تيترآنلاين - در ايران اقتصاد زير چتر امور سياسي قرار گرفته است - نسخه قابل چاپ

در ايران اقتصاد زير چتر امور سياسي قرار گرفته است

17 خرداد 1389 ساعت 16:49

متاسفانه در 30 سال گذشته آنچه در حوزه اقتصاد کشورما به عنوان راهبرد برگزيده شده درون نگري بوده است و با همين نگرش اکنون کشور با 20 ميليارد دلار صادرات غير نفتي و 50 ميليارد دلار واردات رو به روست


تيترآنلاين - به گزارش تيترآنلاين به نقل از روزنامه قدس رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن تهران در گفتگويي با بيان اينکه در کشورمان از امکانات به درستي استفاده نمي شود، گفت: اين يک سوال اساسي است که پس از وقوع انقلاب اسلامي اولويت کشور ما چيست؟ آيا اولويت مسؤولان کشورمان مسائل سياسي و حوزه قدرت است يا مسائل اقتصادي. 

يحيي آل اسحاق ادامه داد: اگر مسائل سياسي و قدرت اولويت اصلي ما باشد سرمايه گذاري در حوزه حفظ قدرت، افزايش قدرت و کاهش قدرت رقيب است، اما در حوزه اقتصاد مساله اصلي سود،بهره وري و سرمايه گذاري است و چون اين دو موضوع از اساس با هم تفاوت دارند بايد مشخص شود که اولويت کشور ما کدام است. 

وي سياست زدگي اقتصاد را يکي از چالش هاي اساسي کشور دانست و ادامه داد: در ايران اقتصاد زير چتر امور سياسي قرار گرفته و شاخص هاي اقتصادي بر مبناي امور سياسي اندازه گيري شده اند، در حالي که اگر اقتصاد در اولويت بود شاخص هايي مانند بهره وري و چگونگي توزيع منابع بررسي مي شد. 

وي همچنين به دو ديدگاه در حوزه اداره کشور اشاره کرد و با بيان اينکه حوزه اول موضوع اقتدار در حوزه سياست خارجي را مدنظر قرار مي دهد تا از اين طريق بتواند اقتصاد را نيز رونق بدهد، افزود: ديدگاه دوم معتقد است هر چه اقتصاد ما قوي تر باشد کشور ما نيز مي تواند در سطح دنيا حرفي براي گفتن داشته باشد. 

با وجود اين هر چند هنوز به طور مشخص معلوم نيست ديدگاه غالب در کشور ما کدام است، اما اين موضوع پذيرفته شده است که توسعه بايد همراه عدالت باشد. آل اسحاق همچنين با بيان اينکه روشهاي متعارفي براي توسعه يافتگي دردنيا وجود دارد که ما مي توانيم از آنها استفاده کنيم، گفت: متاسفانه در 30 سال گذشته آنچه در حوزه اقتصاد کشورما به عنوان راهبرد برگزيده شده درون نگري بوده است و با همين نگرش اکنون کشور با 20 ميليارد دلار صادرات غير نفتي و 50 ميليارد دلار واردات رو به روست، در حالي که اين ارقام در کشورهاي ديگري مانند ژاپن، کره و چين به نفع صادرات است.

وي همچنين گفت: نگرش ما به الگوهاي توسعه جهاني نگرشي متفاوت است و اگر ما در اين ميان نتوانيم نگرشي اسلامي وايراني تهيه و تدوين کنيم بي گمان در مسابقه توسعه جهاني خواهيم باخت.


کد مطلب: 386

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcakine149na.5k4.html?386

تيترآنلاين
  http://titronline.ir