تيترآنلاين 19 آبان 1389 ساعت 9:16 http://titronline.ir/vdcc.4qsa2bqixla82.html?1280 -------------------------------------------------- عنوان : جوجه كبابي‌هاي ما جوجه کبابي نيستند! -------------------------------------------------- ما در کشورمان پرورش گوشت جوجه که اصطلاحا به آن جوجه ‌کبابي مي‌گويند، نداريم. جوجه کبابي يعني مرغي که استخوانش‌ هنوز سفت نشده و به راحتي مي‌تواند جويده و له ‌شود متن : تيترآنلاين - ما در کشورمان پرورش گوشت جوجه که اصطلاحا به آن جوجه ‌کبابي مي‌گويند، نداريم. جوجه کبابي يعني مرغي که استخوانش‌ هنوز سفت نشده و به راحتي مي‌تواند جويده و له ‌شود... به گزارش سلامت، در کشور ما متخصصان توصيه مي‌کنند جوجه‌هايي را که زير وزن 1200 گرم هستند، خريداري نکنيم؛ چون ما مثل كشورهاي اروپايي و آمريکايي مزارعي نداريم که در آن اختصاصا جوجه ‌کبابي پرورش داده شود و به همين دليل، بعضي‌ها جوجه‌هايي را که زير وزن 1200 گرم هستند، به‌عنوان جوجه ‌کبابي به فروش مي‌رسانند. اين جوجه‌ها هم معمولا انواعي هستند که مبتلا به بيماري بوده‌اند و نتوانسته‌اند وزن بگيرند يا اينکه بيماري‌شان به حدي شديد شده که قبل از آنکه به وزن مطلوب برسند، کشتار شده‌اند و اصطلاحا به آنها مرغ‌هاي پنچري گفته مي‌شود. بنابراين، با سيستم فعلي پرورش طيور در کشور، متخصصان مصرف اين نوع از جوجه‌ها را توصيه نمي‌کنند؛ مگر آنکه مرغداري‌هايي ايجاد شود که صرفا کارشان پرورش جوجه‌ کبابي باشد. جوجه‌کبابي که در کشور ما هست، در حقيقت همان مرغي است که تکه‌تکه و کباب مي‌شود. آنها در واقع مرغ‌هاي کبابي هستند که طعم‌، مزه و کيفيت جوجه‌کباب را ندارند اما ما چون از کودکي مرغ کبابي را به جاي جوجه‌کبابي خورده‌ايم، انتظارمان همان است. در حالي که در بيشتر نقاط دنيا جوجه‌کبابي به جوجه‌هايي گفته مي‌شود که وزن‌شان حدود 800 گرم است و استخون‌هاي‌شان هنوز خيلي محکم نشده و بسيار ترد و خوشمزه است. جوجه‌هاي ايراني که به آنها اشاره کردم، با توجه به نوع بيماري‌اي که دارند و بسته به اينکه آيا اساسا اين بيماري قابل‌انتقال به انسان هست يا نه، مي‌توانند مشکلات مختلفي را به دنبال داشته باشند. ممکن است بيماري اين جوجه‌ها غيرقابل‌انتقال به انسان باشد اما مشکل اينجاست که اکثر اين جوجه‌ها آلودگي‌هاي فراوان امعا و احشا دارند و گوشتشان ممکن است آلوده باشد. گاهي اوقات هم ممکن است اين جوجه‌ها مبتلا به بيماري‌هايي باشند که قابل‌انتقال به انسان است و اگر خوب پخته نشوند، مي‌توانند انسان را نيز بيمار کنند. خوشبختانه در حال حاضر جوجه‌هايي که در کشتارگاه‌هاي صنعتي کشور کشته مي‌شوند، تحت‌نظارت هستند اما متاسفانه بايد پذيرفت که تمام مرغ‌هاي کشور، به‌ويژه در تهران، از طريق کشتار مجاز تامين نمي‌شوند و خيلي از کشتارها غيرمجاز