جلوگيري از چالش هاي پيش رو
حميدرضا عسگري
25 مهر 1390 ساعت 13:56
از زمان اعلام اين خبر توسط آمريکا مسئولان ما به جز اينکه به طور لحني اين داستان سرايي ها را رد کرده اند و آن را بازي سياسي خوانده اند اقدام خاصي انجام ندادند
در چند ماه گذشته جهان شاهد تحولاتي بود که شايد کسي تصورش را هم نمي کرد. بيداري در کشورهاي منطقه سبب تغيير و تحولات بسياري گرديد . اما اتفاق مهم ديگري که در چند روز گذشته به اصلي ترين سوژه خبري رسانه ها و خبرگزاري هاي مهم دنيا تبديل شده ، ادعاي آمريکا مبني بر دستگيري عوامل ايراني در ترور سفيرعربستان در واشنگتن بوده که با حجم عظيمي از تفسيرها و تحليل ها عليه کشورمان همراه شده است. در همين زمينه ضمن متهم کردن ايران توسط دولت عربستان، دولت آمريکا نيز روز جمعه شکايت نامه اي را عليه ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارائه کرد. اين شکايت نامه به "بان کي مون" دبير کل سازمان ملل متحد ارائه شد تا از اين طريق در اختيار تمامي اعضاي دائم و غيردائم شوراي امنيت قرار بگيرد.
کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا نيز اعلام کرده تا قبل از پايان ماه جاري ميلادي اعمال تحريم هايي عليه شخص رئيس جمهور و بانک مرکزي ايران را به راي مي گذارد.
هدف اصلي از تحريم بانک مرکزي ايران، تحريم غير مستقيم صادرات نفت خام ايران است. هرچند با اين اقدام بازار نفت دنيا ممکن است با شوک رو به رو شود اما قدر مسلم آمريکا با همراهي آل سعود پيش فرض هايي را براي جبران نفت ايران در بازار جهاني مدنظر قرار داده اند. مسلما هدف نهايي اين شانتاژهاي سياسي و تبليغاتي افزايش تحريم ها وفشارها براي محدود شدن و به انزوا کشيدن ايران در منطقه و جهان مي باشد.
اما بهتر است اين طرف قضيه را هم نگاه کنيم، از زمان اعلام اين خبر توسط آمريکا مسئولان ما به جز اينکه به طور لحني اين داستان سرايي ها را رد کرده اند و آن را بازي سياسي خوانده اند اقدام خاصي انجام ندادند. و وزارت خارجه تنها به دادن بيانيه اي در رد اين قضايا بسنده کرده است. درست است که ما مي دانيم اين داستان از جانب آمريکايي ها و آل سعود طرح شده است و کذب بودن آن مسلم است اما بايد واقع بين بود و قبول کرد که نمي توان از تاثيرگذاري رسانه ها برافکار عمومي جهان چشم پوشيد. از همه مهمتراينکه آمريکا با سرعت تمام در پي رسميت بخشيدن به اين قضيه و مطرح کردن آن در مجامع بين المللي مي باشد.
اين حق ايران است که از حقوق خود در طرح چنين توطئه هايي دفاع کند. شايد امکان ديدار مستقيم با مقامات آمريکايي براي بررسي و اثبات حقانيت کشورمان وجود نداشته باشد اما نمي توان دست روي دست گذاشت و نظاره گر حوادث بود و به هنگام اعمال تحريم هاي جديد به فکر راه چاره بيفتيم.
از سوي ديگر آمريکا و برخي کشورهاي غربي اعلام کرده اند که آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش جديد خود از فعاليت هاي هسته اي ايران، در نظر دارد به صراحت جزيياتي از ابعاد برنامه هاي نظامي – هسته اي ايران را منتشر سازد.
با تبليغات هدف داري که پيش از انتشار اين گزارش صورت گرفته فضايي جديد عليه ايران در سطح بين المللي به وجود خواهد آمد و ايالات متحده و متحدان غربي اش با استفاده از اين فضا خواهند كوشيد قطعنامه تحريمي شديد تري در شوراي امنيت ملل متحد به تصويب برسانند.
همچنين زمزمه هاي آمريکا براي تحريم بانک مرکزي ايران مي تواند ضربات مهلکي را به اقتصاد کشورمان وارد نمايد. با تحريم بانک مرکزي عملا صادرات نفت کشورمان نيز تحت فشار قرار خواهد گرفت و صادرات نفت با چالش هاي فراوان رو به رو خواهد شد.
مقامات واشنگتن درباره ابعاد و پيامدهاي تحريم نفتي ايران چندان مطمئن نيستند و به درستي نمي دانند اين تحريم چه تاثيراتي مي تواند در آينده بازار نفت و قيمت هاي آن و توان فروش نفت ايران از طريق واسطه ها داشته باشد. در اين فرصت هاي مناسب لازم است تا مقامات کشورمان چه از طريق گفتگوي مستقيم و چه از طريق مجامع بين المللي در مورد اين ابهامات به وجود آمده اقدامات و رايزني هاي لازم را انجام دهند ومانع از اعمال فشارهاي جديد برکشورمان شويم.
کد مطلب: 3351
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.k0s2yt0sfa26y.html?3351