تيترآنلاين - عروس‌های بزرگ‌تر از داماد پرطرفدار شده‌اند - نسخه قابل چاپ

عروس‌های بزرگ‌تر از داماد پرطرفدار شده‌اند

سلامت نیوز , 22 ارديبهشت 1392 ساعت 21:51

برخی دختران ازدواج با مرد کم‌سن‌تر را مایه تفاخر و پز می‌دانند و گمان می‌کنند به این شکل می‌توانند ارزش بیشتری پیدا کنند درحالی که طبق نظر روانشناسان این نوع ازدواج در حالت کلی اشتباه است


چند سال پیش اگر پسری با دختر بزرگتر ازدواج می‌کرد همه تعجب می‌کردند و برای افراد چندان قابل‌قبول نبود. در بیشتر موارد خانواده‌ها به‌خصوص خانواده پسر نیز مخالفت می‌کردند زیرا معتقد بودند این‌گونه اقتدار پسرشان به عنوان مسئول خانواده زیرسؤال می‌رود. اما این مسئله امروز مانند گذشته خیلی حساسیت‌برانگیز نیست زیرا طبق اعلام مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی ثبت احوال ازدواج پسران با دختران مسن‌تر رقمی بین 10 تا 11 درصد است که نشان می‌دهد این قبیل ازدواج‌ها رواج یافته است. در این شرایط برخی معتقدند نباید از این نوع ازدواج‌ها نگران شد و درمقابل عده‌ای دیگر نمی‌توانند ازدواج پسران با دختران مسن‌تر را بپذیرند و هر گروه هم دلایل و استدلال‌های خود را دارد.

 مرد سرپرست خانواده است
فاطمه عباسی، روانشناس در گفت‌وگو با خورشید می‌گوید: وقتی صحبت از خانواده می‌شود ناخودآگاه نقش همسر، پدر، مادر و فرزندان در ذهن نقش می‌بندد و برای هرکدام وظایف، مسئولیت‌ها و حقوقی درنظر گرفته می‌شود. همیشه از مردان به عنوان مدیر، سرپرست و مسئول خانواده یاد می‌شود که لازم است در موارد گوناگون با همفکری سایر اعضای خانواده تصمیم‌گیری کند. درصورتی که زن مسن‌تر از مرد باشد به لحاظ فکری پختگی بیشتری دارد و در تصمیمات اثرگذارتر است و به این شکل نقش و جایگاه مرد متزلزل می‌شود.

 تأمین زندگی
وی می‌افزاید: یک زندگی مشترک دارای ابعاد و مسائل مختلفی از جمله امور اقتصادی است که بسیار تعیین‌کننده است، در شرایطی که یکی از علل به تعویق افتادن ازدواج دختران اشتغال آنها بیان می‌شود، این اندیشه به ذهن می‌رسد که پسران با هدف تأمین مخارج زندگی از سوی همسر خود، به ازدواج با دختران مسن‌تر رضایت می‌دهند. زمانی که بار زندگی به دوش همسر باشد به‌طور حتم نمی‌تواند سایر وظایف در زندگی مشترک را به درستی انجام دهد. حتی در مواردی دیده می‌شود که جای زن و مرد کاملا عوض می‌شود به‌گونه‌ای که مرد به کارهای خانه و نگهداری از فرزند می‌پردازد و زن در بیرون کار می‌کند.

همسر به‌جای مادر
این روانشناس تصریح می‌کند: برخی پسران هیچ‌گاه یاد نمی‌گیرند که زندگی مشترک با دوران تجرد متفاوت است و مادر و همسر هرکدام جایگاه مختلف دارند. آنها به اندازه‌ای به حمایت‌های مادر خود وابسته هستند که پس از ازدواج انتظار دارند این حمایت را از طرف همسر خود دریافت کنند. ترجیح می‌دهند همیشه زیر چتر حمایتی یک نفر قرار داشته باشند و خودشان مسئولیت نپذیرند از این‌رو مایل هستند همسرشان مسن تر باشد تا از آنها مراقبت کند و اگر در این راه ذره‌ای خلل وارد شود دچار مشکل می‌شوند. دختر جوانی که چهار سال از همسر خود بزرگتر بود به خبرنگار ما گفت: بعد از چندماه از شروع زندگی مشترک همه چیز عوض شد. با وجود آنکه شاغل هستم همسرم انتظار دارد به محض رسیدن به خانه تمام کارهایش را انجام دهم. زمانی هم که به رفتارش اعتراض می‌کنم می‌گوید تمام این کارها را مادرم بدون کم و کاست برایم انجام می‌داد. کافی است یک روز برایش غذا درست نکنم مثل بچه‌ها بهانه می‌گیرد.

تعداد پسران کم نیست
عده‌ای معتقدند تعداد بالای دختران در سن ازدواج، نسبت به پسران سبب شده تا برخی از آنها رفته‌رفته سن مناسب ازدواج را از دست بدهند. این درحالی است که مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی ثبت احوال اعلام کرد: ازدواج پسران با دخترانی بزرگ‌تر از خود به هیچ‌وجه ناشی از تغییر ساختارهای جمعیت نیست، زیرا در دهه‌های اخیر همواره نسبت جنسی جمعیت به نفع مردان بوده و در هیچ زمان این تركیب جمعیت به‌گونه‌ای نبوده كه مردان نتوانند در گروه سنی مناسب با خود، فرد موردنظر را پیدا كنند.

 تفاخر دختران به ازدواج با مرد جوان‌تر
مریم مؤمنی، جامعه‌شناس نیز دراین باره می‌گوید: برخی دختران ازدواج با مرد کم‌سن‌تر را مایه تفاخر و پز می‌دانند و گمان می‌کنند به این شکل می‌توانند ارزش بیشتری پیدا کنند درحالی که طبق نظر روانشناسان این نوع ازدواج در حالت کلی اشتباه است هرچند که نباید موارد استثنا را از نظر دور داشت.

فرهنگ ماهواره‌ای!
وی ادامه می‌دهد: گسترش سیطره شبکه‌ها و سریال‌های ماهواره‌ای منجر به ایجاد یک نوع فرهنگ ماهواره‌ای میان دختران و پسران جوان شده است. آنها با استدلال به چیزهایی که ماهواره به خوردشان می‌دهد دچار نوعی سردرگمی شده‌اند. از طرفی با ملاک‌های خانواده روبه رو می‌شوند و از طرف دیگر هجمه وسیع برنامه های ماهواره احاطه شان کرده است به این شکل دچار تعارض شده و گمراه می‌شوند.

با بیان تمام این مطالب موضوع آن‌قدر پیچیده نشده که بخواهیم نگرانی زیادی داشته باشیم. زیرا به گفته مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی ثبت‌احوال ارقام نشان می‌دهد که رشد ازدواج پسران با دختران بزرگ‌تر از خودشان در سال‌های اخیر شیب ملایم داشته است و با توجه به میزان جمعیت تغییری نکرده است.

طبق اعلام علی‌اکبر محزون براساس آخرین داده‌های آماری ثبت احوال در سه ماهه نخست سال 91 رقم این ازدواج‌ها 8/10 درصد، در سال 90 نیز 8/10 درصد و در سال 89 نیز به همین منوال بوده است البته در 87 این رقم 5/10 درصد بوده است.

همچنین، سال 90 در اختلاف سنی یك سال، 32 هزار و 24 ازدواج، اختلاف سنی 3 سال، 13 هزار و 917ازدواج، اختلاف سنی 5 سال، 5872 ازدواج، اختلاف سنی 7 سال، 3160 ازدواج و اختلاف سنی 10 سال، 1084 ازدواج ثبت شده درحالی كه در این سال، مردهایی كه بیشتر از 20 سال از همسرانشان كوچك‌تر بوده‌اند، 686 واقعه ازدواج را در دفترخانه‌های سراسر كشور ثبت كرده‌اند.


کد مطلب: 5726

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.5bsurhbz0iupr.html?5726

تيترآنلاين
  http://titronline.ir