تيترآنلاين - با شعار نمی‌توان رشد اقتصادی، جذب سرمایه خارجی یا میزان اشتغال مولد را افزایش داد - نسخه قابل چاپ

با شعار نمی‌توان رشد اقتصادی، جذب سرمایه خارجی یا میزان اشتغال مولد را افزایش داد

3 بهمن 1390 ساعت 22:00

در شرایط کنونی جامعه ما با متغیرهای بسیار غلط اقتصادی اداره می‌شود و در نتیجه تولید ملی با نرخ بهره بانکی ١٠ برابری، تورم 5 برابری و رکودی بی‌سابقه مواجه است که نتیجه آن، چیزی جز 5 برابر شدن شاخص بهای تمام شده کالای ملی در مقایسه با بیشتر کشورها نیست


عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که 70 درصد جمعیت فعال در تولید ناخالص سهمی ندارند، گفت: مشکل اصلی اقتصاد ایران، ٧٧ روز تعطیلی در ٣۶۵ روز سال نیست.

عباس وطن‌پرور در گفت‌وگو با خبرنگار پانا اظهار داشت: مدت‌هاست که برخی از فعالان اقتصادی، روزهای تعطیل کشور را زیاد دانسته و آن را به‌عنوان معضل در محیط کسب‌وکار مطرح می‌کنند، اما هیچ‌گونه توجهی به این موضوع نمی‌شود.

وی عنوان کرد: در حالی که کشور قانون کار دارد و تمامی افراد باید بر اساس آن، 44 ساعت در هفته کار کنند، متاسفانه شاهد آن هستیم که به کارمندان اجازه داده می‌شود که با هزار و یک دلیل و حتی مرخصی از انجام کار طفره روند.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که به بهانه‌های مختلف از ساعت کار اداره‌ها کاسته می‌شود، تصریح کرد: کسی نیست نتیجه و هزینه این کم‌کاری‌ها را حساب کند و مجلس نیز همچون بقیه امور در برابر کارهای دولت منفعل و سرگردان عمل می‌کند.

وطن‌پرور با تاکید بر این‌که این شیوه نگاه به مدیریت نیروی انسانی در کشور بر تمام سطوح سایه افکنده است، گفت: اگر بخش خصوصی بر انجام کار براساس قانون پافشاری می‌کند و دغدغه بهره‌وری دارد، به این دلیل است که با جیب خود و نه از محل منابع ملی و گرفتن هزاران نوع مالیات و عوارض هزینه می‌کند.

وی افزود: بخش خصوصی نگران است، زیرا این بیماری مسری می‌رود که ریشه کار مولد را در کشور بخشکاند و اثرات آن نیز به‌خوبی محسوس است.

عدم حضور 70 درصد جمعیت فعال در تولید ناخالص ملی

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: بر اساس مستندات موجود نزدیک به 70 درصد جمعیت فعال اقتصادی کشور در تولید ناخالص ملی هیچ سهم و مشارکتی ندارند؛ در حالی که این رقم دقیقا در دهه 60 برعکس بود و تولید ناخالص ملی با مشارکت 70 درصد از جمعیت فعال به‌دست می‌آمد.

وطن‌پرور با بیان این‌که هزینه میلیاردها تومان پول کشور به جای ایجاد اشتغال، منتهی به افزایش دلالی و واسطه‌گری در کشور شده است، گفت: در این شرایط غلط اقتصادی و سیاست‌های غیرشفاف، به نظر می‌رسد بخش خصوصی نباید خود را درگیر معلول کرده و سخن از کاهش تعطیلات بر زبان آورد.

سرانه کار کشور 15 ساعت است

وی افزود: صحبت از زیادی تعطیلات در ایران، نوعی چشم بستن بر معضلات اصلی جامعه است، زیرا کشور ژاپن در سال ١١٩ روز، چین، فرانسه و آمریکا ١١5 روز، انگلیس و آلمان ١١٣ روز تعطیلی رسمی دارند، اما ما در ایران فقط ٧٧ روز تعطیلی رسمی داریم.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: درد اصلی ما ٧٧ روز تعطیلی در سال نیست، زیرا در حالی که در کشور آمریکا و ژاپن 4٠ ساعت کار هفتگی دارند، اما سرانه کار آنها 4٢ ساعت است، اگر در فرانسه در هفته ٣5 ساعت کار هفتگی دارند، سرانه کار آنها ٣٩ ساعت است و یا اگر در آلمان 4٠ ساعت کار هفتگی دارند، سرانه کار آنها نیز 4٠ ساعت است.

وطن‌پرور تصریح کرد: در کشور ما در ازای 44 ساعت کار هفتگی طبق آمارها فقط ١5 ساعت سرانه کار داریم که یک سوم کشورهای دیگر است.

بیکاری پنهان و کم‌کاری ریشه اصلی مشکل اقتصاد ایران است

وطن‌پرور با بیان این‌که بیکاری پنهان و کم‌کاری، ریشه اصلی مشکل اقتصاد ایران است، خاطرنشان کرد: کشور چین علاوه بر ١٠4 روز تعطیلی شنبه و یک‌شنبه، ١١ روز هم تعطیلی رسمی دارد که در مجموع ١١5 روز می‌شود.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: در چین مدیریت و برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای است که اجازه نمی‌دهد یک تعطیلی در وسط هفته قرار گیرد و در نتیجه اگر به‌عنوان نمونه روز سه‌شنبه تعطیل رسمی باشد، روز شنبه همه به سر کار می‌آیند و به‌جای آن دوشنبه را تعطیل می‌کنند تا وقفه‌ای در کارها پیش نیاید.

وطن‌پرور خاطرنشان کرد: چین تا سال‌ها برنامه تعطیلات را به‌طور رسمی اعلام می‌کند و همه می‌دانند که در چین چه می‌گذرد.

وی گفت: شاید جالب باشد بدانیم دولت چین عالمانه و عامدانه به‌گونه‌ای روزهای تعطیل را طراحی کرده که به‌عنوان مثال در سال ٢٠١٢ با جابه‌جایی روزهای کاری و تعطیلات، در عمل ١١ روز تعطیل رسمی به ٢6 روز تعطیل تبدیل شده تا هم از کار کاسته نشده باشد، هم نظم و برنامه‌ریزی جامعه برقرار باشد و هم تفریح و استراحت مردم تضمین شده باشد.

مدیریت بر زمان به فراموشی رفت

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که بارها شده در کشور ما یک روز در میان کار و تعطیلی داشته‌ایم، افزود: مشکل ما تعداد تعطیلی نیست، مساله مدیریت بر زمان، بهره‌وری و شیوه نگاه به مدیریت است.

وطن‌پرور تاکید کرد: با شعار نمی‌توان بهره‌وری، رشد اقتصادی، جذب سرمایه خارجی و یا میزان اشتغال مولد را افزایش داد.

وی عنوان کرد: در شرایط کنونی جامعه ما با متغیرهای بسیار غلط اقتصادی اداره می‌شود و در نتیجه تولید ملی با نرخ بهره بانکی ١٠ برابری، تورم 5 برابری و رکودی بی‌سابقه مواجه است که نتیجه آن، چیزی جز 5 برابر شدن شاخص بهای تمام شده کالای ملی در مقایسه با بیشتر کشورها نیست.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تولید در ایران توجیه و رقابت‌پذیری خود را از دست داده و با توجه به سیاست‌های نادرست اقتصادی، انواع کالاهای وارداتی به بازار ملی بازار ملی کشور تکیه زده است.

چشم‌ها بر حقایق باز شود

وطن‌پرور گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان گرفتار بهره‌های مرکب بانکی، سرگردان هزاران نوع عوارض و مالیات و حتی مالیات‌های آبشاری و مضاعف و نرخ ارز تحمیلی و غیرعلمی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی هستند و دستمزد کارگران نیز براساس مستندات و گواهی نهادهای دولتی، حدود یک سوم خط فقر است.

وی با تاکید بر این‌که مشکل اصلی اقتصاد ایران، ٧٧ روز تعطیلی در ٣65 روز سال نیست، افزود: مشکل ما آن است که چشم بر حقایق و موضوعات اصلی بسته‌ایم.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: گمان ندارم با ادامه این سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، کاهش تعطیلات چاره‌ساز مشکلات حوزه کار و تولید باشد، چون حضور فیزیکی هیچ‌گاه موجب افزایش بهره‌وری نخواهد بود.


کد مطلب: 4016

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.sq0a2bqxela82.html?4016

تيترآنلاين
  http://titronline.ir