پس لرزه سفر رييس جمهور به نيويورك؛ تل آويو در التهاب
ايرنا , 6 مهر 1392 ساعت 20:59
رويكرد مثبت جهانيان به ديپلماسي سازنده رييس جمهوري اسلامي ايران در نيويورك، ناخرسندي مقام هاي صهيونيستي را برانگيخته و محافل سياسي اين رژيم را در نگراني و التهاب فرو برده است
ديپلماسي منطقي و سازنده دكتر حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران، در سفر ۵ روزه اش به نيويورك، براي شركت در نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد ضمن برانگيختن رويكرد مثبت و حمايت كشورهاي جهان به ويژه آمريكا، منجر به نگراني و خشم مقام هاي رژيم صهيونيستي شده است.
ديدار محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران با جان كري همتاي آمريكايي وي در نشست وزاري خارجه ۱+۵ در نيويورك و سپس گفت و گوي تلفني شب گذشته (۵ مهر) حسن روحاني با باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا، به تعبير بسياري از رسانه ها و محافل خبري بين المللي، موجب شكسته شدن يخ روابط تهران- واشنگتن پس از بيش از سه دهه شده است.
همزمان با اين اتفاق اما، ناخرسندي و خشم توام با نگراني مقام هاي رژيم صهيونيستي برانگيخته شده است.
نارضايتي و نگراني رژيم صهيونيستي از آغاز سفر دكتر روحاني به نيويورك و نخستين سخنراني وي در سازمان ملل در واكنش هاي مقام هاي اين رژيم مشهود بود و به نظر مي رسد، اين نارضايتي روز با روز با پيشرفت ديپلماسي سازنده ايران در عرصه جهاني رو به افزايش است.
** واكنش تل آويو به ابتكارعمل ايران در نيويورك
-----------------------------------------------
به گزارش تارنماي بي بي سي در ۶ مهر ماه جاري، بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيسيتي، گفت نگران بازي اعتدال روحاني و اوباما است.
بي بي سي در عين حال مي افزايد: با تعامل سازنده ايران با غرب چراغ قرمزي كه باراك اوباما به اسراييل براي حمله به ايران داده بود، سبز نخواهد شد.
اين رسانه ادامه مي دهد: گفت و گوي تلفني باراك اوباما و حسن روحاني از جدي بودن آمريكا و ايران براي رسيدن به توافقي بر سر مناقشه هستهاي حكايت دارد اما اين اقدام بيسابقه به احتمال بسيار زياد بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل را به شدت نگران خواهد كرد.
به گفته بي بي سي، دولت راست گراي و تندروي رژيم صهيونيستي حسن روحاني را متهم به فريبكاري ميكند و اعتقاد دارد كه وي با لحني ملايم و چهرهاي خندان، غرب را به بازي خواهد گرفت و تا با كم كردن از بار تحريمها، برنامه هسته اي ايران را به آرامي ادامه دهد.
همچنين به گزارش راديو فردا، با پايان گرفتن سفر پنج روزه حسن روحاني به آمريكا و به ويژه پس از نخستين ديدار وزيران خارجه ايران و آمريكا در شامگاه پنجشنبه در نيويورك، رهبران اسراييل ميگويند كه تحت تاثير اين رخدادها قرار نگرفته اند و همچنان از جامعه جهاني ميطلبند كه تحريمها عليه ايران را نه كاهش، بلكه گسترش دهد.
گيلعاد اردان وزير رژيم صهيونيستي، در همين زمينه گفته است: اتفاقا اكنون زمان تشديد تحريمها عليه ايران است.
اردان كه از وزيران نزديك به نتانياهو در حزب راستگراي ليكود است، در شماره روز جمعه، ۵ مهر روزنامه جروزالم پست اعلام كرد كه جهان نبايد از اظهارات مسوولان دولت جديد ايران متوهم شوند و بايد اهرم فشار و تحريمها عليه ايران را سنگينتر كند.
رسانههاي صهيونيستي روز جمعه گزارش دادهاند كه پس از كارزار چشمگير رييس جمهوري و وزير خارجه ايران در يك هفته اخير در سازمان ملل، بنيامين نتانياهو اكنون با هدف بياثركردن اقدامات حسن روحاني و جواد ظريف، راهي آمريكا ميشود.
راديو فردا در همين رابطه گزارش داد، نتانياهو در كنار ديدار با سران كنگره آمريكا روز دوشنبه، در كاخ سفيد با باراك اوباما، رييس جمهوري آمريكا، ديدار ميكند و يك روز بعد هم در مجمع عمومي سازمان ملل متحد سخنراني خواهد كرد.
روزنامه هاآرتص در شماره روز جمعه خود اين عنوان را از زبان نتانياهو برگزيده است: حالا ديگر نوبت من است.
اشاره هاآرتص به خيز برداشتن نتانياهو با همه توان خود براي خنثي كردن موفقيت سياسي روزهاي گذشته ايران در آمريكاست و اين كه او ميخواهد با حضور در رسانههاي مهم آمريكا، به گفتههاي حسن روحاني پاسخ دهد تا، به توصيف هاآرتص، مهماني روحاني را خراب كند.
پيشتر بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي ضمن محكوم كردن سخنراني حسن روحاني رييس جمهور ايران، در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، ابتكارات ديپلماتيك ايران در رابطه با برنامه اتمي اش با هدف وقت كشي و فرصت يابي توصيف كرد. حتي هنوز روحاني وارد نيويورك نشده بود كه كمپين رسانهاي رژيم صهيونيستي عليه او شروع شد و پيام آشتي و تعامل سازنده روحاني را تله خواندند.
بنيامين نتانياهو همچون گذشته از ديپلماتهاي خود خواست كه حين نطق رييس جمهوري ايران به نشانه اعتراض از سالن سخنراني خارج شوند.
به گزارش دوم مهر ماه پايگاه خبري صداي آمريكا دفتر نتانياهو اعلام كرد هيات رژيم صهيونيستي سخنراني حسن روحاني رييس جمهوري ايران در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد را تحريم مي كند.
همزمان خبرگزاري فرانسه به نقل از سخنگوي نتانياهو گفت: اسراييل قرار نيست سياست تحريمي را كه هيات اسراييل در سخنراني هاي محمود احمدي نژاد اعمال مي كرد رها سازد.
اين سخنگوي رژيم صهيونييستي افزود: وقتي رهبران ايران به انكار هالوكاست پايان دهند، از پيشنهاد نابودي اسراييل دست بردارند و حق موجوديت اسراييل را به رسميت بشناسند، آنگاه هيات اسراييل در سخنراني هاي آنها در مجمع عمومي حضور خواهد يافت.
از روز پنجشنبه كه محمد جواد ظريف و جان كري، وزيران امور خارجه ايران و آمريكا ديدار كردند، حسن روحاني و رهبران غربي از لحن متفاوت و فضاي مثبت مذاكرات تمجيد و درباره آينده تعاملات ابراز خوش بيني ميكنند اما مقام هاي تل آويو تنها كساني هستند كه در اين ميان ساز مخالف سر داده اند.
با تمام اين تفاسير اما، بي بي سي فارسي معتقد است، موضع تهاجمي نتانياهو در قبال ايران دست كم در مقطع فعلي بينتيجه بوده است.
به گفته اين رسانه، حسن روحاني موفق شده است كه در ظرف چند روز رايزنيهاي فشرده و طي يك كمپين رسانهاي موفق در آمريكا، در عمل حملات لفظي دستياران بنيامين نتانياهو را خنثي كند و اسراييل را در موضع دفاعي قرار دهد. به نظر ميرسد كه گفت و گوي مستقيم حسن روحاني و باراك اوباما، اقدام نظامي يكجانبه اسراييل عليه ايران را هم دشوارتر خواهد كرد.
** انتقادها در داخل اراضي اشغالي به موضع گيري هاي غلط
------------------------------------------------------------
آلون بن ميير استاد روابط بين الملل دانشگاه نيويورك، در انتقاد از موضع غيرمنطقي رژيم صهيونيستي به بيبي سي فارسي ميگويد كه دولت صهيونيستي در قبال حسن روحاني دچار اشتباه محاسباتي شده است.
او در ادامه گفت و گو با بيبي سي فارسي ميافزايد: اين كار بيانگر آن است كه (رژيم صهيونيستي) از درايت سياسي لازم برخوردار نيست. به نظر من، وقتي كه فرصتي براي حل و فصل ديپلماتيك مناقشه اتمي ايران به وجود ميآيد اسراييل كه به شدت از برنامه اتمي ايران نگران است بايد به خوبي از آن فرصت استفاده ميكرد.
حتي پيش از آنكه هيات ايراني به سرپرستي حسن روحاني، ابتكار ديپلماتيك را در نيويورك در دست بگيرد، بعضي از تحليلگران در اسراييل هشدار ميدادند كه ايران و غرب روند تعاملات جدي را آغاز كردهاند و اسراييل نبايد با موضع گيريهاي تند، خودش را منزوي كند.
افرايم هالوي رييس سابق سازمان موساد، كه بي بي سي وي را مدافع سرشناس رييس جمهوري ايران در رژيم صهيونيستي توصيف مي كند، در همين چارچوب گفته است كه منتقدان حسن روحاني در اسراييل دچار تناقض هستند.
به گفته وي، مردي رييس جمهور ايران شد كه پيروزياش چشمگير بود، اما ميگويند كه او فردي مكار است. اين حرف به معني آن است كه حسن روحاني تواناييهايي دارد. پس چرا بايد گفت كه او اهميتي ندارد؟ چيزهايي كه ميگوييد بايد با هم تطابق داشته باشد.
رسانه هاي صهيونيستي نيز به سياست هاي غلط اين رژيم اذعان كرده اند. آري شاويت تحليلگر سرشناس روزنامه هاآرتص، نوشته است كه شايد اسراييل در نگرانيهاي خود در قبال ايران محق باشد، اما نتانياهو و دولتش بايد اذعان كنند كه با سياستهاي خود در جهان منزوي ماندهاند و اين ايران است كه از لاك انزوا به در ميآيد.
همچنين پروفسور ايتان گيلبواع ، پژوهشگر ارشد مناسبات اسراييل و آمريكا در دانشگاه بر- ايلان، به بخش عبري راديوي رژيم صهيونيستي گفت: نتانياهو پيامي براي جهان دارد، اما حقيقت اين است كه او آخرين شنوندگان خود را نيز از دست داده است.
به گفته وي، دستور نتانياهو براي بيرون رفتن اعضاي هيات اسراييلي حتي از تالار سخنراني در زمان نطق حسن روحاني، همان گونه كه يايير لاپيد وزير دارايي تاكيد كرد، رفتاري اشتباه بود و تصوير افراطي دولت او را به جهان نشان داد.
پروفسور گيلبواع افزود كه نتانياهو بايد اكنون در فكر توسل به راهكارهاي واقعي باشد و براي پيشبرد روند صلح با فلسطينيها بكوشد تا منزوي نشود.
خبرگزاري فرانسه در جمعبندي خود از مقالات روزنامههاي ايران، يك روز پس از سخنراني حسن روحاني در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك، نوشته بود، ايرانيها به اين يقين رسيدهاند كه دنيا اكنون در كنار ايران قرار گرفته و نتانياهو منزوي شده است.
** جمع بندي
------------------------
به گزارش پايگاه خبري صداي آمريكا، در روزهاي اخير، كاخ سفيد در پاسخ به اظهارات نخست وزير رژيم صهيونيستي در روزهاي گذشته در خصوص نيات حسن روحاني، رييس جمهوري جديد ايران، از همپيمان خود در خاورميانه خواسته است كه شكيبا باشد و به ديپلماسي بخت پيشرفت بدهد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، آمريكا به رژيم صهيونيستي گفته است كه محك زدن عملي رويكرد تازهاي كه ايران از آن سخن ميگويد، يك امر حياتي است.
از ديگر سو، يك مقام ارشد آمريكايي، كه رويترز نام او را فاش نكرد، گفت نميتوان از سخنان حسن روحاني كه بر لزوم دستيابي به توافق هستهاي بين سه تا شش ماه آينده تاكيد كرده و خواهان گفتوگوي سازنده با غرب شده است، غافل شد.
رويترز به نقل از اين مقام آمريكايي گزارش داد: اسراييليها درمورد نيات ايران مشكوك هستند؛ همزمان آمريكا ظرفيت پيشرفت را در برابر اين روند ميبيند. يقينا اين ظرفيت بيش از سالهاي گذشته است.
با اين وجود مقام هاي تل آويو همچنان از شرايط ايجاد شده پريشانند و ابراز نگراني مي كنند و از رويكرد آمريكا در قبال ايران ناخشنود هستند. رژيم صهيونيستي، موضع دولت قبلي ايران در خصوص هولوكاست را بهانه ناسازگاري ها و عيب جويي هاي خود قرار داده اند.
اين درحاليست كه رييس جمهوري جديد ايران، در مصاحبه با شبكه خبري ان بي سي به پرسشي درباره كشتار يهوديان در جنگ جهاني دوم پاسخ نداد و گفت او مورخ نيست و يك سياستمدار است.
کد مطلب: 6150
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.k092yt0fza26y.html?6150