اگر به مباني ديني رجوع كنيم چيزي به نام تبعيت از ريش سفيد را نداريم
27 شهريور 1389 ساعت 17:07
مدير مسئول روزنامه جوان: در شرايط كنوني و فضاي فعلي، دنبال كردن مقولهي ريش سفيدي يا ريش سفيدان كه آنها حرف آخر را بزنند و ديگران از آنها تبعيت كنند، موضوع عقلاني نيست
تيترآنلاين - مديرمسوول روزنامه جوان دربارهي ضرورت پذيرش نصايح ريشسفيدان سياسي تصريح كرد: نبايد احترام اخلاقي به ريشسفيدان را با تبعيت سياسي از آنها مخلوط كنيم.
به گزارش تيترآنلاين، سيد نظامالدين موسوي در گفتوگو با ايسنا با بيان اينكه مساله ريشسفيدان سياسي را از چند منظر ميتوانيم مورد بررسي قرار دهيم، اظهار كرد: در اين خصوص دو مقوله وجود دارد؛ يكي اينكه پذيرش نظر ريشسفيدان سياسي جنبهي اخلاقي و توصيه دارد و زماني هم اينگونه است كه حتي بايد حرف ريش سفيدها فارغ از درست و غلط بودن و به عنوان يك روش سياسي مورد پذيرش قرار بگيرد.
وي ادامه داد: در فضاي سياسي موجود مقولهي ريش سفيدي سياسي به عنوان موضوع دوم نميتواند كارآيي داشته باشد، به دليل اينكه با توجه به پيچيدگيهاي عرصهي سياست در فضاي فعلي نميتوانيم، توقع داشته باشيم كه صرفا از اين منظر سنتي بگوييم، هرچه ريش سفيدان و بزرگان سياسي گفتند، بايد مورد پذيرش همگان قرار بگيرد، اما بايد گفت چنين موضوعي حتي از نظر ديني هم پذيرفته شده نيست. يعني اگر به مباني ديني رجوع كنيم، چيزي به نام تبعيت از ريش سفيد را نداريم و شاخصها و ملاكهايي كه در حوزهي مباني ديني براي تبعيت داريم، مباحث ديگري مانند تبعيت از ولي فقيه و مراجع تقليد است.
مديرمسوول روزنامه جوان افزود: اينكه به خاطر سن و سال فرد، از آن تبعيت كنيم، چنين چيزي را نداريم ، لذا در شرايط كنوني و فضاي فعلي، دنبال كردن مقولهي ريش سفيدي يا ريش سفيدان كه آنها حرف آخر را بزنند و ديگران از آنها تبعيت كنند، موضوع عقلاني نيست. بهخصوص در فضاي فعلي كه شرايط سياسي پيچيده است.
وي با اشاره به مسالهي مردمسالاري ديني گفت: اين عموم مردم هستند كه در چارچوب مباني و اصول ديني و انقلابي تصميم ميگيرند. از جمله انتخابات مجلس، رياست جمهوري حتي در انتخابات مجلس خبرگان كه يك كار تخصصي است، مردم دست به انتخاب ميزنند، لذا متوسل شدن به پديدههايي مثل ريش سفيدي سياسي در فضاي فعلي مقبول نيست. البته ما بزرگاني داريم كه به دلايل ديگر از جمله سوابق انقلابي و مبارزاتي، بصيرت، اجتهاد و شاخصهايي از اين قبيل بايد حرفشان مورد پذيرش قرار بگيرد. چون اينها افرادي هستند كه در مقاطع مختلف انقلاب، امتحانهاي لازم را دادند و در واقع بصيرت لازم را داشتند. اين افراد دلسوزي لازم را دارند و با اين ملاكها حرف آنها قابل شنيدن و تبعيت است، نه صرفا به دليل ريش سفيد بودن.
موسوي با بيان اينكه افرادي را داريم كه ممكن است به مرحلهي ريش سفيدي نرسيده و جوان باشند، ولي به لحاظ بصيرت، درك و بينش سياسي و تعهد انقلابي از كساني كه سن بالايي دارند. جلوتر باشند، اظهار كرد: ما يك ساختار حقوقي داريم كه در آن افراد و جايگاههايي هستند كه به دليل قانون لازمالاتباع هستند، مانند مجلس.
وي در عين حال تصريح كرد: اما در جرياني كه ساختار حقوقي براي آن تعريف نشده، افراد ممكن است به نظر خود عمل كنند و اين تبعيت، تبعيت قطعي حقوقي نيست. يعني به اين معنا نيست كه چون فلان فرد كه در جايگاه بالايي قرار گرفته، وقتي حرفي زد، لزوما همه بايد از آن تبعيت كنند، در واقع با توجه به اينكه اختلاف سليقه يك امر طبيعي است و به نظر ميرسد در يك فضاي سياسي متكثر، ايجاد اجبارهايي از اين قبيل در شرايط سياسي جديد حرف جديدي نباشد- چون مدلهاي تصميمگيري در فضاي سياسي كشور كاملا متفاوت با گذشته است- در عين حال بايد به تصميمات و حرفهايي كه بزرگان ميزنند توجه كرد، اما اين موضوع نيز يك امر اختياري است.
کد مطلب: 963
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcbufb9prhb0.iur.html?963