تيترآنلاين 20 تير 1392 ساعت 14:11 http://titronline.ir/vdcf.ydtiw6d11giaw.html?5919 -------------------------------------------------- عنوان : کوچک شدن سفره‌های افطار -------------------------------------------------- تورم نرخ اقلام خوراکی پر مصرف در ایام ماه رمضان طی چند ماهه گذشته چنان چشم گیر بوده که تهیه برخی از آنها برای اکثر خانوارهای کم درآمد و یا متوسط مشکل شده است متن : یک افطاری ساده چند تمام می شود؟  همواره با آغاز ماه رمضان پیام هایی مبنی بر پرهیز از گستردن سفره های رنگین افطاری و برگزاری ضیافت های افطاری از سوی نهادها و سازمان های دولتی و خصوصی صادر می شود؛ ماه رمضان امسال رنگ و بوی دیگری دارد چرا که با تورم اقلام خوراکی کمتر کسی توانایی پهن کردن سفره رنگین دارد. ماه رمضان امسال شاید تفاوت اساسی با سایر سال ها داشته باشد چرا که تورم نرخ اقلام خوراکی پر مصرف در ایام ماه رمضان طی چند ماهه گذشته چنان چشم گیر بوده که تهیه برخی از آنها برای اکثر خانوارهای کم درآمد و یا متوسط مشکل شده است. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار تورم گروه خوراکی ها در دوازده ماه منتهی به خرداد 92، 50.6 درصد رسیده است. البته شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» در ماه مورد بررسی به عدد 199.3 رسید که نسبت به ماه قبل 3 درصد افزایش داشته و شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 59.6 درصد افزایش نشان می‌دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 50.6 درصد است. افزایش قیمت اقلام پر مصرف در سفره افطار سفره افطار ایرانیان از تنوع زیادی بر خوردار است اما نان و پنیر، گردو، شیر، خرما، عسل، سبزی، چای و البته در اغلب اوقات زولبیا و بامیه، حلیم و آش از جمله خوراکی هایی است که سفره های افطار را رنگین می کند اما به نظر می رسد با افزایش قیمت اقلام یاد شده سفرهای افطاری امسال رنگ ببازند. قیمت اقلام پر مصرف برای افطار اگرچه طی چند ماه گذشته تلاش های زیادی برای ثابت نگاه داشتن قیمت شیر و فرآورده های لبنی صورت گرفت اما گزارش های میدانی نشان از افزایش قیمت بی سروصدای برخی از فرآورده ها دارد. البته در گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در روزهای آخر خرداد ماه بهای ماست پاستوریزه 1.1 درصد، پنیر غیر پاستوریزه 4.1 و کره پاستوریزه 0.3 درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش میدانی خبرنگار پانا، هر کیلو گردو از 50 تا 56 هزار تومان، یک بسته خرما معمولی 6 هزار تومان، حداقل قیمت هر کیلو عسل 20 هزار تومان، چای ایرانی حداقل 15 هزار تومان، هر کیلو شکر 1500 تومان، هر کیلو قند 2000 تومان، خامه بسته کوچک 850 تومان، پنیر کوچک 1000 تومان است. بر اساس اعلام بانک مرکزی حبوبات مورد نیاز برای پخت آش در ماه رمضان هر کیلو نخود در سطح شهر 5401 تومان، لپه نخود کیلویی 6153 تومان، عدس کیلویی 5070 تومان، لوبیا چیتی هر کیلو 7077 تومان، لوبیا چشم بلبلی کیلویی 5789 تومان، لوبیا سفید هر کیلو 5860 تومان و لوبیا قرمز تومان 6086 اعلام شده است. افزایش 1500 تومانی زولبیا و بامیه بر اساس اعلام رییس اتحادیه کشوری قنادان هر کیلو زولبیا وبامیه درجه یک 7000 تومان و درجه دو 6500 تومان. نرخ هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک در ماه رمضان سال 91 برابر با 4 هزار و 500 تومان و هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه دو نیز 4 هزار تومان بود. افزایش 3 هزار تومانی حلیم و 1500 تومانی آش رشته همچنین رییس اتحادیه فروشندگان آش، حلیم، کباب گفته است که قیمت هر کیلو حلیم درجه یک 7000 تومان، آش شله‌قلمکار 6000 تومان، آش رشته 5000 تومان، شله‌زرد 7000 تومان و حلوا 6000 تا 7000 است. این در حالی است که براساس مصوبه مجمع امورصنفی و اتحادیه فروشندگان کباب و حلیم تهران سال گذشته (91) قیمت هر کیلوگرم حلیم ساده 4000 تومان، پرس کامل حلیم 2500 تومان،‌هر کیلوگرم آش شله‌قلم‌کار 4000 تومان، هر پرس 2500 تومان و هر کیلوگرم آش رشته 3500 تومان و هر پرس 2500 تومان قیمت‌گذاری شده بود. البته گذشته از موارد یاد شده قیمت انواع میوه های تابستانی که تناول آن به افراد روزه دار برای تامین آب و ویتامین مورد نیاز توصیه می شود نیز بسیار جالب توجه است. کوچک شدن سفره‌های افطار/ رفع نگرانی از پهن شدن سفره اشرافی اگرچه همواره در ماه رمضان نگرانی از گسترده شدن سفره های رنگین افطاری و اصراف توسط مردم و برگزاری مراسم های افطاری از سوی نهادها و سازمان های دولتی مطرح می شود اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود و نرخ تورم اقلام پر مصرف کمتر خانواده ای می تواند سفره افطار پروپیمانی داشته و یا اقدام به برگزاری ضیافت افطاری کند. در کنار مسایل یاد شده عدم تخصیص بودجه به سازمان ها و نهادهای دولتی و البته عدم توانایی مالی سازمان ها و نهادهای خصوصی شاید امسال ضیافت های افطاری کاهش پیدا