تيترآنلاين - برخي‌ها با اندك چيزي آبروي يكديگر را مي‌برند - نسخه قابل چاپ

برخي‌ها با اندك چيزي آبروي يكديگر را مي‌برند

7 مهر 1389 ساعت 16:10

برخي‌ها با اندك چيزي آبروي يكديگر را مي‌برند و با اندك چيزي به اصطلاح افشاگري مي‌كنند و صحنه روزنامه‌ها را صحنه غيبت و تهمت كرده‌اند و گاهي هم اسم آن را عوض كرده و مي‌گويند كه افشاگري مي‌كنند.


تيترآنلاين - آيت‌الله ناصر مكارم‌شيرازي پيش از ظهر امروز در درس خارج خود كه در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حديثي از رسول گرامي اسلام (ص) گفت: ما هرچه در برنامه‌هاي انقلاب داشتيم از نيروي مذهب بود و همانگونه كه عرض كردم جنگ با رمز يازهرا، يا مهدي و خواندن زيارت عاشورا در سنگرها و خواندن نماز شب، دعاي كميل و دعاي ندبه همراه بود و اينها بود كه موجب شد كه جنگ را پيروز شديم.

وي گفت: خود انقلاب اسلامي با عاشوراها و نيروي مذهب شروع شد و الان هم اگر دشمن به ما حمله نمي‌كند از همين نيرو مي‌ترسد، مي‌گويد اگر به اين كشور حمله كند بسيجيان كفن‌پوش، سپاه آماده و ارتش با ايمان به ميدان مي‌آيند و پروايي هم از جان دادن ندارند.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: حالا ما اينها را رها كنيم و دنبال كوروش كبير بيفتيم، چقدر اين كار نادرست است اگر كوروش مي‌توانست نجات دهد، شاه را نجات مي‌داد، شاه هم به عنايت كوروش چسبيد و به جايي نرسيد، ما نبايد اين رنگ مذهبي انقلاب را كمرنگ كنيم، اين اشتباه است.

وي با اشاره به وضعيت فلسطين بيان داشت: فلسطين مادامي كه تكيه بر عربيت مي‌كردند رژيم صهيونيستي پيش مي‌آمد، ولي وقتي كه تكيه بر اسلام شد و از زماني كه فرهنگ اسلام جايگزين شد كار به جايي رسيد كه ضربت كاري را جمعيت حزب الله لبنان بر اساس اعتقادات مذهبي به صهيونيست‌ها وارد كرد.

آيت‌الله مكارم شيرازي ادامه داد: ما نبايد تجربه‌هاي اشتباه ديگران را تكرار كنيم و به جاي ميهن اسلامي، ميهن ايراني بگوييم، ما به ايران اهميت مي‌دهيم كه كشور ما است ولي آن چيز كه انقلاب را به جود آورد و آن را در مقابل دشمن حفظ كرد، آن مسئله مذهب است و نبايد اين را كمرنگ كنيم.مومن بودن فقط با اسم و نام حاصل نمي‌شود، مومن كسي است كه مومنان و مسلمانان نسبت به جان و مال خود او را امين بدانند و او خيانتي در جان و مال مسلمين روا ندارند.

وي ادامه داد: برپايه اين حديث مسلمان نيز كسي است كه مسلمانان ديگر از دست و زبان او سالم باشند و نام مسلمان برخود گذاشتن، مسلمان ارثي و جغرافيايي بودن كافي نيست، ‌مسلمان واقعي كسي است كه مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي با اشاره به معناي مهاجرين در اين حديث بيان داشت: تصور نشود كه مهاجرت بعد از فتح مكه خاتمه يافت، چرا كه مهاجر معني وسيعي دارد كه تا آخر دنيا ادامه دارد و مهاجر كسي است كه از گناهان هجرت كرده و محرمات را ترك كند.

وي با اشاره به اينكه چند چيز بر مومن حرام است، افزود: ظلم كردن در حق مومن ديگر، خودداري از ياري كردن مومن ديگر در مشكلات، غيبت كردن و رها كردن مومن ديگر از چيزهايي است كه بر مومن حرام است.

اين مرجع تقليد گفت: اگر حقيقت ايمان در جامعه بشري پياده شود بسياري از مشكلات از بين خواهد رفت، مشكل زماني به وجود مي‌آيد كه تفكرات همه مادي شده و ايمان هم فقط به نماز و روزه و... خلاصه مي‌شود و وقتي چنين شود مشكلات پشت سر هم بروز مي‌كند، ولي در غير اين صورت اگر حقيقت اسلام پياده شود مشكلات حل مي‌شود.

وي افزود:‌ اگر مسلمانان ظلم نكنند، غيبت نكنند و در حوادث گوناگون ديگر مسلمانان را ياري رسانند بسياري از مشكلات برطرف مي‌شود.

آيت‌الله مكارم با اشاره به مسئله غيبت گفت: توجه داشته باشيم كه غيبت كردن درباره مسلمانان فقط حرام نيست، بلكه غيبت كردن درباره غيرمسلمان كه محارب نباشد نيز حرام است.

وي با بيان اينكه حتي غيبت بچه مميز نيز جايز نيست،‌ بيان داشت: حرام بودن غيبت دايره بسيار وسيعي دارد و نبايد خيال كنيم كه دايره غيبت محدود است.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: بين ما مسئله احترام به افراد خيلي متزلزل شده است و برخي‌ها با اندك چيزي آبروي يكديگر را مي‌برند و با اندك چيزي به اصطلاح افشاگري مي‌كنند و صحنه روزنامه‌ها را صحنه غيبت و تهمت كرده‌اند و گاهي هم اسم آن را عوض كرده و مي‌گويند كه افشاگري مي‌كنند.

اين مرجع تقليد گفت: افشاگري كردن اگر نسبت به عيبت پنهان يك مسلمان باشد،‌ اين افشاگري كردن همان غيبت است، اگر تهمت باشد و از غيبت هم بدتر است.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به فرارسيدن هفته دفاع مقدس بيان داشت: ايام دفاع مقدس را بايد همه گرامي بداريم و هرسال اين ايام بايد تجليل شود تا نسل‌هاي جديد بدانند كه چه زحماتي براي اين نهال انقلاب كشيده شده است تا به درختي تنومند تبديل شود.

آيت‌الله مكارم شيرازي اظهار داشت: بايد نسل‌هاي جديد بدانند كه اگر خداي ناكرده در آينده مشكلي پيش آمد چه وظيفه‌اي بر عهده دارند، تجديد خاطرات دفاع مقدس فوايد بسياري دارد.

وي تاكيد كرد: معتقدم پيروزي در دوران دفاع مقدس يك معجزه الهي بود، امروز بر همه ثابت شده است كه در جنگ تحميلي همه دولت‌هاي نيرومند به ياري صدام برخاسته بودند و آخرين سلاح‌ها و امكانات را در اختيار او گذاشتند براي اينكه حكومت اسلامي ايران را نابود كنند.

اين مرجع تقليد افزود: ما هم در زماني بوديم كه همه چيز متلاشي شده بود و خاصيت انقلاب اين است كه ويران مي‌كند تا بر ويرانه‌ها بناي مفيدي بسازد، در آن زمان همه چيز متلاشي شده بود، نه ارتشي در كار بود و نه مشخص شده بود كه سلاح‌ها در دست چه كسي است.

وي بيان داشت: ما در آن شرايط در حد بسيار پاييني از امكانات بوديم، ولي لطف الهي شامل حال ما شد و امام خميني (ره) از نيروي مذهب و مسئله فرهنگ شهادت بهره‌ برد و جمعيت را به صورت سيل‌آسا به سمت جبهه‌ها فرستاد و كمك‌هاي الهي هم شامل حال ما شد.

آيت‌الله مكارم شيرازي اظهار داشت: بعد از هشت سال بدون اينكه يك وجب از خاك ما دست دشمن باشد،‌ جنگ را پايان داديم، بايد اين عنايت پروردگار را قدر بدانيم و بر ارواح شهيدان و ‌امام شهيدان درود بفرستيم و مقام جانبازان و آزادگان را گرامي داريم.

وي تاكيد كرد: تاريخ گذشته دفاع مقدس را مرور كنيم اگر عنايت پروردگار نبود ما امروز در شرايط ديگري بوديم.

استاد حوزه علميه قم يادآور شد: ما هرچه در برنامه‌هاي انقلاب داشتيم از نيروي مذهب بود و همانگونه كه عرض كردم جنگ با رمز يازهرا، يا مهدي و خواندن زيارت عاشورا در سنگرها و خواندن نماز شب، دعاي كميل و دعاي ندبه همراه بود و اينها بود كه موجب شد كه جنگ را پيروز شديم.

وي گفت: خود انقلاب اسلامي با عاشوراها و نيروي مذهب شروع شد و الان هم اگر دشمن به ما حمله نمي‌كند از همين نيرو مي‌ترسد، مي‌گويد اگر به اين كشور حمله كند بسيجيان كفن‌پوش، سپاه آماده و ارتش با ايمان به ميدان مي‌آيند و پروايي هم از جان دادن ندارند.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: حالا ما اينها را رها كنيم و دنبال كوروش كبير بيفتيم، چقدر اين كار نادرست است اگر كوروش مي‌توانست نجات دهد، شاه را نجات مي‌داد، شاه هم به عنايت كوروش چسبيد و به جايي نرسيد، ما نبايد اين رنگ مذهبي انقلاب را كمرنگ كنيم، اين اشتباه است.

به گزارش فارس، وي با اشاره به وضعيت فلسطين بيان داشت: فلسطين مادامي كه تكيه بر عربيت مي‌كردند رژيم صهيونيستي پيش مي‌آمد، ولي وقتي كه تكيه بر اسلام شد و از زماني كه فرهنگ اسلام جايگزين شد كار به جايي رسيد كه ضربت كاري را جمعيت حزب الله لبنان بر اساس اعتقادات مذهبي به صهيونيست‌ها وارد كرد.

آيت‌الله مكارم شيرازي ادامه داد: ما نبايد تجربه‌هاي اشتباه ديگران را تكرار كنيم و به جاي ميهن اسلامي، ميهن ايراني بگوييم، ما به ايران اهميت مي‌دهيم كه كشور ما است ولي آن چيز كه انقلاب را به جود آورد و آن را در مقابل دشمن حفظ كرد، آن مسئله مذهب است و نبايد اين را كمرنگ كنيم.

وي گفت: چه اشتباهات بزرگي مي‌كنند، خداوند به همه ما هوشياري كامل بدهد تا راه را از بيراهه بشناسيم، اميدواريم خداوند به لطف و كرمش اين انقلاب را از همه آسيب‌ها حفظ كند و ملت ما براي ساير كشورهاي اسلامي و مردم جهان الگوي باشد.


کد مطلب: 1037

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.1qsa2bqxmla82.html?1037

تيترآنلاين
  http://titronline.ir