تيترآنلاين - سبزي‌هاي جنوب تهران به دليل آبياري با فاضلاب از املاح و ويتامين‌ها برخوردارند! - نسخه قابل چاپ

سبزي‌هاي جنوب تهران به دليل آبياري با فاضلاب از املاح و ويتامين‌ها برخوردارند!

12 دی 1389 ساعت 8:47

فقط همين را كم داشتيم كه يك مقام مسئول به خاطر آبياري سبزي‌هاي مصرفي مردم تهران با فاضلاب (آن هم از نوع انساني) بر سر شهروندان منت بگذارد و املاح و ويتامين‌هايش را به رخ ما بكشد.


تيترآنلاين - سبزي‌هاي تهران با فاضلاب آبياري مي‌شوند. اين خبر هيچ نيازي به تاييديه ندارد. فاضلاب تهران سالهاست كه سبزي‌كاري‌هاي جنوب تهران، ورامين را آبياري مي‌كند. تا چند روز گذشته مسئولان مربوطه از اين موضوع ابراز تاسف مي‌كردند و وعده مي‌دادند با اتخاذ تدابيري اين ماجرا را متوقف كنند اما ادعاي اخير مديركل سلامت محيط وزارت بهداشت اين پرونده را با ابهام تازه‌اي رو به رو كرده است. «كاظم ندافي» به صراحت موضوع ورود فاضلاب به كشتزارها را تاييد مي‌كند و مي‌گويد: «سبزي‌هاي جنوب تهران به دليل آبياري با فاضلاب از املاح و ويتامين‌ها برخوردارند.»

كارشناس چه مي‌گويد؟
فقط همين را كم داشتيم كه يك مقام مسئول به خاطر آبياري سبزي‌هاي مصرفي مردم تهران با فاضلاب (آن هم از نوع انساني) بر سر شهروندان منت بگذارد و املاح و ويتامين‌هايش را به رخ ما بكشد.
دكتر اعظم محمدي- كارشناس ارشد بهداشت محيط- اين ادعا را قاطعانه مردود اعلام مي‌كند و به خبرنگار سياست روز مي‌گويد: «اين توجيه در هيچ يك از محافل علمي پذيرفته نيست و اصولا معني ندارد مقام مسئولي براي آرامش خاطر شهروندان به چنين روشي متوسل شود.» وي مي‌افزايد: «به فرض اين ادعا صحيح هم باشد اما اين جناب مديركل حاضر مي‌شود سبزيجات آبياري شده با فاضلاب و كود انساني را روي سفره خود و خانواده‌اش تحمل كند؟»
محمدي به ممنوعيت آبياري مزارع توسط فاضلاب خام در تمام كشورهاي جهان اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «ميكروب‌ها و ويروس‌ها باشستشوي آب كلردار از ميان مي‌رود اما كيست‌ها و انگل‌هاي موجود در اين سبزي‌ها به هيچ عنوان از بين نخواهد رفت.»
واقعيت اين است كه در اكثر كشورهاي جهان سبزيجات و صيفي‌ها را پيش از عرضه به بازار در آزمايشگاههاي مجهز بررسي و پس از تاييد در اختيار شهروندان مي‌گذارند اما متاسفانه در كشور ما با وجود آگاهي مسئولان از عمق فاجعه، سهل انگاري‌ها وبي‌اعتنايي‌ها در اين خصوص همچنان ادامه دارد.
يكي از كارشناسان مسئول محيط زيست به صراحت مي‌گويد: «بسته به اين كه كدام محصول از طريق چه نوع فاضلابي آبياري مي‌شود، تاثيرات آن متفاوت است. به عنوان نمونه اگر سبزي با فاضلاب درتماس باشد به دليل آنكه به طور مستقيم سر سفره مردم قرار مي‌گيرد، خطرناك‌تر است.»
وي با اشاره به خطر وجود فلزات سنگين و آلودگي‌هاي صنعتي موجود در فاضلاب كارخانه‌ها و كارگاهها مي‌افزايد: «وقتي يك تانكر فاضلاب در يك مزرعه سبزيجات تخليه مي‌شود، مشخص نيست حاوي چه نوع فاضلابي است. تحقيقات علمي نشان داده است اين نوع فلزات درريشه گياهان غده‌اي، ذخيره و پس از مصرف وارد بدن افراد مي‌شود.»

متولي كيست؟
انگشت ابهام به سمت خيلي‌ها نشانه مي‌رود. گروهي مسئولان آبفا را مقصر مي‌دانند و جماعتي شهرداري را متهم مي‌كنند. برخي معتقدند وزارت جهاد كشاورزي در اين رابطه كوتاهي كرده است اماواقعيت چيز ديگري است.قانون، وزارت بهداشت را متولي اصلي حفظ سلامت مردم مي‌داند.
تلاش خبرنگار سياست روز براي يافتن يك تحقيق چند برگي درباره سبزي‌هاي آلوده به فاضلاب صنعتي و كود انساني بي‌نتيجه مي‌ماند. همان مقام مسئول محيط زيست با اين جمله خيال همه ما را راحت مي‌كند:«وزارت بهداشت تاكنون تحقيقاتي را در اين عرصه انجام نداده است.»
كاظم ندافي- همان مديركلي كه از وجود املاح و ويتامين در سبزي‌هاي آبياري شده با فاضلاب خبر داده- هنوز وجود فلزات سنگين را در سبزي‌ها نمي‌پذيرد و مي‌گويد: «در خصوص كودهاي شيميايي و آلودگي سبزي‌ها و ميوه‌ها به مواد شيميايي از جمله فلزات سنگين، تحقيقات ما نشان مي‌دهد اين نوع آلودگي‌ها در تمام انواع سبزي‌ها و ميوه‌ها نيست و آلودگي همه اين محصولات به فلزات سنگين هنوز به تاييد منابع موثق نرسيده است.»دكتر اعظم محمدي- كارشناس ارشد بهداشت محيط در همين رابطه به خبرنگار ما مي‌گويد: «واقعيت علمي ربطي به فرضيه ندارد و خطرات آبياري سبزيجات با فاضلاب صنعتي و كود انساني از نظر علمي به اثبات رسيده و مسئولان بايد با پذيرش اين واقعيت به فكر راهكار مناسب باشند نه اينكه با توجيهات عجيب و غريب صورت مساله را پاك كنند.»

حرف آخر
تا «منابع موثق» به يك جمع بندي نهايي برسد خيلي‌ها قرباني سبزيجات آلوده شده‌اند. سبزيجاتي كه به گفته آقاي مديركل سرشارند از املاح و ويتامين‌ها اما به گفته كارشناسان عامل بيماري و حتي دليلي براي مرگ!


کد مطلب: 1620

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.un6k49niw5k14.html?1620

تيترآنلاين
  http://titronline.ir