تيترآنلاين - جولان سوسک، کپک و مورچه در مواد غذایی بسته‌بندی - نسخه قابل چاپ

ناظر استاندارد کجاست؟

جولان سوسک، کپک و مورچه در مواد غذایی بسته‌بندی

2 دی 1392 ساعت 17:38

آیا سازمان استاندارد از بروز چنین تخلفاتی مطلع است؟ آیا هیچ نظارتی بر تولید واحدهای صنعتی به ویژه محصولات خوراکی وجود ندارد؟ اصلاً چنین سازمانی وجود خارجی دارد؟!


وجود سوسک در تن ماهی، کپک در دسر نسکافه‌ای یک برند معروف، نوشابه‌های نفتی، پفک با طعم مورچه و سنگ‌اندازی در کنسرو لوبیا برخی نمونه‌های عدم رعایت استاندارد و کنترل سازمان استاندارد بر کیفیت محصولات برخی واحدهای تولیدکننده مواد غذایی است. 

به گزارش فارس، این روزها انتظار می‌رود کاهش نرخ ارز و رفع برخی موانع تولید باید عاملی برای بهبود وضعیت تولید کارخانه‌ها و ارتقاء کیفیت محصولات آنها باشد،این در حالی است که نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه افت کیفی کالاهای داخلی بیش از پیش خریداران را ناراضی کرده است و در این میان ظاهراً نظارتی از سوی دستگاه‌های مربوطه به ویژه وزارت صنعت و سازمان استاندارد وجود ندارد.

نمونه‌های عدم رعایت استاندارد در مواد غذایی بسته‌بندی کم شمار نیست و به هر کس می‌رسی خاطره‌ای در این زمینه دارد، نزدیکترین آن نیز وجود کپک بر روی دسر نسکافه‌ای یک برند بسیار معروف است که دیروز توسط یک مصرف کننده مشاهده و آن را در اختیار خبرنگار فارس قرار داد، این در حالی است که تاریخ انقضاء محصول مورد نظر بر روی بسته بندی آن 20 بهمن ماه 92 ذکر شده است.

یکی دیگر از این نمونه‌ها، وجود سوسک مرده در کنسرو تن ماهی بود. این سوسک را می‌شد به محض باز کردن در قوطی کنسرو در حالی که بر روی محتویات داخل قوطی پهن شده بود، مشاهده کرد.

علاوه بر این، طی روزهای اخیر یک مصرف کننده دیگر مشاهده کرد در تولید یک کنسرو لوبیاچیتی، یک تکه سنگ هم به محتویات آن اضافه شده و از بد اقبالی این فرد باعث آسیب‌دیدگی دندان او نیز شد.

طعم بسیار بد و نزدیک به نفت در نوشابه تولیدی یکی از شرکت‌های داخلی از دیگر نمونه‌های عدم رعایت کیفیت و استاندارد در تولیدات این شرکت بود و البته برخی می‌گویند طعم بد را می‌توان در تعدادی از دیگر برندهای نوشابه تجربه کرد.

حصر مورچه‌ها در بسته‌بندی پفک نیز از جمله نمونه‌های تولید محصولات غذایی بی‌کیفیت در کشور است.

این‌ها تنها چند نمونه از عدم رعایت ضوابط استانداردی و کیفیت در تولیدات داخلی و در روزها و هفته‌های اخیر بود و قطعاً در صورت نظرسنجی از خریداران، تعداد این نمونه‌ها افزایش خواهد یافت.

در این شرایط مهمترین سوالاتی که به ذهن مشتریان چنین محصولاتی می‌رسد، این است که آیا سازمان استاندارد از بروز چنین تخلفاتی مطلع است؟ آیا هیچ نظارتی بر تولید واحدهای صنعتی به ویژه محصولات خوراکی وجود ندارد؟ اصلاً چنین سازمانی وجود خارجی دارد؟!

نظارت بر کیفیت تولیدات واحدهای صنعتی به ویژه محصولات خوراکی که به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است، یکی از مهمترین وظایف رئیس جدید سازمان استاندارد است که امیدواریم هرچه سریعتر شاهد کنترل عملکرد واحدهای تولیدی و بهبود در این بخش باشیم.


کد مطلب: 6312

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.f092yt0sxa26y.html?6312

تيترآنلاين
  http://titronline.ir