عواقب روحانیت گریزی از نگاه آیت الله مظاهری
19 مهر 1390 ساعت 20:13
ایشان گفتند: هرکسي که لباس روحانيّت بر تن دارد، شايستۀ پيروي نيست. نبايد تصور شود که افراد عالم نما، راه از چاه تشخيص ميدهند و ميتوانند راهنماي ديگران باشند
تيترآنلاين - حضرت آیت الله مظاهری تصریح کردند: فاصله گرفتن از مسجد و روحانيّت و عالم گريزي، خسارات فراواني دارد و منجر به سقوط و گمراهي انسان ميشود.
به گزارش حوزه، معظم له طی سخنانی در درس اخلاق خویش با اشاره به مطلب فوق گفتند: به تجربه اثبات شده و آمار نيز گواهي ميدهد که افراد مرتبط با مسجد، نماز جماعت، مجالس ديني، رسالۀ مرجع تقليد و کتب مذهبي، معمولاً افراد صالح و شايستهاي هستند و کمتر اتفاق ميافتد اهل فساد و جنایت باشند. اينگونه افراد در موارد نادري با دادگاه سر و کار دارند؛ زيرا نزاع، داد و فریاد و اختلافات خانوادگی در بين آنان بسیار کم است.
ایشان همچنین افزودند: در مقابل، بسياري از دزديها، جنايات و مفاسد اخلاقي ديگر، از کساني سر ميزند که با مسجد و محراب و به طور کلي با دین، سر و کار ندارند و از علماي ربّاني گريزانند. وضعيّت اسفبار فساد اخلاقي که فعلاً جامعه و بسياري از جوانان را فراگرفته است، ناشي از عدم ارتباط آن جوانان با مساجد و مجالس ديني است.
رییس عالی حوزه علمیه اصفهان با تاکید بر این که تعاليم روحبخش قرآن و عترت، تأکيد بسياري بر انس و ارتباط مردم با علماي ديني دارند ، خاطرنشان کردند: البته باید توجه داشت که پيروي از عالمي جايز است و ثواب دارد که ربّاني و متّقی باشد؛ عالمي که علاوه بر تخصّص و آشنایی کامل به اسلام عزیز، متدیّن بوده و دنياطلب نباشد. عالمي که افزون بر مراعات تقوا و برخورداري از ملکۀ عدالت، زاهد باشد و زرق و برق دنیا و امور دنيوي نتواند او را بفريبد. مهمتر آنکه به آنچه میگوید، قبلاً خود عمل کرده باشد.
ایشان اضافه کردند: هرکسي که لباس روحانيّت بر تن دارد، شايستۀ پيروي نيست. نبايد تصور شود که افراد عالم نما، راه از چاه تشخيص ميدهند و ميتوانند راهنماي ديگران باشند. کسي لياقت تبلیغ دين را دارد که بر احکام، اعتقادات و اخلاق اسلام، مسلّط باشد
معظم له ابراز داشتند: انسان براي يافتن صراط مستقيم و نيز ماندن در راه هدايت و رستگاري، يا بايد خود عالم باشد و يا بايد از علماي رباني و راهيافته، پيروي نمايد و اگر در شمار اين دو دسته نباشد، گمراهي و انحراف او حتمي خواهد بود
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که يکي از عوامل مهم و مؤثر در جلوگيري از سقوط آدمي، «علم» است، گفتند: شناخت صراط مستقيم و تشخيص آن از راههاي انحرافي، با «علم» امکانپذير است و بدون آگاهي لازم، انسان به طور ناخودآگاه و غیرمستقیم، دچار انحراف و گمراهي خواهد شد که در نهايت به سقوط او ميانجامد
حضرت آیت الله مظاهری اظهار داشتند: بنابر فرمايش امیرالمؤمنین«سلاماللهعليه»، کسي که نه عالم باشد و نه از علما پيروي نمايد، منحرف ميشود و نظير پشهاي سرگردان، موجب آزار و اذيّت ديگران است. چنين کسي همواره در مسير انحرافي در حرکت است و از این انحراف به انحراف دیگر و از آن راه کج به راه کج دیگر وارد ميشود و سرانجامي جز سقوط و تباهي و افتادن به جهنّم نخواهد داشت.
ایشان افزودند: اين مطلب کراراً به تجربه نيز اثبات شده است که اگر آدمي با مسجد و روحانیّت ارتباط داشته باشد، احتمال سقوط او به شدّت کاهش مييابد؛ زيرا همان عالم و همان منبر و محراب، بالأخره مانع سقوط او ميشوند. امّا هرچه فاصلۀ انسان از علماي ربّاني و مسجد و نماز جماعت بيشتر شود، احتمال سقوط و گمراهي او نيز افزايش خواهد يافت.
کد مطلب: 3314
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.sq1a2bq10la82.html?3314