تيترآنلاين - مبتلايان به آرتروز بايد از كفي هاي طبي استفاده كنند - نسخه قابل چاپ

مبتلايان به آرتروز بايد از كفي هاي طبي استفاده كنند

آريا , 12 خرداد 1391 ساعت 19:47

وسائل کمکي حرکت مانند عصا و چوبدستي ميتواند تا 25 درصد از وزن بر روي پاي مقابل را کاهش دهد و سبب کاهش درد و بهبود عملکرد شود


کفش و کفي مناسب بايد بر اساس معاينه و تجويز پزشک تهيه شود و براي انتخاب صحيح آن بايد علاوه بر وضعيت زانو ها مواردي چون معاينات مچ پا و نحوه قرارگيري کشکک مورد ارزيابي قرار گيرد. 

سيد احمد رئيس السادات دبير انجمن طب فيزيکي و توانبخشي ودبير علمي دومين سمپوزيوم تازه هاي آرتروز زانو گفت: هدف کلي از درمانهاي متنوع فيزيکي و دارويي در مبتلايان به آرتروز کند کردن روند تخريبي و دژنراسيون در مفاصل ،کاهش درد ، حفظ يا بهبود حرکت مفصلي و بهبود عملکرد آن و نهايتاً ارتقائ کيفيت زندگي است. 

اصلاح الگوي زندگي شامل تغذيه مناسب ، رعايت وضعيت هاي صحيح بدن در فعاليتهاي روزمره از جمله خودداري از دوزانو وچهار زانو نشستن، استفاده از توالت فرنگي، محدود کردن دفعات بالا و به ويژه پايين آمدن از پله، غذا خوردن پشت ميز به جاي نشستن در کنار سفره از جمله دستورات ساده و قابل اجرايي است که مي تواند از شدت آرتروز بکاهد. 

رئيس السادات در ادامه در مورد وسايل کمکي حرکت و کفي طبي در مبتلايان به آرتروز زانو گفت : کفش و کفي مناسب بايد بر اساس معاينه و تجويز پزشک تهيه شود و براي انتخاب صحيح آن بايد علاوه بر وضعيت زانو ها مواردي چون معاينات مچ پا و نحوه قرارگيري کشکک مورد ارزيابي قرار گيرد. 

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: استفاده از کفي هاي با لبه داخلي در افرادي که دچار زانوي ضربدري ( والگوس ) هستند و استفاده از کفي هاي با لبه خارجي به همراه بانداژ مفصل ساب تالار در افرادي که دچار زانوي پرانتزي ( واروس ) هستند و همچنين بانداژهاي خاصي که کشکک را به سمت داخل زانو مي آورد در مبتلايان به آرتروز توصيه ميشود . 

اين متخصص طب فيزيکي ادامه داد : وسائل کمکي حرکت مانند عصا و چوبدستي ميتواند تا 25 درصد از وزن بر روي پاي مقابل را کاهش دهد و سبب کاهش درد و بهبود عملکرد شود از اين رو استفاده از عصا در سمت مقابل در برخي بيماران آرتروزي توصيه مي شود. اما استفاده از زانوبند طبي در مراحل اوليه آرتروز توصيه نمي شود . رئيس السادات در آخر گفت :ارتفاع عصا و نحوه صحيح استفاده از آن بسيار مهم است . طول مناسب براي عصا فاصله ازکف زمين تا تروکانتر بزرگ استخوان ران (تقريبا"محل درز جيب شلوار ) است و آرنج بيمار حين استفاده از عصا بايد حدود 20 درجه خم باشد. 

لازم به ذکر است دومين سمپوزيوم تازه هاي آرتروز زانو به همت انجمن طب فيزيکي و توانبخشي ايران با همکاري دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در تاريخ پنجشنبه 25 خرداد ماه در مرکز پزشکي، آموزشي و درماني شهيد مدرس تهران(سعادت آباد) برگزار خواهد شد. اين سمپوزيوم داراي امتياز بازآموزي ( حد اکثر 5 امتياز ) جهت پزشکان عمومي، متخصصين داخلي، ارتوپدي ، طب فيزيکي، جراحي عمومي، بيهوشي وکارشناسان و مقاطع بالاتر فيزيوتراپي، کاردرماني،ارتوپدي فني ، پرستاري و ... مي باشد اساتيد رشته هاي مختلف ارتوپدي، روماتولوژي، طب فيزيکي و توانبخشي،تغذيه، فيزيوتراپي و طب سوزني بر اساس آخرين دستاوردهاي علمي در زمينه پيشگيري ، تشخيص و درمان آرتروز در اين سمپوزيوم به سخنراني خواهند پرداخت . 

اپيدميولوژي و بار بيماري، عوامل خطر و روشهاي پيشگيري از آرتروز، اصول بيومکانيک، روشهاي تصوير برداري، انديکاسيون هاي جراحي، درمانهاي دارويي مرسوم و نوين، رويکرد مبتني بر شواهد، مداليتي هاي فيزيکي از جمله ليزر درماني، ورزش درماني ، طب سوزني، کاربرد ارتز و تزريق پلاسماي غني از پلاکت(PRP) در درمان آرتروز ازجمله مباحثي است که در اين سمپوزيوم به آنها پرداخته خواهد شد. 

علاقمندان مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر اطلاعات و ثبت نام تلفن 22360635 و يا به سايت اداره کل آموزش مداوم وزارت بهداشت www.ircme.ir( شناسه برنامه : 14537) و سايت انجمن طب فيزيکي و توانبخشي ايران www.ispmr.orgمراجعه نمايند


کد مطلب: 4763

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.0baurhbzfiupr.html?4763

تيترآنلاين
  http://titronline.ir