دادستان تهران: کارکرد مطبوعات به سمت انجام دادن کارهای حزبی رفته است
24 بهمن 1389 ساعت 16:24
مطبوعات و رسانهها چه مجوزي دارند كه عكس ديگران را بدون رضايت آنها منتشر ميكنند حتي اگر آنها مخالف ما باشند. اگر عكسي را براي تخريب فرد در رسانهها منتشر كنيم جرم است
تيترآنلاين - دادستان تهران گفت: امروز نشریات، جایگزینی برای احزاب سیاسی شده اند. عباس جعفری دولتآبادی امروز در مراسم افتتاح دادسرای فرهنگ و رسانه به نقش رسانهها در کنترل بحرانها اشاره کرد و افزود: امروز در دنیا حکومت ها از طریق رسانه ها بسیاری از بحرانها را مهار می کنند و به راحتی قابل مشاهده است که میتوان مسائل کوچک را بزرگ و در مقابل آن مسائل بزرگ را کوچک کرد.
جعفری دولت ابادی در ادامه به نقش رسانه ها در حادثه قتل در میدان کاج سعادتآباد اشاره کرد و گفت: در این حادثه به جز فجیح بودن و خشونت به کار رفته ، رسانه ها نقش بزرگی در سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به این پرونده داشتند اما درباره حادثه شرکت ایران خودرو بسیار زود موضوع فراموش شد .
وی افزود: باید پرسید چرا برخلاف حادثه سعادتآباد رسانه ها حادثه شرکت ایران خودرو را خیلی زود فراموش کردند ، در حالیکه در این حادثه به جای یک نفر پنج نفر کشته شدند.
وی اضافه کرد : به نظر من رسانه در ایران بسیار موثر و تاثیرگذار است .
دولتآبادی با اشاره به حوادث کشور مصر گفت: در انقلاب مصر رسانه ها نقش فعالی داشتند و به سرعت همه حوادث رخ داده را منتشر کردند که میتوان گفت این امر سقوط مبارک را هم تسریع کرد که این موضوع کاملا مشهود و محسوس است.
جعفری دولت ابادی در ادامه به دخالت دولت ها در فرهنگ اشاره کرد و گفت : نظام ما در عین حال که به آزادی بیان و عدالت اجتماعی اعتقاد و در هدایت انسانها نیز دخالت دارد معتقد است نباید آزادی کسی نقض و عدالت اجتماعی مخدوش شود و در کنار آنها هدایتگری نیز وجود داشته باشد.
به گزارش واحد مركزي خبر، دادستان تهران در ادامه به حوزه صلاحیت دادسرای فرهنگ و رسانه اشاره کرد و گفت : دادستانی به عنوان یک وجه ، سیاسی شناخته شده است در حالی که این رویکرد باید به رویکردی عام از جمله اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود .
وی افزود : امروز مردم در حوزه های مختلف دغدغه دارند و دادستانی باید بتواند در همه حوزه ها پاسخگو و تاثیر گذاری خود را داشته باشد که اغاز این دادسرا می تواند در این خصوص کمک کند .
وی افزود: البته قرار نیست ما در همه زمینهها وارد شویم بلکه باید جرمی رخ دهد تا دادستان دراین پرونده ها ورود پیدا کند و فقط زمانی که حادثهای رخ میدهد دست به اقدام میزنیم مانند پخش یک فیلم نامناسب و یا انتشار کتابی ضاله و قصدمان نیز این است کار دادستانی را در حوزه فرهنگ گسترش دهیم و خروجی این گسترش امنیت فرهنگی در ایران باشد.
جعفری دولت ابادی درباره مشکلات موجود بر سر راه رسیدگی به پروندههای رسانه ای و فرهنگی نیز گفت : متأسفانه رسیدگی به این پرونده ها به دلیل تعدد سازمان ها و فقدان ارتباط میان بخشهای مختلف به معضلی تبدیل شده است.
جعفري دولتآبادي در ادامه سخنان خود به مشكلات موجود در اين حوزه اشاره كرد و گفت: اولين مشكل تعدد سازمانهاي فرهنگي و فقدان ارتباط با آنها است بعد از 15 ماه هنوز نميدانم چه دستگاههايي در اين امر فعاليت دارند اما دهها دستگاه مدعي حوزه فرهنگي هستند. امروز بايد دستگاههاي فرهنگي را به يكديگر وصل كنيم و يكي از اين حلقههاي ميتواند دادستاني باشد.
وي ادامه داد: اگر امروز فردي در سايتي به ديگري توهين كند در ابتدا ما به دنبال آدرس مدير سايت هستيم. وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، نيروي انتظامي و دستگاه اطلاعات سپاه ممكن است آدرس آن فرد را داشته باشند اما ما مجبور هستيم براي استعلام 15 روز تا يك ماه و يا شايد هم بيشتر صبر كنيم. در نهايت مجبور هستيم سايت را فيلتر كنيم تا مدير آن پيدا شود.
دادستان تهران گفت : مشکل دوم جنس و ماهیت این نوع پروندههاست.
وی افزود : زمانی که سرقت واقع میشود پلیس به سراغ فرد خاطی می رود و به این ترتیب این فرد را دستگیر میکند و با دستبند و پابند او را به محکمه میآورد در حالیکه برای احضار یک مدیر مسئول یا یک خبرنگار نمیتوان چنین اقدامی انجام داد و باید تلاش کرد برخورد قضات برخوردی در شأن این افراد باشد.
جعفری دولت آبادی گفت : معضل سوم توقع حداکثری از مطبوعات است که متأسفانه امروز نشریات، جایگزینی برای احزاب سیاسی شده اند.
وی افزود : کارکرد مطبوعات بسیار به سمت انجام دادن کارهای حزبی رفته است و وقتی به این کارکردها توجه میشود برخی از مشکلات نمایان می شود.
سرپرست دادسراي فرهنگ و رسانه به مشكل خبرنگاران اين حوزه اشاره كرد و گفت: وقتي نويسنده شجاعي از مقامي انتقاد و آن را به سوال ميكشد هم مقامات سراغ آنها ميروند و هم ما براي انجام وظيفه خود بايد وارد عمل شويم در مطبوعات با اين سختيها مواجه هستيم اما كار ما اين است كه روح انتقاد در جامعه رخت بر نبندد و از سوي ديگر مطبوعات نيز به سمت ابتذال و تخريب مقامات نروند.
دادستان تهران در ادامه به حوزههايي كه مسئوليت كيفري و مدني براي اهالي رسانه را در پي خواهد داشت اشاره كرد و افزود: اصليترين مسئله كه رسانهها بايد از آن پرهيز جلوگيري از نشر اكاذيب و افترا است. در حوزه عمومي رويه اين بوده كه حريم مقامات 5 گانه را حفظ كنيم.
وي به رسانهها تاكيد كرد كه از دخالت در حريم خصوصي افراد پرهيز كنند و گفت: مطبوعات و رسانهها چه مجوزي دارند كه عكس ديگران را بدون رضايت آنها منتشر ميكنند حتي اگر آنها مخالف ما باشند. اگر عكسي را براي تخريب فرد در رسانهها منتشر كنيم جرم است و در اصول متعددي از قانون اساسي نيز بر حفظ حيثيت افراد تاكيد شده است. متاسفانه امروز ديده ميشود كه مطبوعات در حوزه خصوصي افراد بيباكانه دخالت كرده و فكر ميكنند هرچيزي كه از مخالفان به دست بياورند بايد آن را منتشر كنند.
سرپرست دادسراي فرهنگ و رسانه ادامه داد: اخيراً يك عكاس لاابالي عكس دختر خانمي را در فيسبوك منتشر كرده است كه طبيعتاً براي اين دختر مشكلاتي ايجاد خواهد كرد.
به گزارش ايلنا، جعفري دولتآبادي به استفاده ابزاري از عكس زنان و مردان و هنرپيشگان انتقاد كرد و گفت: اخيراً حدود 100 نشريه در حوزه فرهنگي را مطالعه كردهام و شرحي نيز به وزير ارشاد نوشتهام كه چرا مجلات اين عكسها را منتشر ميكنند. برخي مطبوعات تصوير هنرمنداني كه ده قلم آرايش كردهاند را براي فروش بيشتر در صفحه اول چاپ ميكنند كه در اين راستا در حدود 10 مورد اعلام جرم كردهايم.
وي تصريح كرد: نميدانم كه چرا برخي براي فروش بيشتر عكسهاي برخلاف شرع منتشر ميكنند نميخواهيم فضا را بسته و محدود كنيم اما طبق قانون مطبوعات اين اقدامات جرم است.
دادستان تهران در پايان گفت: دست همكاري به سمت صاحبان فكر و هنر دراز ميكنيم و اميدواريم كه از اين طريق با ما همكاري كنند و از سازمانها و ارگانهاي دخيل در امر فرهنگي ميخواهيم كه در استعلامها و سوالات از دستگاهها بخصوص در حوزه سايتها به ما كمك كنند.
دادستان تهران بر لزوم توجه رسانهها در مسائل امنيتي تاكيد كرد و گفت: رسانهها بايد خط قرمز نظام و جرايم امنيتي را لحاظ كنند و از اقدامات ترك آميز خودداري كنند.
کد مطلب: 1883
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.wb8urhbwfiupr.html?1883