نماينده مريوان در مجلس: مشروبات الكلي از معابر رسمي وارد كشور ميشود!
شرق , 5 شهريور 1390 ساعت 13:18
پليس ميگويد سالانه 20ميليون انواع مشروب را كشف و ضبط ميكند كه در بهترين حالت يكسوم مشروبات، وارداتي محسوب ميشود.
تنها چند روز پس از اعلام كاهش 35درصدي كشف مشروبات الكلي در استان كردستان يك نماينده مجلس از «شنيدههاي قابل تاييدي» ميگويد كه نشان ميدهد «مشروبات الكلي از معابر رسمي و از مقابل چشم دستگاههاي نظارتي و متولي امر مبارزه با كالاي قاچاق وارد كشور ميشود.» اقبال محمدي، عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي در گفتوگو با سايت خبري مجلس ميگويد كه متاسفانه محمولههاي بزرگ مشروبات الكلي در برخي مواقع از معابر رسمي كشور و با حضور دستگاههاي ناظر و متولي وارد ميشود. برآورد ميشود سالانه بين 60 تا 80ميليون ليتر انواع مشروبات الكلي در كشور قاچاق ميشود.
اين برآوردها جدا از توليدات دستساز داخلي است. پليس ميگويد سالانه 20ميليون انواع مشروب را كشف و ضبط ميكند كه در بهترين حالت يكسوم مشروبات، وارداتي محسوب ميشود. البته برخي از كارشناسان و حتي مسوولان ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز به گفته سايت مجلس شوراي اسلامي اين رقم را خوشبينانه ارزيابي كرده و معتقدند: «در بهترين حالت تنها پنجدرصد كالاهاي قاچاق واردشده به كشور كشف ميشوند.» دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز نيز چندي قبل، ارزش اقتصادي قاچاق مشروبات الكلي به كشور را معادل 730ميليون دلار آمريكا (بيش از 800ميليارد تومان) اعلام كرده بود كه تنها معادل 200ميليارد آن توسط مراجع نظارتي كشف و ضبط ميشود.
مشروبات الكلي از تمامي مرزهاي كشور قاچاق ميشوند اما از مرزهاي جنوب و غرب كشور به عنوان پرترددترين مسير قاچاق مشروبات الكلي نام برده ميشود. برآوردهاي استاني نيز از در صدر بودن استان كردستان در قاچاق مشروبات الكلي خبر ميدهد. تنها در سه ماهه ابتدايي سالجاري و با وجود كاهش 35درصدي كشفيات معاون سياسي و امنيتي استانداري كردستان اعلام كرده است بيش از 187هزار بطر (واحد شمارش مشروبات الكلي) انواع مشروب كشف و ضبط شده است. فرمانده پليس كشور معتقد است بازار مشروبات الكلي در كشور نزديك به 200هزار نفر است كه البته منابع غيررسمي اين رقم را بسيار بيشتر اعلام ميكنند.
تاكنون پژوهشي رسمي در زمينه مصرفكنندگان مشروبات الكلي در كشور انجام يا منتشر نشده است اما برخي تحقيقات دانشگاهي در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا به اين نتيجه رسيدهاند كه متوسط سن مصرف الكل به 20سال رسيده و 5/26درصد از جواناني كه به مصرف الكل روي آوردهاند، سابقه مصرف اينگونه مشروبات در خانواده خود را داشتهاند. در چند سال اخير نيز تمهيدات بيشتري براي مقابله با حمل و مصرف مشروبات الكلي توسط پليس انديشيده و اجرا شده است. علنيترين اين تصميمات كه ميتواند نشانهاي بر بالا رفتن مصرف مشروبات الكلي در كشور باشد، تجهيز پليس راهنمايي و رانندگي كشور به تستهاي مصرف الكل به خصوص در جادههاي كشور بوده است. پليس هيچگاه آماري از نقش الكل در بروز تصادفات رانندگي ارايه نميكند اما برخي منابع آگاه از تاثير 34درصدي مصرف الكل در بروز تصادفات رانندگي خبر ميدهند كه رشد روزافزوني نيز دارد.
ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1382ميانگين زمان دسترسي به انواع مختلف مواد مخدر را 22دقيقه و مشروبات الكلي را 17دقيقه اعلام كرده بود كه هماكنون برخي از كاهش قابل ملاحظه اين ميانگين خبر ميدهند. هماكنون نازلترين مشروب موجود در بازار با قيمتي در حدود ليتري 15هزار تومان خريد و فروش ميشود. مشروباتي با قيمتهاي نجومي حدود 500هزار تومان نيز در بازار وجود دارد كه البته فروشندگان اعلام ميكنند خريدوفروش آنها بهندرت و به صورت اندك صورت ميپذيرد.
کد مطلب: 3025
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.5bfurhbgsiupr.html?3025