بهترین سن برای انجام ارتودنسی
ارتودنسی غلط باعث پوسیدگی دندان میشود
24 بهمن 1390 ساعت 22:06
ارتودنسی غلط باعث پوسیدگی میشود. اگر ساختمان دندانی ضعیف باشد و از نظر کلسیم و موارد اینگونه دقت نشود پوسیدگی به وجود میآید
متخصص ارتودنسی گفت: «ارتودنسی باید در مراکز تخصصی صورت گیرد که اغلب اینگونه نیست و بیماران به مراکز عمومی مراجعه میکنند. این مسئله باعث میشود تا کنترل درمانی از دست برود و درنهایت گفته میشود که ارتودنسی باعث پوسیدگی میشود.»
به گزارش تيترآنلاين، دکتر مرتضی اردوبازاری متخصص ارتودنسی درباره بهترین زمان برای ارتودنسی در گفتوگو با سینانیوز عنوان کرد: «بهترین زمان به شرایط موقعیتی و مشکلاتی که بیمار دارد بر میگردد. اگر مشکل تغییرات اسکلتی مانند انحراف، فاصله، جلو یا عقب بودن و... باشد بهترین سن در پسران ۱۱ تا ۱۲ سالگی و در دختران ۹تا ۱۱ سالگی است.»
وی ادامه داد: «اگر مشکلات دندانی باشد مانند نامنظمی، جابه جایی و... شرایط سنی نمیتوان مطرح کرد البته این امر نیز مشروط به این است که بیمار مشکلات دندانی نداشته باشد.»
اردوبازی گفت: «در ابتدا باید مشکلات اسکلتی درمان شود و متعاقبا مشکلات دندانی تحت درمان قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه استفاده از ارتودنسی بستگی به نوع مشکلات دارد، اظهار کرد: «ارتودنسی عموما ۲ تا ۳ سال طول میکشد. البته در برخی موارد ممکن است تا ۵ سال نیز طول بکشد.»
دکتر اردوبازاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در جامعه گفته میشود که ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان میشود، خاطرنشان کرد: «ارتودنسی غلط باعث پوسیدگی میشود. اگر ساختمان دندانی ضعیف باشد و از نظر کلسیم و موارد اینگونه دقت نشود پوسیدگی به وجود میآید.»
وی افزود: «ارتودنسی باید در مراکز تخصصی صورت گیرد که اغلب اینگونه نیست و بیماران به مراکز عمومی مراجعه میکنند. این مسئله باعث میشود تا کنترل درمانی از دست برود و درنهایت گفته میشود که ارتودنسی باعث پوسیدگی میشود اما به تخصص و نحوه انجام این کار بستگی دارد.»
وی در زمینه ارتودنسی پیشگیری گفت: «ارتودنسی پیشگیری معنای چندان روشنی ندارد. در فردی که از نظر ژنتیکی مشکل اسکلتی دارد نمیتوان از این عارضه جلوگیری کرد تنها اینکه در شرایط سنی خاص میتوان تا حدی کنترل کرد و مشکلات را کاهش داد اما بازهم به صفر نمیرسد.»
دکتر اردوبازاری ادامه داد: «فردی که از نظر کلی سالم است اما برحسب یک اتفاق و عوامل محیطی دچار مشکل میشود میتواند با اقداماتی از تبدیل به ناهنجاری دندانی جلوگیری کرد.»
وی با اشاره به اینکهگاه بیمار نیاز به ارتودنسی ندارد و بهتر است که از ارتودنسی چشم پوشی کند، اظهار کرد: «این مورد بسته به انصاف پزشک معاینه کننده دارد. در برخی موارد ارتودنسی باعث مشکلات عدیدهای میشود که بهتر است این اقدام صورت نگیرد.»
این متخصص ارتودنسی درباره پلاکهای متحرک خاطرنشان کرد: «درمانهای متحرک یک نوع از ابزارهای درمانی است که بسیار موثر هستند اما اگر در شرایط خاص خود استفاده نشوند برای بیمار مشکلات زیادی به وجود میآورد.»
دکتر اردوبازاری در پایان تصریح کرد: «باید حرکت دندانها به صورت موزون باشد و تاج دندان و ریشه باهم حرکت کنند. در غیر اینصورت دندانها آسیب میبینند.»
کد مطلب: 4134
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.s0o2yt0foa26y.html?4134