تيترآنلاين - پاسخ مراجع تقلید درباره مصرف کوسه ماهی، لابستر و خرچنگ - نسخه قابل چاپ

پاسخ مراجع تقلید درباره مصرف کوسه ماهی، لابستر و خرچنگ

21 آذر 1389 ساعت 15:18

برای اطلاع از حلال بودن لابستر و خرچنگ و کوسه ماهی که گویی به وفور در سطح شهر از فروشگاه و مغازه و ... توزیع می شود، حکم فقهی


تيترآنلاين - این روزها فروشگاه‌ها و بازارهای فروش محصولات خوراکی متنوع و ناآشنا است. این محصولات به راحتی و با قیمت‌های مناسب در فروشگاه‌های معتبر به صورت خام و کنسرو فروخته می‌شود. برخی از این محصولات، نام‌های فریبنده ای دارند و خریداران را در مورد حلال و یا حرام بودن، به تردید می‌اندازند.

برای اطلاع از حلال بودن لابستر و خرچنگ و کوسه ماهی که گویی به وفور در سطح شهر از فروشگاه و مغازه و ... توزیع می شود، حکم فقهی این مسأله را خبرنگار برنا از مراجع عظام تقلید سؤال کرده که می توانید سؤال و جواب را در ادامه بخوانید.

خرید و فروش و خوردن گوشت کوسه ماهی، بچه کوسه ماهی، لابستر، شاه میگو و خرچنگ با توجه به اینکه در برخی از رستوران ها این مواد اولیه طبخ و به فروش می رسد و در برخی از فروشگاه ها این مواد خرید و فروش می شود چه حکمی دارد؟

رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آيت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی): اگر خريد و فروش برای خوردن باشد، جايز نيست و الا مانعى ندارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی: در مورد کوسه ماهی در صورتیکه فلس نداشته باشند، حلال نیست و همچنین لابستر و شاه میگو و خرچنگ حرام گوشت هستند، ولی میگو اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله سیستانی: تنها ماهی که در اصل خلقتش فلس دار باشد ـ هر چند از جهت عارضى فلس از او جدا شده باشد ـ و میگو از حیوانات دریایی چنانچه زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد، پاك و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بميرد پاك بوده، ولى خوردن آن حرام است، هر چند با وسيله‏اى مانند زهر بميرد، مگر اينكه در تور ماهيگير در آب بميرد كه در اين صورت خوردنش حلال است. و ماهى بى‏فلس را اگر چه زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد، حرام است.

حضرت آیت الله وحید خراسانی: خوردن گوشت کوسه ماهی و بچه کوسه و خرچنگ حرام است. خوردن گوشت میگو حلال است و به طور کلی خوردن ماهی که فلس داشته باشد و طبق دستور شرع تذکیه شده باشد، حلال است و اگر این حرام گوشت های دریایی منفعت حلال عقلایی داشته باشد، خرید و فروش آن جایز است. ولی خرید و فروش آن برای منفعت حرام (مثل خوردن) باطل و حرام است.


کد مطلب: 1479

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.mqsa2bq0ola82.html?1479

تيترآنلاين
  http://titronline.ir