تيترآنلاين - بروز زندگي‌هاي اشرافي درحاليکه قشرکثير و زحمت کشي به دره عميق فقر افتاده‌اندچه معني دارد؟ - نسخه قابل چاپ

بروز زندگي‌هاي اشرافي درحاليکه قشرکثير و زحمت کشي به دره عميق فقر افتاده‌اندچه معني دارد؟

حميدرضا عسگري

آفرينش , 29 شهريور 1390 ساعت 13:52

آيا کارمند و کارگري که دچار روزمرگي شده و تمام فکر خود را به جور شدن دخل و خرج ماهيانه اش معطوف کرده به فکر اختلاس‌هاي ميلياردي مي‌افتد.


تبعيض و اختلاف ميان انسان‌ها موضوعي بوده است که بشر در سرتاسر تاريخ تاب تحمل آن را نداشته است. زماني تبعيض خود را در برتر بودن رنگ پوست نشان مي‌داد، زماني در اصالت خون و خانواده و امروز جنس تبعيضات به شکاف اقتصادي ميان انسان‌ها مبدل شده است. گروه با اتکا به سرمايه‌هاي فراواني که از تغيير و تحولات سياسي و اقتصادي به دست آورده‌اند در ناز و نعمت زندگي مي‌کنند و گروه کثيري به سبب فاصله نجومي که بين آنها و گروه‌هاي مرفه افتاده مجبور به تحمل زندگي سخت و مشقت آور هستند.

بروز زندگي‌هاي لوکس و رفتارهاي اشرافي گري حتي در کشور اسلامي ما نيز خود را نشان مي‌دهد و گردن کشي مي‌کند. در حالي که قشر کثير و زحمت کشي که به دره عميق فقر افتاده‌اند روزي حماسه سازان و حاميان اصلي انقلاب ديروز و امنيت امروز هستند. مقايسه زندگي و معيشت قشر متوسط و اکثريت ضعيف جامعه با رفتار و کردار گروه از مرفهين جامعه نشان از افزايش روز افزون بين اين دو طبقه مي‌باشد.

در زير پوست شهر! نه اشتباه کردم؛ در سطح شهر خانوارهايي هستند که براي تهيه شام شبشان دغدغه دارند و در تاريکي شب و زير نورافشاني مجلل ساختمان‌ها و رستوران‌هاي لوکس گروه به خوردن غذاي 167 هزار توماني مشغول هستند و در اقصي نقاط جهان در سير و سفر آن چناني، البته داشتن ثروت و زندگي مرفهانه درهيچ دين و مسلکي منع نشده است اما کسب ثروت و درآمدهاي نجومي قاعده و حساب و کتابي دارد.

اين پرونده فسادهاي اقتصادي که گريبان اقتصاد کشور را گرفته و باتنيده شدن در جريان قدرت خون قشر ضعيف جامعه را به شيشه کرده متعلق به چه کساني است. آيا کارمند و کارگري که دچار روزمرگي شده و تمام فکر خود را به جور شدن دخل و خرج ماهيانه اش معطوف کرده به فکر اختلاس‌هاي ميلياردي مي‌افتد.

در چنين وضعيتي که به لحاظ تورم و افزايش قيمت‌ها بسياري از مردم دچار مشکلات اقتصادي هستند به نظر نمي‌رسد رواج چنين فرهنگ اشرافي گري باعث کمک به جامعه گردد و غير از ايجاد شکاف ميان مردم جامعه حاصل ديگري نخواهد داشت. داشتن رستوران‌ها و هتل‌هاي مجلل در کشور نمي‌تواند عاملي براي تبعيض باشد اما بروز رفتارهاي غير عقلاني در مورد فرهنگ مصرف در اين مکان‌ها عملا قشر کثير جامعه را دچار تشويش خاطر خواهد کرد و اين سوال برايشان پيش مي‌آيد که چگونه است که فشار اقتصادي باعث خميده شدن پشت آنها شده اما در گوشه‌اي از شهرشان عده‌اي درآمد يک ماه آنها را صرف خوردن غذا ودسر مي‌کنند.

بروز شکاف‌هاي تبعيض آميز جنبه‌هاي منفي بسياري براي جامعه دارد اما ايجاد حس تنفري که به دليل فاصله طبقاتي ميان افراد جامعه به وجود مي‌آيد بسيار خطرناک است و باعث از بين رفتن حس هم دوستي ميان مردم مي‌گردد. تاثير رواني که باعث تقسيم بندي "پايين شهر و بالاشهر" در جامعه ما شده سبب بروز بسياري از ناهنجاري‌هاي اجتماعي گرديده است.

يادمان نرود انقلاب ما با شعار حمايت از مستضعفان و با خون هزاران نفر از کساني که چشم داشتي به مال دنيا نداشتند به ثمر نشست، نبايد اجازه دهيم امروز افراد و گروهايي بخواهند با پايمال کردن حق و حقوق همين مردم از نردبان آرزوهاي سياهشان بالا بروند.


کد مطلب: 3162

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.90s2yt0fxa26y.html?3162

تيترآنلاين
  http://titronline.ir