بانک ها بايد نسبت به ورشکستگي خود مراقبت داشته باشند
4 خرداد 1391 ساعت 19:02
اگر ما بانکي داشته باشيم که سرمايه آن به اندازه کافي نباشد در صورت مواجه شدن با زيان، قطعا اين زيان را سپرده گذار خواهد پرداخت؛ سپرده گذاري که هيچ نقشي در تصميم گيري نداشته است
رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي گفت: بانکي نداريم که به مرحله ورشکستگي نزديک شده باشد.
فرهاد نيلي رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي در گفتگو با موج اعلام کرد که بانک ها بايد نسبت به ورشکستگي خود مراقبت داشته باشند.
وي افزود: بانک ها هميشه در معرض مواجهه با زيان هستند به دليل اينکه ممکن است تسهيلاتي اعطا کنند که متناسب با بازدهي مورد انتظار آنها نباشد؛ مثلا تسهيلاتي را در بخش کشاورزي اعطا کرده اما بخش کشاورزي با خشکسالي مواجه شود و براي بانک اين امر تبديل به زيان شده باشد، تا اينجا يک امر طبيعي بانکداري است البته مي توان خطر آن را با ريسک اعتبار سنجي کمتر کرد.
رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي گفت: اما آنچه مهم است آن است که چه کسي بايد اين زيان را بپردازد، قطعا اين زيان را بايد سهامدار بپردازد نه سپرده گذار.
وي ادامه داد: سهامدار از طريق سرمايه خود اين زيان را مي پردازد بنابراين اگر ما بانکي داشته باشيم که سرمايه آن به اندازه کافي نباشد در صورت مواجه شدن با زيان، قطعا اين زيان را سپرده گذار خواهد پرداخت؛ سپرده گذاري که هيچ نقشي در تصميم گيري نداشته در حالي که سهام دار نقش داشته است.
نيلي ضمن بيان اين نکته که، اگر بانکي نتواند تعهدات خود را ايفا کند يک بانک ورشکسته تلقي خواهد شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما بانک ورشکسته نداريم.
وي در عين حال اظهار داشت: البته بسياري از کشورها جلوتر از اين رفتند و بحث وصيت نامه را مطرح کردند بانک هم مثل هر شخصي ممکن است در واقع مرگش فرا برسد، مرگ شخصيت حقوقي اين است که نتواند تعهدات خود را ايفا کند.
کد مطلب: 4728
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.iq0a2bqm4la82.html?4728