تيترآنلاين - فرش چینی زیر پای بازار جهانی قرار گرفته ‌است - نسخه قابل چاپ

فرش چینی زیر پای بازار جهانی قرار گرفته ‌است

11 ارديبهشت 1391 ساعت 22:10

بی توجهی به صنعت فرش دست‌باف و صنایع دستی باعث شده، کشورهایی مثل چین با کپی کاری و رونوشت ازاین هنر ایرانی، اقدام به تولید فرش دست‌باف کرده و بازار جهانی را به دست گیرند.


سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی گفت: بی توجهی به صنعت فرش دست‌باف و صنایع دستی باعث شده، کشورهایی مثل چین با کپی کاری و رونوشت ازاین هنر ایرانی، اقدام به تولید فرش دست‌باف کرده و بازار جهانی را به دست گیرند. سید کاظم دلخوش اباتری در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به آسیب‌های وارده به حوزه صنایع دستی و خصوصاً فرش دست‌باف یادآور شد: یکی ازآسیب‌های جدی حوزه صنایع دستی ایران ، بی توجهی به فرش‌بافان و هنرمندان این حوزه است. هنری که در گذشته نه چندان دور، نظر هربیننده‌ای را به خود جلب می کرده است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: بی توجهی به صنعت فرش و صنایع دستی باعث شده، کشورهایی مثل چین با کپی کاری و رونوشت ازاین هنر ایرانی، اقدام به تولید فرش دستباف کرده و بازار جهانی را در دست بگیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم اظهار داشت: طی سالهای اخیر، چین به خوبی توانسته با جلب بازار جهانی ،جایگزین خوبی برای بازار فرش ایران باشد و حتی به بازار داخلی نیز ورود پیدا کند.

‌ وی افزود: مجلس هشتم هر زمان که قالیبافان و تولیدکنندگان داخلی نیازمند حمایت بوده‌اند کوتاهی نکرده است مثلا برای حمایت از فرش بافان، ماده ۱۹ را تصویب کرده‌ایم و به موجب این ماده، بخشش سود تسهیلات بانکی ۱۰ ساله را برای فرش بافان در نظر گرفتیم، ولی این حمایت‌ها به تنهایی نتوانستند راهگشا باشند.

سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی بی توجهی به رقبا و بازار خارجی را یکی دیگر از عوامل و مشکلات حوزه صنایع دستی دانست و گفت: متاسفانه نادیده گرفتن رقبای خارجی و عدم توجه به کیفیت کالا از جمله مشکلاتی است که دامنگیر صنعت کشور شده است.

وی افزود: متاسفانه طی چند سال گذشته اجناسی را در نمایشگاه‌های بین المللی شرکت داده ایم که از کیفیت پایینی نسبت به کالاهای مشابه خارجی برخوردار بوده اند لذا این امر موجب حذف ایران از بازار رقابت خارجی می شود.

این نماینده مجلس هشتم اظهار داشت:‌ زمانی که مرغوبیت کالا کاهش یابد، بازار خارجی جذب کالاهای با کیفیت رقیب شده وایران بازار خود را از دست می دهد.

دلخوش افزایش هزینه تولید را یکی دیگرازعوامل و مشکلات از دست دادن بازار صنایع دستی خصوصاً فرش دست‌باف دانست و افزود: افزایش هزینه تولید داخلی و عدم حمایت دولت از تولید، در بسیاری از زمینه‌ها باعث از دست رفتن بازار خارجی می شود.

نماینده مردم صومعه سرا در خانه ملت یادآور شد: در گذشته نه چندان دور، ایران در حوزه صنایع دستی وفرش و بازار پسته، حرف اول را می زد ولی به دلیل بی تدبیری مسئولان ذی‌ربط ، بازارهای خود را از دست داده‌ایم.

وی تاکید کرد: دولت برای حمایت از بخش تولید باید برنامه‌های دقیق و مناسبی را اجرا کند و بخش خصوصی نیز براساس اصل ۴۴ قانون اساسی،در پیگیری مشکلات حوزه بازرگانی ، تجارت و تولید ، نقاط ضعف و قوت را شناسایی کرده و برای رفع آنها تدبیری خاص بیندیشد.

سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی همچنین از قوه قضاییه خواست برای حل مشکلات تولید وارد عمل شده و امنیت قضایی را به درستی ایجاد کند.

دلخوش تاکید کرد: همه موضوعات یادشده برای اجرای صحیح، نیازمند نظارت همه جانبه دولت است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مجلس هشتم برای حمایت از تولید داخلی، هرکجا که احساس خلع قانونی کرده وارد عمل شده و قوانینی مانند: اصل ۴۴ قانون اساسی، هدفمند کردن یارانه‌ها، رفع نواقص گمرک و تصویب ۱۶۳ ماده برای آن و همچنین تجمیع عوارض جایگزین برای مالیات بر ارزش افزوده، فراهم کرده است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس، تاکید کرد: باید بکوشیم نواقص اجرایی کشور راهرچه سریع تر برطرف کنیم


کد مطلب: 4591

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.onyk49nm65k14.html?4591

تيترآنلاين
  http://titronline.ir