تيترآنلاين - صيغه طلاق در صورت عدم حضور زوجه در دفترخانه غيابا جاري مي شود - نسخه قابل چاپ

صيغه طلاق در صورت عدم حضور زوجه در دفترخانه غيابا جاري مي شود

پانا , 14 شهريور 1389 ساعت 17:07

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مقرر كردند: صيغه طلاق در صورت عدم حضور زوجه در دفترخانه رسمي طلاق و ازدواج غيابا جاري شود.


تيترآنلاين - نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مقرر كردند: صيغه طلاق در صورت عدم حضور زوجه در دفترخانه رسمي طلاق و ازدواج غيابا جاري شود. 

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز و در ادامه بررسي لايحه حمايت خانواده مقرر كردند: هر گاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمي ازدواج و طلاق مراجعه و گواهي عدم امكان سازش را تسليم كند، در صورتي كه زوجه ظرف يك هفته در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجين اخطار مي‌كند براي اجراي صيغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند و در صورت عدم حضور زوجه و عدم اعلام عذر از سوي وي در مدت مذكور، صيغه طلاق جاري و ثبت مي‌شود.

در صورت ارائه عذر از سوي زوجه، يك نوبت ديگر به ترتيب مذكور از طرفين دعوت به عمل مي‌آيد و در موارد غيبت زوجه، اجراي صيغه طلاق و ثبت آن به وسيله دفترخانه به اطلاع وي مي‌رسد.

بر اساس اين مصوبه فاصله بين ابلاغ اخطاريه و جلسه اجراي صيغه در اين ماده و ماده 37 فوق نبايد از يك هفته كمتر باشد؛ در مواردي كه زوج يا زوجه مجهول‌المكان باشند، دعوت از شخص مجهول‌المكان از طريق نشر آگاهي در جرايد كثيرالانتشار به هزينه درخواست‌كننده به‌وسيله دفترخانه به عمل مي‌آيد.

بر اين اساس، هر گاه گواهي عدم امكان سازش بنا به توافق زوجين صادر شده باشد، عدم حضور زوج مانع اجراي صيغه طلاق و ثبت آن نيست؛ مشروط به آنكه زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادر كننده راي يا به موجب سند رسمي در اجراي صيغه طلاق وكالت بلاعزل داشته باشد.

نمايندگان مجلس مصوب كردند: اجراي صيغه طلاق با رعايت جهات شرعي در دفترخانه يا در محل ديگر و با حضور سردفتر انجام ‌گيرد.

در طلاق رجعي، صيغه طلاق مطابق مقررات مربوط جاري و مراتب صورتجلسه مي‌شود ولي ثبت طلاق منوط به ارائه گواهي كتبي حداقل دو شاهد مبني بر سكونت زوجه مطلقه در منزل مشترك تا پايان عده است؛ مگر اينكه زن رضايت به ثبت داشته باشد.

در صورت تحقق رجوع، صورتجلسه طلاق ابطال و در صورت عدم رجوع صورتجلسه تكميل و طلاق ثبت مي‌شود و صورت جلسه تكميل شده به امضاي سردفتر، زوجين يا نمايندگان آنان و دو شاهد طلاق مي‌رسد؛ در صورت درخواست زوجه، گواهي اجراي صيغه طلاق و عدم رجوع زوج به وي اعطا مي‌شود.

بر اساس اين مصوبه در كليه موارد، قطعي و قابل اجرا بودن گواهي عدم امكان سازش يا حكم طلاق بايد از سوي دادگاه صادركننده راي نخستين گواهي و همزمان به دفتر رسمي ازدواج و طلاق ارائه شود.


کد مطلب: 874

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcca0q482bqm.la2.html?874

تيترآنلاين
  http://titronline.ir