتماعي به وزارت رفاه گفت: تنها حرف ما اين است که در اداره اين سازمان بايد سه جانبه گرايي وجود داشته باشد.
برهاني با بيان اينکه کانون هماهنگي شوراهاي اسلامي کار استان تهران بزرگترين تشکل کارگري کشور است، گفت: از وزير رفاه و تأمين اجتماعي خواسته ايم که وقتي را براي ملاقات حضوري اختصاص دهد تا صحبتهاي کارگران را به گوش وي برسانيم.

چه خوب!

به زبان بي زباني به کارگر گفته مي شود براي اينکه کارت و نان بخور و نميرت را از دست ندهي لطفاً سکوت کن و راضي باش به رضايت ما.مسأله اينجاست که وقتي آقايان مي گويند کارگر بايد تلاش کند که کارش را از دست ندهد، بعد انساني يک کارگر را زير سؤال مي برند.مگر عصر برده داري است تا براي اينکه از گرسنگي نميري بايد کارکني و حرف نزني دولت بايد بداند جامعه کارگري خسته است. از کار زياد و مزد کم.
بهتر است مسؤولان چند روزي از پشت ميزهاي شيک جلسات به خانه ها و کارگاه هاي کارگران بروند و حرف دل آنها و زندگي و مشکلاتشان را از نزديک ببينند و بعد درباره کارگران تصميم بگيرند.

مرکز پژوهشهاي مجلس نرخ تورم سال آينده را 52/6 درصد اعلام کرده و اين در حالي است که برخي ديگر از کارشناسان از تورم 22 تا 25 درصدي خبر مي دهند و همه آنها به اتفاق ابهامي در نرخ دقيق تورم در سال آينده را دارند، زيرا با مسأله هدفمند کردن يارانه ها و اقتصاد دچار رکود، هيچ کس نمي تواند پيش بيني درستي از وضعيت قيمتها در سال 89 داشته باشد. 

دولت در کمال خونسردي در مقابل استرس مردم و کارشناسان اقتصادي و حتي نمايندگان مجلس خبر مي دهد که کنترل همه چيز را در دست دارد و براي اينکه تورم در سال آينده مسأله ساز نشود بسته هايي را آماده کرده است.
ما نمي دانيم اين بسته کي مي خواهد باز شود. بلکه پسنديده شود! و دقيقاً مسأله همينجاست دولت در وعده دادن بسيار ماهرانه اقدام مي کند، اما عملاً نمي تواند چيزي را کنترل کند.
مثل ماجراي گراني ارزاق مصرفي مردم که رئيس جمهور به وزير بازرگاني دستور مي دهد قيمتها را کاهش دهيد، در حالي که سؤال اينجاست آيا کنترل اقتصاد و تورم دستوري است؟!


کد مطلب: 127

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd250f6yt0x.a2y.html?127

تيترآنلاين
  http://titronline.ir