مبارزه با مفاسداقتصادي اگرچه آنگونه كه بايد و شايد پيش نميرود امابه فضل خداانجام ميدهيم
17 آذر 1389 ساعت 15:53
احمدي نژاد:اگر لفت و ليس نباشد و كسي مانع مبارزه جدي با مفاسد اقتصادي نشود يك بيكار در كشور پيدا نخواهد شد.
تيترآنلاين- محمود احمدينژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در ادامه سومين دور سفر استاني هيئت دولت، در جمع دانشجويان دانشگاههاي مختلف استان مركزي در بخشهايي از سخنان خود به دانشجويان نيز توصيه كرد اگر وزيري به دعوت آنها پاسخ مثبت و به سؤالات آنان جواب صريح نداد موضوع را به اطلاع وي رسانده و آن مدير را از طريق رسانهها معرفي كنند.
رئيس جمهور اظهار داشت: نگاه انتقادي و نقد درست و راضي نبودن به وضع موجود نعمت الهي و رمز تكامل انسان است و اگر كسي به وضع موجود راضي باشد انگيزهاي براي حركت و تكامل نخواهد داشت.
وي ادامه داد: برخورداري از روحيه نقادي به معناي جنگ و دعوا نيست بلكه اساس اصلاحگري است و زماني موفق خواهيم شد كه نسل جوان ما درگير مسائل اصلي كشور شود و براي رسيدن به پيشرفت و كمال تلاش كند.
احمدينژاد با بيان اينكه در حال حاضر توسعه كمي و كيفي دانشگاهها تناسب ندارد يكي از دلايل اين مسئله را تعداد زياد جمعيت جوان آماده حضور در عرصههاي اجتماعي و علاقمند به علمآموزي دانست.
وي تصريح كرد: براي حل اين مسئله راههاي مختلفي همچون اعمال سختگيري در تحصيل و بازگذاشتن راه تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور و استفاده از حداكثر ظرفيت داخلي حتي با كيفيت پايينتر عنوان كرد و متذكر شد كه دولت وي، راه سوم را برگزيده كه شايد به نظر برخي مطلوب نباشد.
رئيس جمهور گفت: ايرانيان همواره به علم آموزي علاقه داشتند و البته مدركگرايي نيز مزيد بر علت شد تا جمعيت علاقمند به تحصيل در كشورمان زياد باشد اما دولت تلاش كرده جهتگيري را به سوي فعالسازي ظرفيتهاي داخلي سوق دهد كه اين مسير بايد تا رسيدن به نقطه مطلوب ادامه يابد.
رئيس جمهور گفت: ايران به لحاظ سرعت توليد علم در رتبه اول قرار دارد اما هنوز از همه ظرفيتها در همه زمينهها استفاده نشده و همه استعدادها شكوفا نشده است كه بايد در اين جهت نيز حركت كرد.
وي در ادامه اضافه كرد: بودجه پژوهش در كشور بيش از 6 برابر شده اما همانطور كه با پولي شدن دانشگاهها موافق نيستم با اين روش نيز مخالفم كه بودجه پژوهش را به دانشگاهها بدهيم و بعد به متوليان حوزه صنعت بگويم كه بروند و بودجه خود را از دانشگاهها بگيرند.
رئيس جمهور گفت: در دولت نهم تعداد اختراعات مورد حمايت و ثبت شده 6 برابر كل دولت گذشته بود اما اين رقم كافي نيست و اين مسير بايد ادامه يابد.
وي با تاكيد بر اينكه پس از هدفمند شدن يارانهها ميزان بودجه پژوهشي دانشگاهها افزايش مييابد از وزارتخانههاي علوم و بهداشت ميخواهيم كه نظارت كنند تا سطح دانشگاهها از حداقل استانداردها كمتر نباشد.
رئيس جمهور گفت: بودجه فرهنگي در دولت نهم سه برابر گذشته شد و اكنون نيز 6 برابر است اما ايران كشوري بزرگ است و بايد بيش از حد موجود تلاش كند.
محمود احمدينژاد در ادامه سخنانش در جمع دانشجويان دانشگاههاي مختلف اين استان درباره مذاكره ايران با 1+5 گفت: ما در خصوص مذاكره خواستار تعويق زمان آن بوديم تا كشورهايي كه عليه ما قطعنامه صادر كرده و ما را تحريم كردند به عقوبت كار خود پي ببرند.
احمدي نژاد افزود: ملت ايران ذرهاي از حقوق هستهاي خود عقب نشيني نميكند و مسيري كه ابرقدرتها پيش گرفتهاند راه بن بست است چرا كه ايران دقيقترين و مدبرانهترين سياستها را در راه صيانت از حقوق هستهاي خود اتخاذ كرده است و اين ملت بزرگ راضي نيست از استقلال و عزت خود بگذرد.
وي گفت: اكنون كه گروه 1+5 براي مذاكره به سوي ما آمده اگر حقوق ملت ايران را به رسميت بشناسند و محفوظ بداند ما براي گفتوگو مشكلي نداريم.
رئیس جمهور در خصوص ادامه مذاکرات با گروه 1+5 اظهار داشت: حقوق هسته ای ما از جمله ادامه غنی سازی، تولید اورانیوم 20 درصد و ساخت نیروگاه اتمی قابل مذاکره نیستند ، شما تحریم ها را بردارید زیرا این بهترین راه همکاری است.
وی خطاب به غربی ها گفت: شما 6 کشور هستید (1+5) و ما هم یک کشور. شما یک مدل بیشتر برای اداره دنیا ندارید ما هم مدلی برای اداره دنیا داریم.
احمدی نژاد با بیان اینکه مواضع ما در مورد مسائل جهانی بسیار روشن است، گفت: ما هیچ ظلمی را علیه سایر ملت ها نمی پذیریم و اگر هزار سال هم بگذرد نمی توانیم وحشی های صهیونیست را به رسمیت بشناسیم و تبعیض در امور بین الملل را به رسمیت نمی شناسیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در داستان هسته ای فراز و نشیب بسیاری داشته ایم، گفت: در داخل کشور افرادی بودند تا فشار علیه کشورمان زیاد می شد شروع به سر و صدا کردن می کردند و گفتند باید تدبیر و عقلانیت را به کار ببریم و به محض اینکه شرایط آرام می شد ، می گفتند اساس مسئله هسته ای را ما پایه گذاری کردیم و وقتی فضا عوض می شد، سوپر انقلابی می شدند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: كشور براي ساخته شدن نيازمند كار و تلاش مضاعف است و روحيه من گلايه گذاري نيست، چرا كه به هر اندازه كه درگير گلايهگذاري و جنگ اعصاب شويم، از كارها عقب ميمانيم.
وي افزود: دولت در اداره امور تنها نيست اما در كشور ما كارهاي زيادي بايد صورت گيرد و انصافا خدمتگزاران ملت در دولت شبانه روز تلاش ميكنند و هنر اين است كه تصميم بگيريم كشور را بسازيم و مشكلات را برطرف كنيم و با جديت در اين مسير گام برداريم.
رئيس جمهور يكي از مشكلات كشور را مسكن عنوان كرد و گفت: مشكل مسكن از 50 سال پيش در كشور ما وجود داشته و در گذشته شاهد افزايش مقطعي قيمت مسكن بوديم و در دولت نهم نيز با جهش قيمت مواجه شديم كه برخي نيز در همان ايام ناجوانمردانه سعي كردند جنگ رواني تمام عياري با ملت و دولت راه بيندازند.
احمدينژاد افزود: در همان زمان ما جلسات مختلفي برگزار كرديم و موضوع مسكن را مورد كارشناسي قرار داديم و گفتيم كه بايد يك بار براي هميشه معضل مسكن در كشور برطرف شود و حتي ميخواستند در تلويزيون اعلام كنم من مسئول مسكن هستم برخي دوستان ميگفتند اين كار را انجام نده چرا كه شكست ميخوري و اين وضعيت مناسب نيست.
"بنده گفتم در توليد مسكن بسيار عقب هستيم و سالانه 700 هزار خانواده تشكيل ميشود كه بايد براي مسكن آنها تدبيري بينديشيم و اعلام كردم كه اگر براي كار زير بنايي شكست هم بخوريم اشكالي ندارد اما اين كار بايد انجام شود. "
وي ادامه داد: در دولت تاكيد كرديم كه ما دنبال احداث چند هزار واحد مسكوني نيستيم بلكه بايد در مقياس ميليوني به توليد مسكن بپردازيم و سال 84 تاكيد كرديم بايد در روستاها سالانه 200 هزار مسكن جديد احداث شود كه اين موضوع تا امروز محقق شده است و دولت در حوزه مسكن به روز است.
احمدينژاد افزود: تاكيد دولت بر اين بود كه در شهرها يك ميليون و 300 هزار واحد مسكوني ساخته شود كه اين موضوع نيز پيگيري ميشود و در روستاها ظرف 5 سال يك ميليون واحد مسكوني نوسازي شده كه امسال گفتيم بايد ميزان خانههاي روستايي جديد از 200 هزار واحد به 400 هزار واحد افزايش يابد تا ظرف 10 سال اين پرونده بسته شود.
احمدينژاد افزود: برخي رشد جمعيت را موضوعي منفي ميدانند اما من با اين موضوع مخالفم و وقتي و به آنها نقد ميكنم پاسخ عملي نميدهند و تمسخر ميكنند اما صريحا ميگويم كه رشد جمعيت هيچگاه منفي نيست.
وي در پاسخ به ادعاي كساني كه ميگويند افزايش جمعيت مانع از تربيت درست فرزند ميشود به دانشجويان پيشنهاد داد زندگي چهرههاي برجسته كشورمان را به عنوان تحقيق دانشگاهي برگزيند تا ببيند آنها در چه خانوادههايي به دنيا آمده و چگونه زندگي كردهاند و تعداد جمعيت خانوادههاي آنها چقدر بوده است.
رئيس جمهور گفت: بحث كنترل جمعيت از اروپا مطرح شده كه به خاطر انحراف از مسير اخلاق انساني دچار بحران اجتماعي شده است و رشد جمعيت را خلع و نكته منفي ميدانند اما معناي كنترل جمعيت آن است كه بعد از 2 نسل و 50 سال ملت با ملتي ديگري جايگزين ميشود.
احمدينژاد افزود: در اوايل كار دولت نهم قريب 3 ميليون بيكار در كشور وجود داشت اما اكنون اين تعداد كمتر از 2 ميليون و 300 هزار نفر است و اگر همكاري شود ظرف 3 سال آينده اين ميزان را به صفر ميرسانيم.
وي با ذكر نمونههايي از برخي ويژهخواريها يكي از موانع اشتغالزايي را مفاسد اقتصادي و ويژهخواريها عنوان كرد و گفت: اگر لفت و ليس نباشد و كسي مانع مبارزه جدي با مفاسد اقتصادي نشود يك بيكار در كشور پيدا نخواهد شد.
" در حال حاضر فردي 180 ميليارد تومان از بانك تسهيلات گرفته و آن را در بازار به جريان انداخته اما حاضر نيست وام خود را پس دهد و وقتي بانك شكايت ميكند ميگويند خلاف شرع نكرد بلكه نقض تعهد كرده است" اين در حالي است كه بسياري از جوانان ما نيازمند منابع براي فعاليت هستند. وي ادامه داد:دولت فشار وارد ميكند كه بتواند اينها را برگرداند، در بنگاههاي كوچك چند صد هزار طرح در نوبت هستند، اما منابع نداريم كه به آنها بدهيم. به فضل الهي ما كار خود را انجام ميدهيم، اما بدانيد كه كار سخت است و ما تلاش داريم كه حداقل ساحت دولت را از اين مفاسد پاك كنيم. اين يك مبارزهي تمامعيار است.
احمدي نژاد در ادامه به بيان خاطرهاي پرداخت و گفت: فردي نزد من آمده بود و ميگفت كه دو جناح در كشور وجود دارند كه براي بقاي انقلاب بايد كار كنند، وقتي مردم از يكي از آنها خسته شد ،سراغ آن يكي بروند و از من خواست كه شركتهايي را از وزارت نفت به قيمت دفتري به آنها واگذار كنم كه آنها هم با ادارهي آن بتوانند هزينههاي جناح خود را تامين كنند كه من هم به او گفتم يك ليست از اين شركتها را به من بدهد كه او هم ليستي از شركتهاي پرسود وزارت نفت را تهيه كرد و به من داد. نامه را از او گرفتم و گفتم از تو چنين توقعي ندارم كه چنين خواستههايي از من داشته باشي.
رئيس جمهور گفت: مبارزه با مفاسد اقتصادي سخت است اما عقب نشيني نميكنيم و اگرچه كارها آنگونه كه بايد و شايد پيش نميرود اما اين مبارزهاي تمام عيار و همه جانبه است كه به فضل خدا انجام ميدهيم.
به گزارش فارس پيش از سخنراني رئيس جمهور در جمع دانشجويان دانشگاههاي استان مركزي كه در سالن ورزشي شهداي دانشگاه تربيت معلم اراك به مناسبت 16 آذر (روز دانشجو) صورت گرفت جمعي از دانشجويان به طرح ديدگاههاي خود درباره مسائل مربوط به حوزه آموزش عالي و دانشگاهها پرداختند كه شامل بيش از 100 عنوان ميشد.
کد مطلب: 1450
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.sb8urhbagiupr.html?1450