تيترآنلاين - بی‌پولی یقه بیمارستان‌ها را گرفته است - نسخه قابل چاپ

بی‌پولی یقه بیمارستان‌ها را گرفته است

زهرا میرزاخانی

حمایت , 21 شهريور 1392 ساعت 8:18

اکنون 100 درصد هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت می‌شود. مردمی که مالیات می‌دهند و در کشوری با منابع زیرزمینی غنی زندگی می‌کنند نباید این مبلغ بالای خدمات درمانی را بپردازند


این روزها همه از کمبود‌ها در حوزه بهداشت حرف می‌زنند. کمبودی که ایرج حریرچی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت درباره آن می‌گوید: ۱۲ هزار تخت بیمارستانی بدون پرسنل بهره برداری می شود و شبکه بهداشتی و درمانی روستایی کشور باید ۷۵۰۰ پزشک داشته باشد، در حالی که فقط ۵۱۰۰ پزشک دارد و با کمبود ۲۴۰۰ پزشک مواجه است. اتفاقی که یکی از اعضای کمیسیون بهداشت کمبود بودجه را مقصر آن اعلام می‌کند. 

«احمد آریایی نژاد» در این باره به «حمایت» می‌گوید: علت کمبود کادر پزشکی نبود استخدام است و این وزارتخانه بودجه ای برای به‌کارگیری نیروهای جدید ندارد. به گفته وی آمار کارکنان درمانی با عدد 30 سال قبل هم‌خوانی دارد. البته تعداد کارکنان بیشتر شده‌اند اما با تناسب جمعیت نشان می‌دهد ما رشدی نداشته‌ایم و حداقل به دو برابر نیروهای موجود نیازمند است.

بودجه بهداشت باید بازتعریف شود
این عضو کمیسیون بهداشت ادامه می‌دهد: برای کمبود نیروهای موجود در حوزه بهداشت و درمان قبل از هر چیز باید به فکر تأمین منابع باشیم؛ اما از آنجا که سقف بودجه تعیین شده است و نمی‌توان تغییری در آن به‌وجود آورد، باید سیاستی اتخاذ کرد تا بتوان بودجه برخی از سازمان‌ها را تعویض و منابع را باز تعریف کرد. این بهارستان نشین معتقد است که تاکنون در کشور ما به موضوع سلامت آنچنان که باید باشد، اهمیت داده نشده است، آریایی نژاد در این باره می‌گوید: قبل از اینکه به فکر تاسیس بیمارستان و تجهیز آن باشیم باید به راه‌های پیشگیری از بیماری دست یابیم؛ زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات کنونی حوزه بهداشت و درمان در کشور پرداخت 70 درصدی خدمات درمان از جیب مردم است، می‌افزاید: اکنون 100 درصد هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت می‌شود. مردمی که مالیات می‌دهند و در کشوری با منابع زیرزمینی غنی زندگی می‌کنند نباید این مبلغ بالای خدمات درمانی را بپردازند؛ بلکه این کار وظیفه دولت و خدمت‌گزار ان مردم است. 

آریایی نژاد تصریح کرد: یکی از اقداماتی که می‌تواند به حل این مشکل کمک کند و بار اقتصادی هزینه‌های دارو و درمان را از دوش مردم بردارد، سرمایه گذاری درمانی برای فرزندانی است که در این کشور به دنیا می‌آیند. وی در این باره توضیح می‌دهد و می‌گوید: مانند بیمه‌ها که مردم در طول سال‌ها مبلغی را در آن پس انداز می‌کنند، با تولد هر فرد نیز می‌شود دفترچه پس انداز درمانی برای او تهیه کرد تا در صورت نیاز بتواند از ان استفاده کند.


کد مطلب: 6103

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.gb0urhb8fiupr.html?6103

تيترآنلاين
  http://titronline.ir