تيترآنلاين - باید رئیس جمهوری که دستور تیراندازی به سوی تظاهر کنندگان را داده محاکمه شود - نسخه قابل چاپ

معترضان مصري

باید رئیس جمهوری که دستور تیراندازی به سوی تظاهر کنندگان را داده محاکمه شود

21 فروردين 1390 ساعت 9:45

استدلال معترضان مصری این است که باید رئیس جمهوری که دستور تیراندازی به سوی تظاهر کنندگان را داده است محاکمه شود.این محاکمه می تواند درسی برای روسای جمهوری آینده باشد.


تيترآنلاين - کارشناس مسائل مصر در گفتگو با شبکه تی وی پنج فرانسه گفت: محاکمه حسنی مبارک می تواند درسی برای روسای جمهوری آینده مصر باشد. توفیق اکلیماندوس درباره خواسته معترضان مصری مبنی بر محاکمه حسنی مبارک و اینکه آیا محاکمه وی امکان پذیر است یا نه گفت: من نمی دانم آیا این محاکمه امکان پذیر است یا نه اما این خواست به چندین علت پیام بسیار محکمی است.

استدلال معترضان مصری این است که باید رئیس جمهوری که دستور تیراندازی به سوی تظاهر کنندگان را داده است محاکمه شود. این محاکمه می تواند درسی برای روسای جمهوری آینده باشد.

علاوه بر این محاکمه مبارک آرمانی مردمی است به طوری که از زمان انقلاب مصر، چنین جمعیتی را در میدان التحریر قاهره مشاهده نکرده بودیم. این کارشناس در این باره که آیا خواست معترضان مصری برای رفتن طنطاوی خواستی درست است یا نه گفت: نقش ارتش مصر نقشی محوری است.

ارتش مصر نهادی است که معمولا سکوت پیشه می کند و عادت به اطلاع رسانی ندارد. به نظر من ارتش مصر خواهان انتقال دموکراتیک قدرت است اما ارتش مصر معتقد است که دموکراسی باید در نظم مستقر شود. به این ترتیب ارتش نگران اقدامات انقلابیون پر حرارت یا ایجاد بی نظمی در مصر است.

به گزارش واحد مركزي خبر، وزیر دفاع که رئیس شورای عالی نیروهای مسلح مصر است یکی از نزدیکان مبارک بود. وی می گوید با تدابیر نامحبوب مخالف بوده است و از صدور مجوز به نیروهای ارتش برای تیراندازی به سوی مردم خودداری کرده است. به این ترتیب وی به طور نمادین از نزدیکان مبارک است.

وی افزود: اخوان المسلمین اصلی ترین نیروی سیاسی مصر است. اخوان المسلمین حضور گسترده ای در شهرهای سراسر مصر دارد. کسانی که انقلاب مصر را به پیروزی رساندند و خود را غیر اسلامگرا می خوانند نیز در شهرهای مصر حضور خود را تقویت کرده اند اما سوال اصلی این است که آیا این گروه ها زمان و توان کافی برای رسیدن به اهدافشان را دارند یا نه.

سوال این است که آیا گروه های غیر اسلامگرا خواهند توانست خود را تا ماه سپتامبر که زمان برگزاری انتخابات پارلمانی است آماده کنند یا نه. مساله دیگر به اخوان المسلمین مربوط می شود که جنبشی تکثرگراست. درون این حزب، دموکراتها، محافظه کاران و تندروها حضور دارند و اکنون این سوال مطرح است که آیا دموکرات تر های این جنبش در ادامه نیز در این جنبش باقی خواهند ماند یا اینکه تلاش خواهند کرد حزب خودشان را تاسیس کنند.


کد مطلب: 2214

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.6nuk49nuy5k14.html?2214

تيترآنلاين
  http://titronline.ir