تيترآنلاين - رفسنجانی: پرهیز از کله‌شقی چاره کار سیاست خارجی است - نسخه قابل چاپ

رفسنجانی: پرهیز از کله‌شقی چاره کار سیاست خارجی است

11 تير 1392 ساعت 23:25

در جامعه ما گروه‌ها و افراد متعصبی هستند كه معمولاً به حقوق زنان نگاه سلیقه‌ای دارند و این هیچ تناسبی با نظام اسلامی ندارد


 رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با استناد مدارك قرآنی و روایی ثابت كردم كه زنان می‌توانند در همه زمینه‌های جامعه حضور داشته باشند در پاسخ به تقاضای تفسیر واقعی از كلمه «رجل» در مباحث سیاسی كشور، گفت: آیت‌الله شهید دكتر بهشتی كه رئیس مجلس خبرگان بررسی قانون اساسی بود، بعدها اعلام كرد كه منظور از كلمه «رجال سیاسی» اعم از زن و مرد است. 

به گزارش پانا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از بانوان نخبه و فعالان سیاسی و اجتماعی زنان، با اشاره به فضای امیدواركننده‌ای كه پس از انتخابات 24 خرداد در كشور ایجاد شده، گفت: تجربه رویگردانی مردم از تندروی‌ها و استقبال از عقلانیت سیاسی ایجاب می‌كند كه گروه‌ها و افراد در زمان قدرت و اقتدار نباید انحصارگرائی داشته باشند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه به بیان منطق صبر در سیاست پرداخت و گفت: صبوری و برنامه‌ریزی برای عبور از تنگناها از ضرورت‌های سیاسی است و بردباری مردم و مسئولان در مواجهه با تنگ‌نظری‌های سیاسی در مقدمات قبل از انتخابات باعث شد كه امروز سیاست كشور در داخل و خارج به سوی اعتدال و تعامل پیش برود.
وی با ظالمانه خواندن تحریم‌های تحمیلی علیه مردم ایران، گفت: تعامل واقعی و پرهیز از انفعال و كله‌شقّی، چاره كار در سیاست خارجی است و الان كه شرایط از لحاظ افكار عمومی مهیا شده است، باید گام‌های عملی در راه رسیدن به حقوق مردم برداشته شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود با برشمردن موانع و مشكلات پیش روی دولت آقای دكتر روحانی گفت: سیاست معقول و پرهیز از شتاب‌زدگی به دولت كمك خواهد كرد تا علی‌رغم كمبودها، هزینه‌های فراوان، انبارهای خالی، بدهی‌های انباشته شده و تحریم‌ها، با همكاری همه قوا، كشور را از این گردنه عبور دهد.

وی همچنین در ادامه با اشاره به نگاه كریمانه اسلام و گفتار و كردار شرافتمندانه پیامبر گرامی نسبت به زنان گفت: تكریم از زنانی چون حضرت مریم، آسیه و ملكه سبا و تأكید بر روحیه منطقی و مشورت‌پذیری آنان، درسی برای مردان و زنان است كه نباید جنسیت، امتیازی برای انسان‌ها باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بحث‌های عدالت اجتماعی و حقوق زنان در خطبه‌های نماز جمعه دهه اول انقلاب را گفتاری براساس مطالعات اسلامی خواند و گفت:با مدارك قرآنی و روایی ثابت كردم كه زنان می‌توانند در همه زمینه‌های جامعه حضور داشته باشند.

وی با بیان نگاه اسلام به ارثیه زنان، گفت: الحمدلله در جمهوری اسلامی یك ظلم همیشگی نسبت به زنان برطرف شد كه ظهور حكم قرآنی را در مقابل روایات غیرمتواتر ندیده می‌گرفتند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه زنان را نیمی از جمعیت فعال كشور برشمرد كه با پیشرفت‌های تحصیلی سالهای اخیر، می‌توانند در همه زمینه‌ها حضوری تأثیرگذار داشته باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان نمونه‌های تاریخی از حضور دختران رسول اكرم و امام علی(ع) در جامعه گفت: وقتی حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) در مسجد مدینه و بعدها در ماجرای عاشورا آن سخنرانی‌های اعتقادی، مبارزاتی و سیاسی را دارند، تحجر و دگم‌اندیشی است كه زنان ایرانی را از فعالیت‌های سیاسی البته در چارچوب‌های دینی و ارزشی نهی كنیم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خاتمه افزود: اگرچه مكتب اهل بیت(ع) موانع منزوی‌كننده برای زنان ندارد، اما در جامعه ما گروه‌ها و افراد متعصبی هستند كه معمولاً به حقوق زنان نگاه سلیقه‌ای دارند و این هیچ تناسبی با نظام اسلامی ندارد.

گفتنی است در ابتدای این دیدار سركار خانم دكتر زهرا شجاعی، به نمایندگی از مجمع زنان اصلاح‌طلب، خانم دكتر فاطمه راكعی، به نمایندگی از زنان دانشگاهی، خانم سهیلا جلودارزاده، به نمایندگی از زنان كارگر، خانم اخوان‌نسب، به نمایندگی از كانون زنان بازرگان، خانم طاهریان، به نمایندگی از زنان ورزشكار و خانم ولی‌مراد به نمایندگی از ائتلاف اسلامی زنان به بیان دغدغه‌ها، نگرانی‌ها، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خویش پرداختند كه محور سخنان آنان عبارت بود از:

- باور توانایی‌های مدیریتی زنان در مسئولیت‌های مختلف
- ارائه چهره‌ای سنتی از زنان در كتاب‌های درسی و نگاه سرمایه‌ای به آنان در فیلم‌ها و سریال‌ها
- ستاره‌دار شدن دختران دانشجو و بازنشستگی اجباری استادان زن
- برخوردهای تحقیرآمیز با زنان به بهانه دفاع از دیدگاه‌های اسلامی
- نادیده گرفتن استعدادهای بالقوه زنان در زمینه‌های مختلف و جلوگیری از به فعلیت رسیدن آنها
- نگاه تحقیرآمیز به زنان به عنوان وسیله‌ای برای تولیدمثل
- برگشت جایگاه ورزشی زنان به دوران باشكوه حضور در میادین بین‌المللی و برگزاری مسابقات ورزشی بانوان كشورهای اسلامی
- نادیده گرفتن حقوق زنان كارگر در قوانین و مصوبات تقنینی و اجرایی
- برقراری حقوق اسلامی برای زنان در ارث و دیه و مسائل مختلف
- حضور زنان در مراكز تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری
- ترویج نگرش انسانی به زنان و پرهیز از تقسیم‌بندی‌های جنسیتی و نگاه فرودستی به زنان
- توجه به تشكّل‌های بخش خصوصی زنان در ابعاد كشاورزی، اقتصادی و خدماتی
- توجه به ظرفیت‌های علمی و مالی زنان در جهت ارتقای بهره‌وری و توسعه پایدار


کد مطلب: 5888

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.anmk49naa5k14.html?5888

تيترآنلاين
  http://titronline.ir