تيترآنلاين - فعالیت هسته ای ایران بهانه اوباما برای موفقیت مذاکرات صلح - نسخه قابل چاپ

فعالیت هسته ای ایران بهانه اوباما برای موفقیت مذاکرات صلح

14 شهريور 1389 ساعت 16:44

هر آنچه که آمریکا در منطقه خاورمیانه انجام می‌دهد یک هدف غایی دارد و آن ایران است. ایران و کاستن از نفوذ این کشور بر منطقه.


تيترآنلاين - هر آنچه که آمریکا در منطقه خاورمیانه انجام می‌دهد یک هدف غایی دارد و آن ایران است. ایران و کاستن از نفوذ این کشور بر منطقه. اوباما ابتدا جامعه جهانی و متحدین استراتژیک خود را کاملا از عدم تمکین ایران ‌اقناع، و در گام دوم تصمیم به اتخاذ رویکرد سخت افزاری را به عهده مجامع بین المللی مانند آ‌ژانس،‌ گروه 5 به علاوه یک و شورای امنیت می‌گذارد.

باراک اوباما زمانی که از بازسازی رابطه با کشورهای حاضر در خاورمیانه سخن گفت و عزم خود را در افغانستان، عراق و مساله صلح جزم کرد در حقیقت به دنبال یک چیز بود و آن هم مقابله با ایران بود و متحدانش در منطقه. بی‌توجه به ضریب موفقیت اوباما در منطقه، در تمامی‌ حرکت‌های مارپیچ وی در افغانستان، عراق و مبحث صلح خاورمیانه یک چیز هویدا بود و آن ایران است. اوباما با جابه جا کردن مهره‌ها در حقیقت به دنبال خالی کردن عرصه برای تمرکز بر ایران بود. البته در این مبحث منظور از ایران، متحدان منطقه‌ای این کشور هم هستند. 

تلاش اوباما برای عقب کشیدن نیروهای آمریکایی از عراق دو هدف را دنبال می‌کند: نخست کاستن از حضور مداوم سربازان در یک کشور خاص و البته به رخ کشیدن این موفقیت که آمریکا می‌تواند دیکتاتوری را از میان بردارد و به جای آن کشوری دموکرات و باثبات تحویل دهد. سیاست اوباما در افغانستان با افزودن بر تعداد سربازان همراه شد و در حقیقت ابزاری بود برای در مسیر دموکراسی قرار دادن کشوری که به دلیل وسعت جغرافیایی و گستردگی شبکه‌های تروریستی، به ثبات رساندن آن سخت‌تر از عراق است. اوباما در افغانستان هم به دنبال روی کار آوردن دولتی مقتدر است که به غرب و واشنگتن نزدیک باشد. 

از سوي ديگر ، چهارشنبه شب باراک اوباما در کاخ سفید میزبان محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل خواهد بود. اوباما با اصرار فراوان دو طرف را رودرروی هم و پای میز مذاکره می‌نشاند تا مانع از تکرار تاریخ و جنگ جدی دیگری در منطقه شود. 

رییس جمهور امریکا با زیرکی خواسته تا فعالیت هسته ای ایران را به صلح فلسطین و رژیم صهیوینستی گره بزند. وی اعلام کرده است که تهديد ايران برای همه مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی به یک اندازه است و بهترین راه در جهت مقابله با آن، صلح دو طرف است.

رهبران عرب ادعا می‌کنند که رنج و درد فلسطینی‌ها و بازتاب آن در افکار عمومی‌ منطقه در حقیقت نقش بازدارنده اصلی را در بازسازی رابطه همسایگان با اسرائیل ایفا می‌کند. اعراب به همین دلیل نمی‌توانند مقابل ایران و دوشادوش ایالات متحده و اسرائیل در منطقه بایستند. اوباما امیدوار است که موفقیت در مذاکرات صلح، بتواند از تاثیر ایران بر گروه‌های مقاومت فلسطینی مانند حماس بکاهد. 

واشنگتن پست با زیرکی عنوان کرده که ایران می تواند دلیل موفقیت مذاکرات مستقیم صلح باشد چرا که فعالیت هسته ای ایران برای فلسطین و رژیم صهیونیستی به یک اندازه مضر است و دو طرف به دنبال امنیت هسته ای هستند. 

اوباما با اهداف خود قصد دارد امریکا را مروج خوش بینی و تعامل در نظام بین الملل (حتی با کشورهای به زعم خویش ناسلوک) معرفی و از سوی دیگر دامن گیر شدن بدبینی را معطوف به اراده جامعه جهانی نسبت به رفتار هسته‌ای ایران، تفسیر و هدایت می‌کند. جنس و ماهیت برخورد دولت کنونی امریکا با موضوع هسته‌ای ایران کاملا متفاوت با راهبردهای دولت‌های قبلی امریکاست. آنچه که این تفاوت را برجسته‌تر می‌کند پیچیدگی،‌ رندی و زیرکی ماهیت تاکتیک هاست . ریسک استراتژی باراک اوباما در منطقه بسیار بالا است، همانگونه که فرصت‌های پیش روی او هم کم نیستند.


کد مطلب: 873

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcbufbwprhbz.iur.html?873

تيترآنلاين
  http://titronline.ir